עבור לתוכן

ddr2-800 או ddr2-667 מה עדיף למעבדי Athlon64 Am2? עזרה בבקשה

Featured Replies

פורסם

טוב אז כמו שהנושא אומר נתקלתי בבעיה.

סוף סוף אחרי לבטים רבים קניתי מעבד 3600X2 AM2 עם 1ג'יגה זיכרון (2 סטיקים של 512) DDR2-667 תוצרת Corsair.

כבר בחנות תהיתי האם לא עדיף ddr2-800 אבל החברה שם טענו שלא, למרות שאני מכיר את החברה וסומך עליהם לא הייתי שקט, ביצעתי גיחה קטנה לרשת לוודא שהקוד של המעבד תואם למה שהזמנתי ונתקלתי בביקורת בדיוק על המעבד שלי.

עשו שם את הבדיקות עם זיכרון ddr2-800 שלא לדבר על אוברקלוק מדליק שהביא את המעבד למקביל ביצועים של מעבד 5000X2. אני ברמת העיקרון לא מעוניין לעשות אוברקלוק אבל מעוניין להשאיר את האופציות פתוחות. למתוח ddr2-667 לרמות כאלו נראה לי לא אפשרי מה שמצביע על כך שעדיף ddr2-800.

לפיכך הרי השאלות:

1.) ללא אוברקלוק האם 667 מספיק או ש-800 שווה את ההשקעה הנוספת? האם יש שיפור עם 800 ללא אוברקלוק?

2.) מן הסתם בשביל לבצע אוברקלוק עתידי עדיף זיכרון מה שיותר מהיר, כלומר 800 עדיף על 667 וממש אין מצב לבצע אוברקלוק לרמה של 5000X2 עם 667. נכון?

3.) ראיתי פה דיבורים על מהירות אפקטיבית של זיכרונות עם יחסים וכולי, שהמהרה למעשה יכולה לגרום לזיכרונות לעבוד באסיכרוניזציה ואז למעשה מחשב איטי יותר (או משהו בסיגנון).... ניסיון לקרוא כמה כתבות בנושא לא עזר והנושא עדיין נשאר מבולבל בעיקר כי לא ראיתי דוגמאות מספריות ברורות, ממש מבלבל, מישהו יכול לתמצת את ההסבר כדי שאני אבין? למעבד 3600X2 מה הם הזיכרונות הכי טבעיים, אלו שעובדים ביחס הכי טוב ולמעשה מהו היחס המומלץ? חישוב מלווה בהסבר ללא ספק הכי יעזור כי אולי אני אלמד ממנו משהו :xyxthumbs:

תודה מראש לכל העוזרים :yelclap:

פורסם

אני רק יכול לספר לך, שראיתי מעבד AMD Athlon FX-62 עובד בצורה יעילה בהרבה, מול PC2-6400.

אני לא בטוח בקשר למעבדים פשוטים יותר (אם יש צורך).

פורסם
  • מחבר

אז זהו, שאני חורש את הרשת כבר שעתיים ולא מוצא ממש עדות חותכת. על הנייר נראה שעוזר, במעשי יש שיפור מקסימלי שנע בין אפס לשבע אחוז ואני עדיין לא מוצא/מבין את כל נושא היחס של 1:1 או 5:4 וכו' .... :pissed:

פורסם

אישית לא הרגשתי הבדל

ואני מדבר על מערכת הבדיקה של האתר - X2 5200

פורסם

1. ביקורות ראשוניות שאני זוכר שנעשו כשיצאה תושבת ה AM2 הראו שרק עם זיכרונות DDR2 בתדר 800MHz הביצועים הגיעו לרמה של מעבד זהה בתושבת 939 עם זיכרונות DDR1 400MHz. אני לא יודע עד כמה זה נכון היום, אבל בכל מקרה מעבדי ה AMD רגישים הרבה יותר למהירות ולתיזמוני הזיכרון, ולכן אם אפשר לקנות באותו מחיר זיכרונות DDR2 בתדר 800MHz במקום בתדר של 667MHz - תעשה את זה.

2. במעבדי AMD הזיכרון עובד תמיד ביחס 1:1 מול המעבד (יש לו ערוץ תיקשורת נפרד מאשר שאר הרכיבים). הבעיה היא שהמעבד, או ליתר דיוק בקר הזיכרון שנמצא בתוך המעבד, הוא שקובע את תדר הזיכרון. כאן יש צורך בשימוש ב 2 נוסחאות כדי לקבל את תדר הזיכרון האמיתי (לפחות ככה זה היה עבור המעבדים בסוקט 939):

מכפלת מעבד * 200

--------------------- = מחלק

מהירות זיכרון שנבחרה

את המחלק מעגלים כלפי מעלה למספר שלם (אני לא בטוח אם המעבדים כיום יודעים לעבוד עם חצאי מחלקים).

במהירות הזיכרון משתמשים במהירות האמיתית ולא האפקטיבית (800MHz בעצם עובד ב 400MHz וכד').

מהירות מעבד נוכחית

-------------------- = מהירות זיכרון

מחלק זיכרון

במצבים מסויימים, כאשר המחלק לא יוצא מספר שלם (בד"כ בגלל המכפלה), אתה תראה שהזיכרון עובד בתדר נמוך יותר ממה שהגדרת אותו.

אם אתה מתכנן OC, אתה תראה שתדר הזיכרון לא יהיה ביחס ישר לתדר ה HTT ולתדר שאתה קובע ב BIOS, אלא דווקא לפי הנוסחאות הנ"ל.

בכל מקרה, ככל שהזיכרונות שלך מסוגלים לעמוד בתדר גבוה יותר, הם יגבילו אותך פחות ב OC. מצד שני, עבור מעבדי AMD ניתן לעשות OC רק (או יותר נכון, בעיקר) למעבד, כך שגם אם הזיכרונות מגבילים אותך, אתה יכול לשנות את ההגדרות בהתאם לנוסחאות כדי שהם עדיין יעבדו בתדרים אליהם הם מיועדים.

אני מקווה שלא סיבכתי אותך יותר מדיי עם הנוסחאות האלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים