עבור לתוכן

המלצה ללוח עד 500 ש"ח (סוקט AM2)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אז ככה, רציתי לדעת איך הלוח הבא -

AM2V890-VSTA AM2, K8T890, DDRII 800, PCI-E

הוא טוב? לא עושה בעיות?

יש המלצה ללוחות אחרים יותר טובים בתקציב?

מה אתם אומרים על זה -

M2N-MX AM2, DDRII 800, PCI-E

של חברת אסוס, עולה 550 ש"ח, אם התוספת שווה אז אני אוסיף.

תודה מראש.. :)

פורסם

אם כבר ASUS קח את M2NPV-MX. הוא עם מעבד גרפי טוב יותר, 6150 לעומת 6100 ב-M2N-MX. הוא כולל גם Dual VGA. תמצא אותו ב-499ש"ח ב-SkyPC. אם אתה צריך גם Firewire תוכל לקחת את M2NPV-VM ב-520 ש"ח. שניהם לוחות טובים מאוד.

ה-Asrock AM2V890-VSTA אינו כולל מעבד גרפי o/b ולכן ההשוואה ל-ASUS לא ברורה לי. מה מחירו? גם לא מצאתי אותו ב-ZAP. שים לב גם שהוא תומך רק ב-SATA1 ולא בדיסקים החדשים יותר של SATA2, אם אתה מתכוון לקנות גם דיסק קשיח כעת או בעתיד.

פורסם

XTPE אתה צריך כרטיס מסך מובנה,Firewire, כמה PCI מינימום אתה צריך ?

"שים לב גם שהוא תומך רק ב-SATA1 ולא בדיסקים החדשים יותר של SATA2, אם אתה מתכוון לקנות גם דיסק קשיח כעת או בעתיד. "

אין שום קשר. אין שום בעיה לחבר דיסק קשיח(SATA 3.0 (SATA2 ללוח( SATA 1.5 (SATA1

פורסם

אין שום קשר. אין שום בעיה לחבר דיסק קשיח(SATA 3.0 (SATA2 ללוח( SATA 1.5 (SATA1

אתה צודק שזה יעבוד אבל לא ברור למה הוא קונה לוח חדש. אם הוא מחליף לוח לא תקין זה אולי לא משנה לו. אם הוא קונה מערכת חדשה כולל דיסק קשיח אין הגיון לקנות לוח שתומך במהירות נמוכה כשהוא יכול לקבל מהירות כפולה. ברור שזה זה יעבוד אבל פחות מהיר!

פורסם

אין שם שוני מהירות.

זה רק תאורטית. מעשית הדיסק קשיח מעביר בפחות מ 100

ככה שלא משנה האם לוקח, עם תמיכה עד 300, עד 150 או עד 100

אם אתה רוצה לקרוא יותר על כך, קרא את הסטיקי:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=39042.msg554498

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=39042.msg1863837#msg1863837

ככה שבבחירת הלוח, אין בכלל מה להסתכל האם הוא SATA1.5 או SATA 3.0

אלא על כל השאר ההבדלים

פורסם
  • מחבר

אם כבר ASUS קח את M2NPV-MX. הוא עם מעבד גרפי טוב יותר, 6150 לעומת 6100 ב-M2N-MX. הוא כולל גם Dual VGA. תמצא אותו ב-499ש"ח ב-SkyPC. אם אתה צריך גם Firewire תוכל לקחת את M2NPV-VM ב-520 ש"ח. שניהם לוחות טובים מאוד.

ה-Asrock AM2V890-VSTA אינו כולל מעבד גרפי o/b ולכן ההשוואה ל-ASUS לא ברורה לי. מה מחירו? גם לא מצאתי אותו ב-ZAP. שים לב גם שהוא תומך רק ב-SATA1 ולא בדיסקים החדשים יותר של SATA2, אם אתה מתכוון לקנות גם דיסק קשיח כעת או בעתיד.

המחיר של האסרוק הזה הוא 450 ש"ח.

והM2NPV-VM עולה 10 ש"ח יותר מהלוח שהצעתי, אני צריך הצעות ללוחות מKSP..

אז אני אלך על הM2NPV-VM AM2, 6150, DDRII 800, PCI-E של אסוס, זה יהיה בסדר? רק לוח אם נורמלי וטוב, שלא יעשה שום בעיות.

פורסם

לי יש ניסיון עם לוח אחד כזה ולטעמי לוח זה טוב מאוד ונותן תמורה גבוהה מאוד ביחס למחירו ללוחות למעבדי AMD.

ככה שבבחירת הלוח, אין בכלל מה להסתכל האם הוא SATA1.5 או SATA 3.0

לא שכנעת אותי. הדבר היחיד שהבנתי מהקישורים הם שלא לומר SATA2 אלא 3.0GB/Sec אם מדברים רק על המהירות. יאללה בסדר. תביא קישורים עם מבחני מהירות שתומכים בזה שאין הבדל במהירות בפועל ולא אמירות כלליות שכיום זו תיאוריה בלבד.

פורסם

אם אתה מתכנן OC (וגם אם לא), אני ממליץ לך על DFI Infinity - לוח אם מעולה מכל הבחינות, חיסרון אחד הוא צ'יפסט NF4 שמתחמם.

פורסם

?M2V AM2, K8T890, DDRII 800, PCI-E? של אסוס בחריגה מינימלית של 25 שקל

אם יש לך חריגה של 60 שקל קח

?M2NPV-VM AM2, 6150, DDRII 800, PCI-E?

פורסם
  • מחבר

אם אתה מתכנן OC (וגם אם לא), אני ממליץ לך על DFI Infinity - לוח אם מעולה מכל הבחינות, חיסרון אחד הוא צ'יפסט NF4 שמתחמם.

הוא יקר..

?M2V AM2, K8T890, DDRII 800, PCI-E? של אסוס בחריגה מינימלית של 25 שקל

אם יש לך חריגה של 60 שקל קח

?M2NPV-VM AM2, 6150, DDRII 800, PCI-E?

אז כנראה שאני אלך בסוף על הM2NPV-VM.. אני מקווה שהוא יהיה בסדר.

אם יש עוד הצעות, בשמחה..

ד"א - זה לא בשבילי.

פורסם

רוצה השוואות ביצועים, חפש

As we went though the tests, we noticed that our SATA II HDD was slightly faster than the SATA 1.0 HDD.

http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=16014&PageId=0

כפי שצפוי השינוי הוא קטן בגלל שצואר הבקבוק הוא הדיסק ולא הממשק (interface). במקומות רבים ציינו (נמאס לי לחפש מבחנים) ששינוי יותר גדול ניתן לראות בעריכת וידיאו שדורשת העברת קבצים רצופה (ראה תוצאות של burst speed) ובעיקר ב-Raid. אם SATA/150 מאפשר קריאה של שני דיסקים בערך בו זמנית SATA/300 מאפשר כפול. אני לא יודע אם לפותח הת'רד זה חשוב (האם המחשב מיועד לעריכת וידיאו. האם מתוכנן raid למרות שברמות מחיר כאלו בדר"כ זה לא העניין. בכל אופן שני הלוחות ששאל עליהם תומכים ב-raid) אבל בכללי יש הבדל.

מעבר למהירות, SATA2 משפר את SATA1 בדברים נוספים כמו hotswap (מיושם ע"י eSATA בלוחות מסויימים), NCQ (Native Command Queue ועוד. לא כל דיסק SATA/300 הוא SATA2 (אבל להיפך נכון) ורק אם הוא תומך בכל התכונות ניתן לקרוא לו SATA2.

פורסם

בדיסקים קשיחים שלהם יש הבדל במס/כיבול הפלטות בדיסק קשיח. רק אם שני הדיסקים קשיחים זהים בהכל הכל ורק שונים במהירות הממשק, אז אפשר להשוות נכון.

חוץ מזה הרי כתבו שההבדל מסתכם ב 1MB/S :lol: , נו באמת זה כלום

וגם אם בעריכת וידאו גדול יותר אז יהיה 3-4 MB/S , זה עדיין שואף לאפס, ואפשר להתעלם מזה

NCQ לא קשור ללוח אם, אלא רק לדיסק קשיח. לא משנה האם הלוח אם הוא SATA 3.0GB/S או SATA 1.5GB/S

חוץ מזה זה כבר לא רלוונטי כי הוא לוקח לוח SATA 3.0

פורסם

As we went though the tests, we noticed that our SATA II HDD was slightly faster than the SATA 1.0 HDD.

http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=16014&PageId=0

כפי שצפוי השינוי הוא קטן בגלל שצואר הבקבוק הוא הדיסק ולא הממשק (interface). במקומות רבים ציינו (נמאס לי לחפש מבחנים) ששינוי יותר גדול ניתן לראות בעריכת וידיאו שדורשת העברת קבצים רצופה (ראה תוצאות של burst speed) ובעיקר ב-Raid. אם SATA/150 מאפשר קריאה של שני דיסקים בערך בו זמנית SATA/300 מאפשר כפול. אני לא יודע אם לפותח הת'רד זה חשוב (האם המחשב מיועד לעריכת וידיאו. האם מתוכנן raid למרות שברמות מחיר כאלו בדר"כ זה לא העניין. בכל אופן שני הלוחות ששאל עליהם תומכים ב-raid) אבל בכללי יש הבדל.

מעבר למהירות, SATA2 משפר את SATA1 בדברים נוספים כמו hotswap (מיושם ע"י eSATA בלוחות מסויימים), NCQ (Native Command Queue ועוד. לא כל דיסק SATA/300 הוא SATA2 (אבל להיפך נכון) ורק אם הוא תומך בכל התכונות ניתן לקרוא לו SATA2.

ההשוואה הזאת כלל אינה תקפה.

משווים שני דיסקים שונים, אחד בממשק SATA 3.0 והשני בממשקל SATA 1.5 אבל הדיסקים עצמם שונים, ההבדלים במהירות יכולים לבוא מהעובדה הזו.

הדרך היחידה לבצע השוואה נורמלית בצורה כלשהי היא לחבר דיסק בממשק SATA 3.0 לפורט מתאים ולבצע בדיקה, ולאחר מכן להוריד את מהירות הממשק ל-1.5 ואז לבצע בדיקה נוספת.

בכלאופן, כבר הוכח לא מעט פעמים ש-NCQ לא תורם לביצועים במימוש הנוכחי לאפליקציות סטנדרטיות, ואפילו פוגע בהם.

פורסם

הוא יקר..

אז כנראה שאני אלך בסוף על הM2NPV-VM.. אני מקווה שהוא יהיה בסדר.

אם יש עוד הצעות, בשמחה..

ד"א - זה לא בשבילי.

אתה טועה, אני קניתי את שלי בראש השנה ב-510 ש"ח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים