עבור לתוכן

סביבת פיתוח של C בלינוקס

Featured Replies

פורסם

אני משתמש בubuntu, ואחרי כמה שנות תכנות C בחלונות התחלתי לתהות האם אין פתרון נורמלי לתכנות של C בלינוקס? כלומר, כל כך לא נוח להשתמש בGCC. בחלונות יש קומפיילים נורמלים כמו הvisual studio או אפילו הקומפיילרים היותר ישנים של borland לdos.

האם יש סביבת עבודה בלינוקס בה אפשר לכתוב את הקוד, לדבג לקמפל ולהריץ?

פורסם

יש פתרון לזה...

1)

KDEVELOPER או KDEDEVELOPER זה IDE ל GCC ממש טוב....יכניס אותך גם לתחום ה QT (GUI) של טרול טק

ממש כיף תכנת שם ...יש שם את כל השפות ....אם אתה צריך קצת עזרה כדי להכנס לזה אני מוכן להדריך אותך

פורסם

ומה רע ב Eclipse ? או שלא ניסית?

פורסם

שום דבר ...זה גם טוב וכבד ....לא ניסיתי איך הוא יחסית ל KDE....יש לך תמונות אולי של הסביבה ....

פורסם

אני דווקא לא מכיר מספיק את KDE, אבל הבנתי שגם KDE אחלה. Eclipse טוב מאוד, והוא במקור תוכנן ל JAVA (עם code editor מהטובים שראיתי), אבל גם ל C הוא מעולה. אני חושב שיש לו חיסרון על KDE בכך שהוא כבד יותר.

תמונות אין לי.. אני הסרתי אותו לפני כמה זמן בגלל פרמוט ולא התקנתי בחזרה..

פורסם

אני משתמש בKDE אבל אף לא אהבתי אף אחד מהאינדנציות שלו ככה שאני שעורך לא כזה משנה.

באותה דרך אפשר להשתמש בgedit או עורך טקסט דומה.

פורסם

^^^^^^^^^^^^^^

אבל באותו הסביב ב KDEVELOPER אתה יכול לתכנת ל דבג ולבנות GUI ...

ולמעשה אתה יכול אפילו לקמפל לכל מעבד שקיים כולל WINDOWS ...(QT כמובן)

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.. אני חושב שאני אלך על הkdevelop הזה.

^^^^^^^^^^^^^^

אבל באותו הסביב ב KDEVELOPER אתה יכול לתכנת ל דבג ולבנות GUI ...

ולמעשה אתה יכול אפילו לקמפל לכל מעבד שקיים כולל WINDOWS ...(QT כמובן)

אני באמת יכול ליצור בדבר הזה EXE שיעבוד בחלונות?

עריכה: אוקיי' date=' התקנתי KDE ואת הkdevelop. אבל אני לא מצליח להתחיל אפילו. איזה סוג פרוייקט לבחור? ניסיתי לקחת כל מיני hello world בסיסיים של win32, אבל הוא לא מצליח להריץ אותם, ואומר:

aclocal: configure.in: 8: macro `AM_PROG_LIBTOOL' not found in library

make: *** [all'] Error 1

*** Exited with status: 2 ***

בגדול, מה שאני מחפש זה דרך לתכנת תוכנות בממשק טקסט בC שירוצו גם בחלונות וגם בלינוקס.... תודה

פורסם

כן אתה יכול ....אבל לפני שאתה מתחיל לקמפל כמו מטורף תתחיל לעבוד ללא תמיכה לWINDOWS

תתכנת תוכניות טרמינל פשוטה תרגיש את ה IDE ...אחרי שתרגיש נוח בסביבה נתקן לך את הקונפיגורציה שתעבוד ל WINDOWS

אבל חשוב בעסק הזה לדפוק פרה פרה ולא כל העדר ...

פורסם
  • מחבר

איזה סוג פרוייקט אני צריך בשביל תוכנת טרמינל ללינוקס?

פורסם

איזה סוג פרוייקט אני צריך בשביל תוכנת טרמינל ללינוקס?

תשש לא זוכר אני לא ליד הלינוקס שלי כרגע ....תבחר אחד עם ציור של טרמינל ...כתוב לך הסברים כאשר אתה מצביעה עליו

פורסם
  • מחבר

קצת הסתבכתי עם זה.... יעזור לי אם כשתהיה בלינוקס תגיד לי... פשוט לא מצאתי באף אחד מהם טרמינל ללינוקס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים