עבור לתוכן

בעיית חשמל בנגיעה במארז במחשב

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

את האמת , לא יודעת אם זה לפורום הזה..אבל זה הכי קרוב שמצאתי כי אולי זה קשור לספרק\מארז.

קורה משהו מוזר למחשב שלי . כשאני נוגעת בו כדי להזיזו, מהדפנות של המארז או מהחלק האחורי , יש תחושה של התחשמלות ברמה נמוכה אבל מספיק כדי להקפיץ אותי ממקומי. כל זאת כשהמחשב מחובר לחשמל ועובד.

אני לא יודעת מה הסיבה :nixweiss:

מה שכן , המחשב חדש יחסית (כמעט שנה אצלי מאז שקניתי) והספק\מארז ג'נרים ..ויש לי 4 חיבורי USB בו זמנית שפועלים (מדפסת\מודם \עכבר\מקלדת)

אני לא יודעת אם הבעייה היא חשמל בבית או במחשב עצמו .

תודה למי שעוזר.

פורסם

יש לך בעיית הארקה.

בדקי שהמחשב מחובר בכבל תקני בעל 3 פינים לשקע.

ייתכן וההארקה בשקע כלל לא מחוברת, תופעה נפוצה יותר בבתים ישנים.

פורסם
  • מחבר

נמסיס , כן זה מחובר עם 3 פינים.

הכבל הוא מקורי עם מה שקיבלתי עם המחשב עצמו.

לספק מתחבר 3 פינים נקבה ולמפצל שקעים ,זכר.

מה שכן, המפצל שקעים הוא רב התקנים (5 יח') שעליו מתחברים גם הטלוויזיה ודיוידי בחדר ומטען...

אין לי בעיקרון שקע חשמלי בחדר ליד המחשב , לכן אבא שלי העביר כבל מאריך מחדר סמוך (עם קידוח דרך הקיר) .

אולי זה בעייה מלבד הארקה ? :nixweiss:

שוב , תודה על העזרה

פורסם

זה בהחלט גם עלול להיות המארז עצמו שבא במגע עם איזה שהוא חלקיק שמעביר זרם חלש, מארזים איכותיים יותר בנויים בצורה כזו שאמורה למנוע את זה...

במארז הישן שלי [ג'נרי] היתה לי את הבעיה הזו, ודרך אגב זה עלול אף לגרום לנזק לחלקי המחשב [בין אם בגלל השדה המגנטי הנוצר מהחשמל הסטטי או מהזרם עצמו שיבוא במגע עם אחד החלקים במחשב]

המלצה שלי -- תוציאי 150-200 ש"ח מהכיס [או כמה שיש לך? תלוי בך, 150-200 זה המינימום] ותקני מארז חדש [ג'נרי כמובן, במחיר כזה], זה מהשאני עשיתי והבעיה נפטרה -- ונפטרתי מהמארז הישן (: .

-ג'ו

פורסם

נמסיס , כן זה מחובר עם 3 פינים.

הכבל הוא מקורי עם מה שקיבלתי עם המחשב עצמו.

לספק מתחבר 3 פינים נקבה ולמפצל שקעים ,זכר.

מה שכן, המפצל שקעים הוא רב התקנים (5 יח') שעליו מתחברים גם הטלוויזיה ודיוידי בחדר ומטען...

אין לי בעיקרון שקע חשמלי בחדר ליד המחשב , לכן אבא שלי העביר כבל מאריך מחדר סמוך (עם קידוח דרך הקיר) .

אולי זה בעייה מלבד הארקה ? :nixweiss:

שוב , תודה על העזרה

גם הכבל המאריך מחובר עם 3 פינים?

ברוב המקרים זאת בעיית הארקה.

ברגע שאת מרגישה משהו כאשר את נוגעת עם היד, מדובר במתח גבוה.

פורסם

חשוב:

לא להמשיך להשתמש בו ...זה סכנת חיים.

בב3קשה תפנה לטכנאי או לחנות להמשך שיבדקו את זה.

1) יכול להיות ערקה בבית לא תקינה (סבירות נמוכה)

2) באמת כמו שנאמר פה ציוד דפוק (ספק מסין) או כל ציוד אחר .

3) אל תבדוק בעצמך את הבעייה הזו ...אם אין לך ידע מוקדם (טיכני) במחשבים .

זה חשמל חי

פורסם
  • מחבר

טוב, עקבתי אחרי הכבל עד החדר הסמוך . התקע בעל 3 פינים ומתחבר לשקע בקיר (3 פינים) .

מה שאני אעשה , זה אולי לחבר את המחשב לשקע השני בחדר שלי שרחוק אמנם מהמחשב , אבל כדי לבודד את התקלה .

השקע השני בחדר הוא על הקיר ולא מועבר בקומבינציה מחדר אחר.

אם הבעייה עדיין תהיה , אז כנראה שזה הבעייה במחשב (מארז-ספק) כפי שציין J.DOG

בלאגן עם כל החוטים במחשב ...אני מקווה שאני אסתדר .

תודה מקרב לב .

פורסם

חשוב:

לא להמשיך להשתמש בו ...זה סכנת חיים.

בב3קשה תפני לטכנאי או לחנות כדי שיבדקו את זה.

1) יכול להיות ערקה בבית לא תקינה (סבירות נמוכה)

2) באמת כמו שנאמר פה ציוד דפוק (ספק מסין) או כל ציוד אחר .

3) אל תבדוק בעצמך את הבעייה הזו ....

לא כל כך מסוכן עד שזה יכול להרוג אותך [ברוב המקרים................ סיכוי מאוד מאוד לא סביר שזרם של 10-20 וואט יהרוג אותך]

1) אני מתקשה להאמין :/

2) כל הספקים מסין, העניין הוא שיש איכותיים יותר ופחות, וגם המארז עלול להיות הבעיה, כמו שאמרתי ב200 ש"ח אפשר לקנות מארז+ספק ג'נרי חדשים, או להשקיע קצת יותר ולקנות משהו קצת יותר טוב מג'נרי.

3) אין הרבה מה לבדוק לדעתי אין עוד הרבה אופציות חוץ ממארז וספק [והערקה, שאני שוב מתקשה להאמין שזה העניין]

בכל מקרה, אם את גרה באיזור הצפון [חיפה\קריות\נשר\יקנעם\רמת ישי] אני יכול לעזור לך, תפני אלי בהודעה פרטית לגבי זה.

-ג'ו

פורסם

זרם זה לא וואט

זרם זה אמפר

פורסם

J.Dog-Christ, ברור לחלוטין שאתה לא יודע על מה אתה מדבר.

זרם מודדים באמפר, ולא בוואט. בכלל, מדובר ב-220 וולט כנראה, וזהו מתח גבוה ומסוכן.

yamit_rave:

בדקי שקע אחר, מומלץ בלי המאריך והמפצל.

אם את עדיין מרגישה זרם כשאת נוגעת במחשב, ממליץ שתקחי את המחשב אולי לאיזו חברה שיש לה בית מודרני, וחברי שם.

ספקי כח עוברים תקינה בכניסה לארץ, וספק שכזה לא היה מורשה להכנס אם הייתה בעייה כללית בספק.

יכול להיות שזו בעייה נקודתית בספק הזה, אבל יותר סביר שזו בעיית הארקה.

פורסם

זרם זה לא וואט

זרם זה אמפר

האמת שאתה טועה, יש קשר בין כולם ולכן ניתן למדוד זרם גם בוואט, גם בVOLT וגם באמפרים, זו משוואה אחת גדולה, כך או כך.

אין לי כוח להכנס לפרטים, אני מאמין שאתה מבין מספיק כדי לדעת על מה אני מדבר.

עריכה:

J.Dog-Christ, ברור לחלוטין שאתה לא יודע על מה אתה מדבר.

זרם מודדים באמפר, ולא בוואט. בכלל, מדובר ב-220 וולט כנראה, וזהו מתח גבוה ומסוכן.

נו באמת, יש לנו עוד גאון פה, יש לי שאלה אליך, כך לדוגמא:

אם אתה יודע שמדובר בעוצמת זרם של נגיד 12V, וכמות ההאמפרים שעוברים בזרם הזה הוא 15AMPER אז מכאן ש12 כפול 15 = 180W, סתם דוגמא, כי על פי המשוואה:

Electrical power is measured in watts. In an electrical system power (P) is equal to the voltage multiplied by the current.

וולט כפול אמפר = וואט, לכן ניתן למדוד זרם גם בוואט, אף על פי שנפוץ למדוד באמפרים, דיי להיות חבורת KNOW-IT-ALL.

-ג'ו

פורסם

זרם (I) נמדד באמפרים (A).

מתח נמדד בוולטים (V).

הספק נמדד בוואטים (W).

הזרם*המתח נותן לי את ההספק.

אני עדיין לא יכול להגיד שהזרם של הספק שלי הוא 400W, זה פשוט לא נכון ולא משנה שהבנו אותך זה עדיין לא נכון....

פורסם

האמת שאתה טועה, יש קשר בין כולם ולכן ניתן למדוד זרם גם בוואט, גם בVOLT וגם באמפרים, זו משוואה אחת גדולה, כך או כך.

אין לי כוח להכנס לפרטים, אני מאמין שאתה מבין מספיק כדי לדעת על מה אני מדבר.

לא מדויק

אתה יכול להגיד שיש לך 120-240 וואט ב-12 וולט, וזה יהיה 10-20 אמפר בהתאם

אבל אתה לא יכול להגיד שיש לך 10-20 וואט זרם, אתה פשוט לא יכול, מה גם שאין ציון למתח אז בכלל אי אפשר להגיד ככה.

פורסם

כוונתי היא שזה לא משחק שבו מותר לעשות ניסווים ...פשוט לנתק את המחשב ולבדוק את החשמל בבית או את המחשב.

אין ואסור לעשות בדיקה כזו ללא ידע מוקדם .

זה לא משחק ולא ניסוי מדובר בחשמל חי ומסוכן.

והיות שכולם פה מהנדסי חשמל וידעים שחשמל זה מסוכן .

אנו לא צריכים לתת הצעות נוספת וכן להמליץ כן במקרה הזה לקרוא לטכנאי שיבדוק את החשמל בבית או במחשב!

פורסם

נתקלתי גם בבעיה כזאת.ומה התברר? שהייתי עם רגליים יחפות ואז ורק אז חטפתי זרם! תבדקו ותראו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים