עבור לתוכן

המלצה לכונן גיבוי

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי במחשב איזה 160 ג'יגה של דברים שמאוד חשובים לי, אז חשבתי לקנות איזה כונן גיבוי שאני אשמור עליו את כל הדברים למקרה שהארדיסק שלי יימחק או משהו. אז על מה אתם ממליצים?

פורסם

מה התקציב..?

אתה מחפש כונן שבא כבר עם תוכנה או פיצר של גיבוי..(כמו הMAXTOR OneTouch)...

או שמספיק לך HD רגיל ותוכנה אתה כבר תסתדר..?

ויש עוד סוגיה אם בחרת בHD (בלי תוכנה וכו)..

יש לך את האופציה לקנות HD חיצונים...

או לקנות HD (פנימי) ומארז בנפרד..(בדרך כלל יוצא יותר זול..תלוי)...

פורסם

ולדעתי יש גם את האופציה הפשוטה ביותר של HD רגיל שלאחר הגיבוי מנותק מהמחשב.והולך למקום קריר ויבש.בתנאי שאתה לא מגבה קבצים משתנים .

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע מה בדיוק צריך או עדיף, סה"כ אני רוצה איזהשהוא כונן לשמור עליו איזה 160 ג'יגה של כל מיני מסמכים, ויכול להיות שכל איזה חצי שנה אני אעדכן אותו בגיבויים חדשים.

אני חשבתי על איזה כונן USB חיצוני כזה, אבל את האמת לא איכפת לי מה זה יהיה כל עוד זה עושה את העבודה, אז מה שיותר זול עדיף...

ולמה בדיוק צריך תוכנה? זה לא רק מעבירים את הקבצים לדיסק וזהו? ולמה אם אני מגבה על HD רגיל אז אני לא יכול לשנות את הגיבוי אחרי זה?

נגיד התקציב יהיה איזה 500 שקל, אבל כמו שאמרתי אם אפשר בפחות אז כמובן שעדיף, ואם צריך יותר בשביל כונן שיעשה את העבודה אז אני יוסיף

פורסם

אם כול מה שאתה צריך זה 160GB בתקציב הנ"ל ישתלם לך לקנות כבר HD חיצוני..

זאת תהיה אחלה בחירה..

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=409713

יש לך את הדגם של ה250GB ב100-150+- שקל יותר..

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=409716

אם אתה הולך על HD פנימי ומארז נורמלי...

בוא נגיד ככה HD פנימי של 160GB בסביבות ה300-350+-..

ועוד מארז נורמלי ב200-250+- שקל..

אישית הייתי מעדיף את הWD החיצוני..

ועם תוכנה אתה יכול להגדיר מה לגבות ומתי..אבל אם זה פשוט "לגרור" אין צורך בתוכנה...

פורסם
  • מחבר

כן גם לדעתי עדיף חיצוני.

ותגיד מה עם זה למשל:

http://www.zap.co.il/compModels.asp?sog=C-HardDrive&model_id=398818

זה יותר זול. וראיתי גם שרשום שם ATA/IDE - אבל זה לא הכבל נתונים של הארדיסקים הישנים? אם כן אז למה צריך אותו בכלל אם זה מתחבר בכלל ב-USB?

וה-RPM לא רשום שם, אבל בכל מקרה למה צריך מהירות סיבוב גבוהה אם אני סה"כ מכניס לכונן כמה קבצים ולא משתמש בו יותר....

וראיתי גם את זה:

http://www.zap.co.il/compModels.asp?sog=C-HardDrive&model_id=424393

שלא ראיתי שום הבדל בינו לבין מה שאתה נתת לי, חוץ מסוג החיבור, שאצלו זה USB ולא USB2 . יש איזה הבדל ביניהם חוץ ממהירות העברת הנתונים?

הבעיה היא בעיקר שכמעט כל החנויות שיש שם הם וירטואליות, ואני לא קונה דברים דרך האינטרנט. או שהם רחוקות מדי ממני. ככה שגם אם יש שם משהו ב-550 כמו שהבאת לי, אני אצטרך לקנות את זה ביותר מאחת החנויות הקרובות אליי (היחידה זו נועה שאצלה זה 652). אז אני מחפש עוד אופציות...

פורסם

הכונן של סמסונג זה HD פנימי בתוך מארז...(והHD עצמו הוא בממשק IDE ועם 2MB BUFFER ככה שהוא ממש איטי)..

הWD כנ"ל (HD פנימי בתוך מארז ג'נרי) אך עם HD יותר עדיף..

וההבדל בין USB1.1 לUSB 2.0 הוא עצום...(תאמין לי שאתה לא רוצה לחכות שעה+ בשביל להעתיק כמה GB)..

אז אם אתה די נעול על נועה תלך על HD פנימי (הכי זול שתמצא עם 8MB BUFFER ו7200RPM ממשק SATA/SATA2)...

תחפש מארז נורמלי (יש לי נסיון עם vantec הם מצוינים אבל יקרים)..

שים לב כי מארזים בחיבור פנימי שהוא IDE יותר זולים מהSATA וכו..

אבל אתה מקבל פחות מהירות..(לא משהו קריטי בכול אופן)..

ככה שעם אתה קונה HD שהוא IDE (זה די ביזבוז היום..) תדאג שיהיו לו נתונים סבירים (BUFFER..וכו)..

פורסם
  • מחבר

איך זה פנימי? כתוב שם ששניהם חיצוניים ("מיקום: חיצוני"), וחוץ מזה איך דבר כזה גדול ייכנס למארז המחשב שלי? ושוב, אם זה בחיבור ATA, אז בשביל מה החיבור USB ?

ואני לא חייב דווקא מנועה- אפשר גם מפנדה,באג,פורמנט,OMC. ואלה לא כל כך מופיעים שם בהשוואות המחירים.

פורסם

הכוונה שזה דיסק רגיל(פנימי) שדוחפים אותו לקופסא (אתה לא אמור להכניס אותו למחשב)."הכופסא" מתחברת דרך USB.

פורסם

מה דעתך על מערך RAID 1?

אמנם ההגדרה הראשונית היא טיפה מבאסת אבל אח"כ הגיבוי נעשה בצורה שקופה לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

הכוונה שזה דיסק רגיל(פנימי) שדוחפים אותו לקופסא (אתה לא אמור להכניס אותו למחשב)."הכופסא" מתחברת דרך USB.

אה הבנתי... אבל מה זה משנה אם זה ארדיסק פנימי שמכניסים לתוך קופסא חיצונית, או אם זה ארדיסק חיצוני "מטבעו"?

מה דעתך על מערך RAID 1?

אמנם ההגדרה הראשונית היא טיפה מבאסת אבל אח"כ הגיבוי נעשה בצורה שקופה לחלוטין.

כמו שאמרתי, לא נחוץ לי גיבוי שוטף אל החומר במחשב, סה"כ אני צריך לגבות פעם באיזה חצי שנה אולי. לכן זה יהיה מיותר להחזיק סתם עוד ארדיסק בפנים שישמש כמראה. שבטח גם כל העסק הזה יהיה יותר יקר בגלל בקר הRAID שצריך, או מה שזה לא יהיה. אני יודע שזה גם קצת משפר את מהירות קריאת הקבצים מהארדיסק אבל זה לא חשוב לי כל כך.

בכל אופן, תודה על העזרה, אני כבר אלך לחנויות הקרובות אליי ואבדוק מה הכי כדאי לפי הנתונים שציינתם פה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים