עבור לתוכן

אומנם כתבו כאן שאין הבדל ביין כונן רגיל לSATA - אז מה כאן הרעיון ?

Featured Replies

פורסם

תישמעו...קראתי את כל החומר שניכתב כאן ואני די מבולבל = עומד ביפני קניית מחשב חדש ???

רציתי ליקנות לוח שתומך ב SATA2 וגם HD של מקסטור 250GB עם באפר 16M וכאמור בטכנולוגיית STAT2

מצטער אבל יש משהו שלוא הבנתי כאן - על פי מה שכתבו האם אין הבדל בין המיפרט הזה למיפרט רגיל?(HD רגיל)

שהSATA או ה SATA2 זה ברובו סוג המחבר?

אז למה משקיעים על זה בלוחות האם.....?אם המהירות בפועל קשורה בעיקר למהירות הBUS מול הCPU (ברור).....

זה הרי משהו שלא ישתנה אם כבר קניתי לוח אם מסויים - עם מעבד מסויים לא?

מי מסדר לי את הבלאגן? :s05:

תודה :xyxthumbs:

פורסם

החיבור "הרגיל" הישן העבה הוא נרקא חיבור ATA או ATAPI אני לא ממש זוכר ...

החיבור הישן יותר מעביר במהירות של עד 133 MB והוא עובד אם כמה HD אל אותו פס (MASTER,SLEVE וכ'ו).

הSATA הוא חיבור חדש יותר שמתחבר בבודד על הלוח אם ומעביר במהירות של 150MB (רק MASTER[לרוב יש יותר משני חיבורי SATA על לוח אם תואם]).

הSATA2 הוא החיבור המתקדם ביותר שמתחבר בבודד על הלוח אם ומעביר במהירות של (!)320MB (רק MASTER[לרוב יש יותר מארבע חיבורי SATA2 על לוח אם תואם]).

מקווה שעזרתי :P

נ.ב.

חוץ ממהירות הקריאה והכתיבה שום מהירות אחרת לא תואץ.

פורסם

בקיצור הכל חרטא, SATA, SATA2, PATA הכל בדיוק אותו הדבר, אז למה עושים את זה?

בכדי שיהיה לחברות משהו חדש למכור בשביל שיוכלו לדרוש עליו עוד כסף.

ומי שאומר לך משהו אחר או שמשקר או שלא יודע על מה הוא מדבר.

עכשיו לכל האנשים שרוצים להתנפל עלי (בטח ש-SATA יותר מהיר!, הוא לא יודע על מה הוא מדבר! וכו'), תתקילו אותי, תביאו בנצ' שמראה שדיסק SATA מהיר יותר מדיסק ATA בשימוש כללי ממוצע, נראה אתכם.

פורסם
  • מחבר

OK - זו התשובה שחיפשתי

אז גם אם הHD עצמו - לא השתנה טכנולוגית...ו.אם עצם החיבור החדש(SATA2) לוקח את מהירות העברת הנתונים

מ133 ל 320 ....האם לא יורגש כאן שיפור משמעותי בביצועים?

או שה"חולייה החלשה = תמיד תהיה ה HD .....

ובצורה אחרת - השאלה היא / החוכמה היא ליקנות היום SATA 2 - בתיקווה

שהכוננים יעברו שיפור בעתיד - שינצל את מהירות החיבור הזה(320 )

THX

פורסם

החיבור הישן (שהיה גם מקבילי בעל 40 או 80 פינים) נקרא ATA או PATA

ATAPI הוא פרוטוקול המשתמש באותם התקנים רק מיועד ל-DVD, CD, ומדיות נשלפות אחרות.

חיבורי ה-SATA החדשים הינם טוריים, ולכן גם בעליי כבל דק יותר.

בנוסף לכך תקן ה-SATA מוסיף את תכונת ה-HOT SWAP, ומעלה את מהירות העברת הנתונים ל-150MB/s ול-300MB/s (לא 320) ל-SATA ול-SATA2 בהתאמה.

יום נעים.

עריכה: עכשיו אני רואה שכבר ענו. נו טוב.

פורסם

תיקנה SATA 2 המחיר לא מושפע מזה(אלא אם כן אתה קונה HD ממש ישן).נכון כרגע ההבדל לא מורגש כל כך אבל זה לא סיבה לקנות PATA)IDE) כשעומדים "לחסל " את החיבור הזה בשנה הבאה.מישהו אמר שאין פריצות דרך בHD כבר הרבה שנים.זה די נכון רק שלאחרונה היה חידוש כשהתחילו ב"כתיבה אנכית"

למשל סיגייט ברקודה 10 ובדיסקים לניידים עוד קודם עשו את זה.

פורסם
  • מחבר

תודה :xyxthumbs:

פורסם

תיקנה SATA 2 המחיר לא מושפע מזה(אלא אם כן אתה קונה HD ממש ישן).נכון כרגע ההבדל לא מורגש כל כך אבל זה לא סיבה לקנות PATA)IDE) כשעומדים "לחסל " את החיבור הזה בשנה הבאה.מישהו אמר שאין פריצות דרך בHD כבר הרבה שנים.זה די נכון רק שלאחרונה היה חידוש כשהתחילו ב"כתיבה אנכית"

למשל סיגייט ברקודה 10 ובדיסקים לניידים עוד קודם עשו את זה.

אם "יחסלו" אותו אז ישתמשו בCD ובDVD בSATA גם?

פורסם

תיאורטית כן, מעשית, לפחות לא בשנה-שנתיים הקרובות.

פורסם

שי צודק.היצרניות של הכוננים האופטיים עובדים כבר כמה זמן על זה.וממש עכשיו יוצאים(סמסונג למשל ועל פלקסטור אני שותק) וימשיכו לצאת כוננים אם חיבור SATA.אבל המעבר יקח את הזמן שלו.

פורסם

מבחינת לוח אם, הכרחי היום לקנות אחד שתומך ב SATA2.

מבחינת הרדיסק, לא ממש משנה, אבל עדיף לקנות SATA2 להנות מהוטסוואפ וטכנולוגיית ה NCQ.

פורסם

מבחינת ביצועים ההבדלים בין SATA לPATA לא קיימים, משום שהHD לא מגיע בד"כ למהירויות מספיק גבוהות בינתים.

היתרונות היחידים שיש לסאטא הוא שיש התקן אחד על כל ערוץ, חיבור פשוט יותר (אין ג'ימפור), HOT SWAP, וכבל דק יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים