עבור לתוכן

ביצועי מחשב נייד מדגם LG M1-3DUOE

Featured Replies

פורסם

תשמע אני אישית קניתי dell e1505 בחו"ל(מקביל ל6400 בארץ) והוא אחלה אגב יש לו svideo.

המסך סבבה לא רע בכלל, רק המעבד הוא 1.66 ולא 2.0 אבל עדיין אחלה נייד, לגבי הHP נראה סבבה

והמפרט לא רע בכלל וכמו שאמרתי כבר למי שאין 1000 ש"ח אז שיקח את HP.

אגב לנייד של DELL יש אחריות של 3 שנים(לחלק יש שנה אם אפשרת שדרוג ל3...)

פשוט המחיר שלו עלה היה 6400 ש"ח עכשיו 6800 ש"ח(באסה)

פורסם

אני מדבר על HP גם עם 3 שנים... אם אתה לוקח HP עם אחריות לשנה, אז ההפרש הוא 1900 ש"ח...

פורסם

ההבדל בין המעבדים לא כל כך גבוה כמו שאתה חושב... 2 המעבדים חזקים מאד, פשוט יש הבדל בבנצ'מארים כמו SUPER PI וSYSMARK אבל זה לא רציני. כשהHP לא יהיה מספיק חזק, גם הDELL לא יהיה מספיק חזק.

לגבי הכרטיסי מסך, שניהם באותה הליגה, עם אולי עדיפות מינימלית לX1400, לאחר חיפוש רב באינטרנט והתרשמויות של אנשים ופרסום בנצ'מארקים רבים. בכל מקרה, לא תמצא משחק שהX1400 יוכל להריץ בצורה יותר טובה נראית לעין מאשר ה7400. השאלה שלי הייתה מה מצדיק 1000 ש"ח יותר מהHP. יש לי את ה1000 ש"ח בשביל להוסיף לDELL, אבל מבחינת עלות-תועלת פשוט אין על מה לדבר...

בHP יש מסך יותר טוב, יותר כניסות שאין בDELL(כמו SPDIF ,PCMCIA וSVIDEO) ועיצוב יותר יפה. ההבדלים די מבטלים אחד את השני... ושתבין, הDELL היה נייד שהייתי סגור עליו במשך שבועיים(מהרגע שהוא הופיע בחנות), והייתי מוכן לקנות אותו בכל רגע, אבל חוסר הזמינות שלו גרם לי לבדוק אופציות אחרות יותר לעומק, ואני חושב שהHP בחירה הרבה יותר טובה, גם אם שניהם באותו מחיר.

ידידי, לפי מה שאני רואה ותקן אותי אם אני טועה אך ה X1400 ב DELL מגיע עם 256 מגה זיכרון בלעדי בעוד שהג'פורס ב HP מגיע רק עם 128 בלעדי כאשר ה 128 הנותרים הם משותפים, במידה ונכון הדבר ההבדל הוא הרבה מעבר למינימלי.

וגם מבחינת המעבד יש הבדל לא קטן בין ה T550 לבין ה T7200 למי שעובד עם עיבודי תמונה ומוזיקה.

אז להגיד ש1000 שקל זה לא שווה זה לא מדוייק.

פורסם

ידידי, לפי מה שאני רואה ותקן אותי אם אני טועה אך ה X1400 ב DELL מגיע עם 256 מגה זיכרון בלעדי בעוד שהג'פורס ב HP מגיע רק עם 128 בלעדי כאשר ה 128 הנותרים הם משותפים, במידה ונכון הדבר ההבדל הוא הרבה מעבר למינימלי.

וגם מבחינת המעבד יש הבדל לא קטן בין ה T550 לבין ה T7200 למי שעובד עם עיבודי תמונה ומוזיקה.

אגב בעיקרון ה DELL נחשבים וןבים יותר מה HP מבחינת האיכות, טיב הבניה של המחשב והרכיבים בו וכן מבחינת האמינות.

יש להם היום את סדרת ה D שלדעתי היא יותר טובה מ ה INSPIRION.

פורסם

כן אבל סדרת הD היא בעיקר לשוק העיסקי יותר ואילו הinspirion הוא לשוק הביתי יותר

פורסם

טוב, נתקן אותך :)

הX1400 מגיע עם 256MB HYPER MEMORY שזה אומר 128 DEDICATED ו128 SHARED. מה שגם שהאימפלמנטציה של הHYPER MEMORY של ATI פחות טובה מהTURBOCACHE של NVIDIA, כי הHYPERMEMORY זאת אימפלמנטציה תוכנתית, והTURBOCACHE חומרתית. אז זה לא נכון, וההבדל ממשיך להיות מינימלי :)

אגב, ב5269 שלי, עם כל תוכנה אפשרית שבדקתי איתה(הדרייברים של NVIDIA, DXDIAG, SANDRA, ועוד תוכנה לזיהוי כל הרכיבים במחשב) זה אומר לי של-7400 שלי יש 256 מגה לכרטיס מסך, ובSANDRA הוא אומר שהוא משתמש בעוד 256 לאיזשהם טקסטורות. יש איזושהי דרך בשביל להיות בטוח?

Meshorer,

מה שאתה אומר בכלל לא נכון. קודם כל אתה מערבב דברים שונים. כמו ש cold fire אמר, יש ניידים לשוק העסקי ויש ניידים לשוק הביתי. IBM, HP, DELL, TOSHIBA ועוד מייצרים ניידים לשוק העסקי שהם אמינים ביותר עם דגש על טיב הבניה. כמו של DELL יש את הLATITUDE, לHP יש את ה NX, שאלה סדרות העסקיים, וכמו שלDELL יש את הINSPIRON(ולא INSPIRION), לHL יש את הPAVILION, שאלה סדרות הביתיים. מבחינת טיב הבניה והאמינות, זה הכל תלוי בין אילו דגמים אתה משווה ספציפית, ולא, בכללי ובעקרון, הHP לא נופלים מהDELL בשום פרמטר מאילו שציינת.

פורסם

ועוד תוספת קטנה, לדעתי בכלל סדרת ה-NC של HP בנויה יותר טוב מאשר כל דבר אחר שראיתי בשוק בזמן האחרון.

פורסם

sunny jim

ממה שאני רואה באתרים ישראלים על הדגם של HP הזיכרון הוא לא באמת 256 אלא משותף (128 ו 128) ניתן לראות בקישורים הבאים:

http://www.yardenpc.co.il/product.asp?productid=3464

http://www.computerland.co.il/Product.asp?Pid=RG976EA&Cat2Cat1ID=38&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he

על מנת לבדוק את הדבר אם תוכל לעשות מה ש DRAGO עשה עם התוכנה EVEREST הניתנת להורדה מכאן www.lavalys.com/

ולתת קישור לדו"ח החומרה, אני אודה לך מאוד!!

בתודה מראש, איתי

נ.ב

ואם היית מבין מה TURBOCACHE באמת אומר היית מבין שהוא מבוסס על אותו עיקרון של HYPERMEMORY - שניהם מובססי חומרה/תוכנה ושניהם משתמשים בקיבולת וברוחב הפס של זיכרון המחשב הפנוי לעיבוד.

ואני אצטט: "By allowing the graphics processing unit (GPU) to share the capacity and bandwidth of dedicated video memory and dynamically available system memory, TurboCache turbocharges performance and provides larger total graphics memory."

בזמנך החופשי: http://www.nvidia.com/page/turbocache.html

אם תצטרך תרגום לעברית תשאיר לי הודעה בפרטי :)

אין שום סיכוי בעולם ש HP מוכרים מפרט עם כרטיס של NVIDIA בעל 256 מגה DEDICATED בסכום שאתה רכשת :) זה הרעיון ב TURBOCACHE ובHYPERMEMORY. קבלת ביצועים טובים יותר תוך שימוש בזיכרון המחשב והוזלת המחיר הכללי.

פורסם

טוב, אני שמח להודיע לך שגם EVEREST אומר לי שיש לי 256 :)

ואודה לך אם תוריד קצת מהיוהרה הטפשית. חוץ מזה שאני לא צריך שום תרגום כי האנגלית שלי is perfectly fine, "אם היית באמת מבין" איך אתה אמור למצוא מידע על טכנולוגיה מסויימת, היית יודע שאתה אמור לפנות לביקורות חיצוניות של אתרים, ולא לאתר הרשמי שמהלל את הטכנולוגיה שלו. אבל זה לא קשור למה שעשית. אתה משום מה קיבלת את הרושם שאתה צריך לתקן אותי. קודם כל בכך שאתה אומר לי את מה שאני כבר ידעתי, שה hypermemory והturbocache הן טכנולוגיות שמנסות לעשות את אותו הדבר. דבר שני, שאתה לא הבנת בכלל את מה שאמרתי, ופירשת את חוסר ההבנה הזאת כטעות שלי.

מה שאני אמרתי זה:

"האימפלמנטציה של הHYPER MEMORY של ATI פחות טובה מהTURBOCACHE של NVIDIA, כי הHYPERMEMORY זאת אימפלמנטציה תוכנתית, והTURBOCACHE חומרתית."

ז"א הHYPER MEMORY תוכנתית נותן הוראה לכרטיס מסך להשתמש בזכרון הפנימי, כזכרון משותף, והTURBOCACHE חומרתית, בתוך הכרטיס מסך, עושה את האימפלמנטציה הנ"ל של גישה לזכרון משותף, וגישה חומרתית לזכרון עדיפה על גישה תוכנית, כי היא מהירה יותר. נכון, גם HYPERMEMORY חומרה מעורבת בכך שהזכרון המשותף הוא חומרה, אבל זה לא אומר שהגישה לזכרון היא חומרתית.

אם תרצה לתקן אותי בעתיד, אודה לך אם תבין קודם על מה מדובר, ולאחר מכן תמצא מידע שסותר את מה שאמרתי.

פורסם

טוב, אני שמח להודיע לך שגם EVEREST אומר לי שיש לי 256 :)

אני חושב שקצת פיספסת את הרעיון או שאתה לא יודע היכן להסתכל, כמובן שיש לך 256 שמחולקים לפי 128 בנויים על הכרטיס ועוד 128 של הזיכרון הראשי.

שוב, זה הרעיון ב .TURBOCACHE

אודה לך באם תוכל להעלות את דו"ח החומרה ל http://www.2send.us/ או אם אוכל לקבל קישור לחנות שממנה רכשת את המחשב זה יהיה נהדר.

כי אם נכון הדבר וקיבלת NVIDIA רגיל (לא TURBOCACHE) עם 256 מגה DEDICATED במחיר מציאה שכזה, מחר בבוקר אני קונה 2.

פורסם

אני לא יכול לחבר את הנייד לאינטרנט כרגע(רק מחר אוכל), אבל בכל מקרה, "אני חושב שקצת פיספסת את הרעיון או שאתה לא יודע היכן להסתכל", אני שמח מאד שיש לנו עוד חבר עם גישת ה"i don't have a clue but i sure have an opinion!"

והם כולם עם TURBOCACHE, כאשר אצלי יש כנראה TURBOCACHE של 256 DEDICATED ו256 SHARED(זה לפחות ההתרשמות שלי מSANDRA, שנתנה לי את המידע המפורט ביותר על כרטיס המסך שלי).

אגב, תתחדש פעמיים.

לגבי הטכנולוגיות, תקרא ותחכים:

http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2413&p=2

אם תצטרך תרגום, תשלח לי הודעה פרטית :xyxthumbs:

פורסם

"אני שמח מאד שיש לנו עוד חבר עם גישת ה"i don't have a clue but i sure have an opinion!""

ואני שמח שיש פה חבר עם גישת הישראלי המצוי "אני רוצה הכי מהר הכי חזק הכי יפה בשביל להוציא את העינים ולא לצאת פראייר אפילו אם זה רק כאילו"

"והם כולם עם TURBOCACHE, כאשר אצלי יש כנראה TURBOCACHE של 256 DEDICATED ו256 SHARED(זה לפחות ההתרשמות שלי מSANDRA, שנתנה לי את המידע המפורט ביותר על כרטיס המסך שלי)."

חשבתי שאתה מבין במחשבים ובמיוחד בניידים אך מסתבר שלא, ישנם כרטיסים גם ללא TURBOCACHE וללא HYPERMEMORY שמתאימים לניידים.

אתה יודע מה אומרים "Google is YOUR best friend!"

חבל רק שאתה לא בודק לפני שאתה קונה, אין שום דגם של ה HP שלך בארץ עם 512 מגה זיכרון במיוחד לא במחיר מצחיק של 5600 ש"ח, תתבגר.

אבל זה בסדר תחשוב שיש לך 512! מ-ד-ה-י-ם!

"לגבי הטכנולוגיות, תקרא ותחכים: http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2413&p=2"

חבל רק שאתה באמת לא מבין אנגלית, אם היית מבין היית רואה שהם בדקו את הכרטיסים המינימלים, של 32 מגהבייט, ואף הם מוסיפים ואומרים ואני מצטט: "For well-rounded performance, the 32MB 64-bit TurboCache part is our pick. Of course, that may change when we look at the 128MB HyperMemory card depending on performance and price at the time. "

אז עדיף א' שתשאיר את מלאכת התרגום לי וב' שתביא קצת סקירה יותר רצינית ועדכנית.

ואם היית באמת רוצה לעזור כמו שנהוג בפורומי תמיכה שמעבר לים היית מדביק פה תמונת בדיקה של הכרטיס תוך שימוש ב 3d mark 05 ומראה לכולם כמה הוא נותן בהשוואה ל X1400 אבל משום מה כל מה שביקשתי ממך נתקל בסירוב ותירוצים.

אז עזוב, שיהיה יום טוב מבחינתי הנושא סגור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים