עבור לתוכן

אינטל מכריזה "בעל הבית השתגע" או שזה נדמה רק לי?

Featured Replies

פורסם

אינטל ממשיכה לשחרר טכנולגיות בתדרים גבוהים

הרבה זמן אני עוקב אחרי אסרטגיית השיווק של אינטל וככל הנראה לי היא לא תנוח עד שתמחק את AMD

פעם כשאינטל הייתה מוציאה מעבד חדש לשוק בהתחלה הוא היה מאוד יקר ובהדרגה איטית הורידה את המחיר(מכיוון שכמעט ולא הייתה תחרות)

ורק לאחר שמיצו את המעבד וסחטו את כולו הנפיקו אחר

לפניי שנה בערך חל שינוי במערך האסרטגי של אינטל כשראתה שAMD נגסה לה בחלק נכבד מהנתח שוק

השינוי התבטא בשני מאפיינים שנראים לעין (לי לפחות) 1.הורדת מחירים אגרסיבית ללא הכרה עד כדי

אבסורד לדוגמא לפני 5 חודש נמכר מעבד מסדרה 9XX יותר זול מסדרה 8XX מקביל

2.שיחרור יותר מהיר של טכנולגיה תוך משהו כמו שנה וחצי+- שיחררה לאוויר 3! סדרות של מעבדים

זה הערכה שלי בלבד יש מי שחושב אחרת???

ד"א הזמנים שכתבתי לא מדוייקים אז "אל תתפסו אותי במילה"

AMD בדרך לפשיטת רגל!?!?

פורסם

AMD לא בדרך לפשיטת רגל, ומדובר בשוק מאוד תחרותי.

פורסם
  • מחבר

נראה לי שכרגע זה שיא התחרות שלאחריו תהיה גסיסה של AMD

משהו כמו חצי שנה +

פורסם

הם מ-פ-ח-ד-י-ם

פורסם

AMD ממש לא בדרך לפשיטת רגל.

כל חברה עובדת בצודה שונה ומפנה את המעבדים שלה לשוק שונה.

אינטל מפתחת מעבדים למחשבים ניידים ועליהם מבססת מעבדים למחשבים רגילים ושרתים.

AMD מפתחת מעבדים לשרתים ועליהם מבססת את שאר המעבדים שלה.

מה שגורם לזה שניידים לאינטל יש יתרון (למרות שגם AMD מיצרים מעבדים מצויינים לניידים) ובשרתים ל AMD יש מעבדים טובים יותר.

בכל מקרה אתה צריך גם לזכור שלאינטל יש הרבה יותר כסף להוציא על פיתוח ולבנות מפעלים :P ושהיא חברה הרבה יותר גדולה.

ואחרי הקניה של ATI ל AMD יפתחו אפשרויות חדשות (יותר צ'יפסטים, שילוב בקר שיקשר ישירות בין המעבד לכרטיס מסך ועוד) מה שיאפשר לה לגדול להתקדם מהר יותר (כרגע גם אינטל מיצרת כרטיסי מסך אבל הם ממש מעפנים ורק למשרד).

פורסם

AMD רחוקה שנות אור מפשיטת רגל

אתם חיים פה בסרט!

:kopfpatsch:

פורסם

AMD רחוקה שנות אור מפשיטת רגל

אתם חיים פה בסרט!

:kopfpatsch:

בטח אמרו את זה פעם על 3DFX.....

ניראה איך המעבדים הבאים שלהם יתחרו מו C2D ואיך הם ישלבו את ATI במוצרים שלהם.

פורסם

הם שרדו שנים כשהם מכרו מעבדים זהים לאינטלים בחצאי מחירים (מישהו אמר עד Athlon XP?)

פורסם

הם שרדו שנים כשהם מכרו מעבדים זהים לאינטלים בחצאי מחירים (מישהו אמר עד Athlon XP?)

אל תכניס את AXP לקטגוריה הזאת.

לעיתים (תלוי בנקודת הזמן) הם היו מוצלחים יותר ממה שהיה לאינטל להציע

פורסם

אבל תמיד הם מכרו בזול יותר

פורסם

אבל תמיד הם מכרו בזול יותר

לא נורא

חיסכון בשבילנו :xyxthumbs:

פורסם

AMD לא הולכת לשום מקום

אינטל היא קונצרן מאוד גדול וממבט עיסקי (מסיבות כאלה או אחרות אני לא אכנס להסברים)

מאוד מתאים לה ש AMD חיה ונושמת.

חוץ מזה AMD היא בגדר האנדרדוג וזו עמדה מאוד חזקה שAMD מחזקת,

ואפילו מעוניינת לשמור עליה.

תהיו בטוחים שאם AMD באמת הייתה מפריעה לאינטל היא לא הייתה........

ואת זה אני אומר מנסיון.... ;)

פורסם

או שזה נדמה רק לי?

זאת ההערכה הכי נכונה שלך עד כה...

פורסם

AMD לא בדרך לפשיטת רגל ולא נעליים.

הם חברה ענקית, עם היקף מוצרים גדול בהרבה מאשר 3DFX, לכן ההשוואה בכלל ובכלל לא במקום. הם קיימים בשוק הרבה יותר זמן מאשר 3DFX, לכן שוב ההשוואה לא במקום.

כמו ש HuGeMouTh אמר: ל AMD יתרון גדול מאד בתחום השרתים, ויהיה לאינטל קשה מאד לכבוש את הפסגה בתחום הזה, כל עוד עם ישארו עם ה FSB לפחות, ה Direct connect/HTX פשוט חזק ואין טוב ממנו למטרה זאת, אם במעבדים ביתיים ההיתרון תודות לטכנולוגיה זאת היה גדול, בשרתים הוא ענק !!!

בניידים לאינטל אכן יתרון ברור אך AMD הביאה חידושים גם בתחום הזה שאינטל לא עשו בזמן, כמו מעבדי 64 ביט.

הקניה של ATI רק הוכיחה ולדעתי הוותה הוכחה לזה ש AMD גדלים והם מעוניינים בהגדלת השוק שלהם, זה משהו ש AMD רק עכשיו השכילו לעשות, לאינטל מלבד למעבדים יש עוד הרבה שווקים, ביניהם: רשתות, צ'יפסטים, לוחות, תקשורת אלחוטית, בקרים ועוד. הרבה מהמוצרים שלהם לא מיועדים לשוק הביתי ולכן החשיפה כאן נמוכה להיצע שלהם ולכן יציבה יותר כלכלית בלי קשר לעובדה שהם חזקים יותר כלכלית ויכולים להרשות לעצמם מו"פ, יצור ושיווק גדול ומהיר יותר שפשוט מהווה יתרון גדול מאד על AMD, אנחנו רואים את זה יפה מאד בכל הנושא למעבר לליטוגרפיה נמוכה יותר בו AMD תמיד מפגרת.

AMD כרגע חזרו להיות Underdog והם מפסידים בגדול, לפחות כך העולם והתקשורת רואים זאת, אבל בוא לא נשכח מה היה המצב ב 3-4 שנים האחרונות בהם אינטל פשוט התבזתה, רק שאז הרבה פחות אנשים היו מוכנים להודות בכך.

במלחמה יש מנצחים ויש מפסידים, במלחמה הזאת זה כמו חתול ועכבר, כל פעם מישהו משיג את היריב ומשפיל אותו.

פורסם

הם לא מכרו מעבדים זהים אלא חיקויים זולים.

אם אני זוכר נכון IBM לא רצו לתת לאינטל זכות בלעדית ליצור מעבדים ל PC , כי באותה תקופה אינטל היתה חברה קטנה,

אז נתנו לעוד חברה קטנה זכויות ל AMD.

פעם היה אפשר להשתמש באותו לוח למעבדים של 2 החברות , עד שאינטל הוציאו את ה P2 ועברו

ל slot 1 . אז AMD הוציאו את ה k7 שידוע גם כ Athlon שהשתמש ב slot A. ה Athlon XP בא הרבה אחרי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים