עבור לתוכן

למה צריך מעבד כפול ליבה?

Featured Replies

פורסם

אני קונה מחשב עוד מעט וחשבתי לעצמי למה צריך, המשתמש הממוצע, מעבד כפול ליבה? או אפילו מרובע ליבות כמו שאינטל הולכים להוציא בעתיד. האם ריבוי הליבות הזה יכול להשפיע על אפליקציות שלא כתובות באופן יעודי (multi-threading)? האם בן אדם ממוצע שמשתמש 95% מהזמן באינטרנט ובתוכנות אופיס יכול להפיק תועלת מהתכנולוגיה הזאת?

אני מבין שזה הכיוון שהטכנולוגיה הולכת אליו ואני לא רוצה לתקוע את עצמי על העקרון אבל אם מישהו יסביר לי קצת מה קורה פה אני אשמח.

תודה

פורסם

האמת, שלמי שמשתמש רק באינטרנט גם מחשבים מלפני 4-5 שנים יספיקו, וגם יהיו קצת overkill.

פורסם

מתכנן Multi Tasking? קח מעבד כפול ליבה.

פורסם

וגם מתפתחת מפה עוד שאלה

מי המטורף שיקנה מחשב היום עם מעבד חד ליבתי

וגם לקמצנים ביותר יש עדיין את ה805 ככה שאי אפשר להתחמק מהשאלה הזאת עם תירוץ

פורסם

תקנה כפול ליבה

בשופ פנים ואופן לא חד ליבה!!!

פורסם
  • מחבר

בסדר, אני אקנה כפול ליבה, אבל השאלה היא האם מערכת ההפעלה שלי (לינוקס) מצליחה לנצל את המעבד כפול הליבה? האם יצאו גרסאות מעבד ספציפיות כמו שיש עבור 64 ביט?

פורסם

כמדומני יש כבר קרנל ללינוקס שמיועד לריבוי נימים.

אבל עדיין, אם העבודה שלך היא אינטרנט ואופיס, אתה לא ממש צריך. תלך על המעבד הזול ביותר וזהו, אל תתן לכפול ליבה לסנוור אותך.

פורסם

כמדומני יש כבר קרנל ללינוקס שמיועד לריבוי נימים.

אבל עדיין, אם העבודה שלך היא אינטרנט ואופיס, אתה לא ממש צריך. תלך על המעבד הזול ביותר וזהו, אל תתן לכפול ליבה לסנוור אותך.

למה לא ?? ???

היום הם כבר די זולים וזה יתן לו עוד כמה שנים עם המחשב למה אם הוא יקנה זה יעשה לו בעיות??

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים