עבור לתוכן

NINJA PLUS - לא מקרר כראוי?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

לאחרונה התקנתי את הקירור NINJA PLUS [עם המאורר] על המעבד שלי [amd athlon 64 3000+].

בהתחלה רק קניתי את הקירור בשביל השקט, כי קירור הSTOCK עשה לי חור בראש.

אז התקנתי את הNINJA PLUS עם AS5 וחשבתי שהתוצאות יהיו טובות.

עם הקירור סטוק המעבד במנוחה היה 36 ככה, ועם הNINJA בסביבות 32.

במאמץ [פה הקירור היה אמור לעשות את ההבדל..] עם קירור הסטוק המעבד הגיע ל43 מעלות, ועם הNINJA PLUS במאמץ הוא הגיע ל41. [וזה עוד אחרי שהAS5 הפך "לבשל", לפני גם עם הNINJA המעלות היו 43]

אוקיי עדיין לא איבדתי תקווה והתחלתי לעשות OC.הפסקתי ב2500 MHZ ובדקתי עם התוכנה S&M את הטמפ' והיציבות שלי.

המחשב לא קרס ועבד מעולה.... אבל הטמפ' - 45 במנוחה, בעוד 60 במאמץ [ולא סיימתי את הבדיקה של הFPU כי פחדתי בגלל הטמפ']

ופה הבנתי שמשהו באמת מסריח... איך זה יכול להיות?

אולי לא התקנתי את הקירור טוב? אולי המוצר פגום?

מה לעשות חברייה?

בתודה, יונתן

פורסם

אני כמעט בטוח שלא התקנת אותו טוב מספיק. הנינג'ה הוא גוף קירור אחד מהטובים בעולם (מקום רביעי אחרי ה Tuniq, Infinity ו-TR Ultra-120) ואין שום סיכוי שהוא ייתן כאלו תוצאות בהתקנה נכונה.

+ עוד סיבה שממש יכולה להיות - הנינג'ה הוא גוף קירור גדול והוא דורש מארז מאוורר היטב. במארז "חנוק" הביצועים שלו יהיו פחות טובים. תבדוק שיש לך סירקולציה טובה במארז. [מינימום 2x120mm אחד מוציא אחד מכניס..]

פורסם

ה - NOCTUA NHU-12 וה - THERMALRIGHT SI-128 גם טובים יותר מהנינג'ה פלוס.

פורסם
  • מחבר

אני כמעט בטוח שלא התקנת אותו טוב מספיק. הנינג'ה הוא גוף קירור אחד מהטובים בעולם (מקום רביעי אחרי ה Tuniq, Infinity ו-TR Ultra-120) ואין שום סיכוי שהוא ייתן כאלו תוצאות בהתקנה נכונה.

+ עוד סיבה שממש יכולה להיות - הנינג'ה הוא גוף קירור גדול והוא דורש מארז מאוורר היטב. במארז "חנוק" הביצועים שלו יהיו פחות טובים. תבדוק שיש לך סירקולציה טובה במארז. [מינימום 2x120mm אחד מוציא אחד מכניס..]

OUCH!

אלה הבעיות כנראה.

שקניתי מחשב חדש לא קניתי מארז כי רציתי לחסוך, ואני נשארתי עם מארז מפגר שיש לו אחד מוציא 80MM כעיקרון, ואחד של 80MM מקדימה שאם אני מחבר אותו לחשמל במקום הכונן דיסקים הישן שלי [יש לי 2, אחד צורב DVD ואחד רגיל, הישן] אז זה אומר לי משהו על RAID שבכלל אין לי [יכול להיות שהוא פשוט MASTER?] אז כעיקרון יש לי רק אחד של 80MM מוציא, והNINJA בקושי נכנס למארז ;/

בטעות עכשיו הבאתי וואחד בעיטה למחשב ואתה שומע את הנינג'ה כזה כמו מטבע שנופל על הרצפה [רק שהוא לא נפל למזלי] :x

קיצר מה לעשות?

פורסם

מחזק ת'בחור מעליי !

אני די בטוח שחנקת אותו בתוך מארז מידי ובגלל זה חוסר האפקטיביות, בנוסף מומלץ לפרק אותו לחדש משחה טרמית (ולראות שאתה מורח אותה כמו שצריך) ולהרכיב מחדש..

תשקול להחליף מארז שבו תהיה סירקולציה טובה! - שיפור טמפ' מובטח.

פורסם
  • מחבר

מחזק ת'בחור מעליי !

אני די בטוח שחנקת אותו בתוך מארז מידי ובגלל זה חוסר האפקטיביות, בנוסף מומלץ לפרק אותו לחדש משחה טרמית (ולראות שאתה מורח אותה כמו שצריך) ולהרכיב מחדש..

תשקול להחליף מארז שבו תהיה סירקולציה טובה! - שיפור טמפ' מובטח.

אני לא יכול לקנות מארז חדש כרגע, כי הוצאתי 500 ש"ח רק על קירור לכ.מ ולמעבד, ואני לא רוצה לסחוט מההורים שלי כי קיבלתי יותר מדי בזמן האחרון [סיבות אישיות]

אין לי בעיה להשאיר את הדלת השמאלית של המארז פתוחה, זה יעזור?

פורסם

ה - NOCTUA NHU-12 וה - THERMALRIGHT SI-128 גם טובים יותר מהנינג'ה פלוס.

לא,

ה SI-128 משתווה לו עם מאוורר חזק, אבל לא עוקף אותו.. הוא עוקף את ה BT [ה SI128]

ה Noctua NH-U12 גם לא עוקף אותו לפי מה שאני זוכר [ב-XS יש דירוג של קירורי האוויר והנינג'ה שם יותר טוב מה-Noctua] בכל מקרה אשמח אם תראה לי השוואות שה-Noctua עוקף את הנינג'ה..

לparAzoid: תראה מה תעשה - תפתח את הדלת הצדדית של המארז, ותראה אם המעלות השתפרו

בנוסף אתה יכול גם לנסות פעם אחת לשים מאוורר גדול כזה של בית מול המארז ולראות אם המעלות משתפרות עוד יותר בעקבות הסירקולציה המשופרת

פורסם

שאלה שלא כ"כ קשורה:

יש את התוכנה של הלוח של גיגבייט EASYTUNE5 והיא מראה לי שהמעבד שלי E6300 עם קירור ביג טייפון עומד על 27 מעלות!!

גם בביוס זה ככה.. הגיוני?

פורסם

שאלה שלא כ"כ קשורה:

יש את התוכנה של הלוח של גיגבייט EASYTUNE5 והיא מראה לי שהמעבד שלי E6300 עם קירור ביג טייפון עומד על 27 מעלות!!

גם בביוס זה ככה.. הגיוני?

לא נראה לי הגיוני... :nono:

פתיחת דלת המארז אמורה בהחלט לעזור... להוסיף מאוורר ביתי ליד המחשב, נדמה לי זה סתם יעלה לו את כל האבק ותו לו... :nixweiss:

פורסם

מארז טרנספורמר

תן לי את הקישור להורדת CPU-Z

ועם איזה תוכנה אתה ממליץ לי לבדוק?

פורסם

תנסה את Core Temp

פורסם

קישור..

פורסם
  • מחבר

טוב מחר אני אקנה אלכוהול 70%,אמרח משחה טרמית מחדש, אוריד את הקירור ואשים אותו מחדש, ואפתח את הדלת הצדדית, ונראה אולי כל זה יעזור.

תודה Z:

[תצפו מעדכונים ממני אז אל תתנו לדיון הזה לרדת. תודה]

ד"א, FIRE STORM קוראים לי יוני :-*

פורסם

שמע, 27 מעלות עם ביג טייפון זה יכול להיות הגיוני אבל אולי אולי :nixweiss:

תבדוק במאמץ ותגיד

פורסם

תנו לי תוכנות של מאמץ ואני יגיד לכם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים