עבור לתוכן

Champion M520N - C2D T5600 + 1GB DDR2-667 - למישהו יש נסיון איתו?

Featured Replies

פורסם

קראתי הרבה דברים כאן

ונראה לי שרובם נובעים מבורות

כמו שבסופו של דבר גילתם אין דבר כזה CHAMPION

זה פשוט שם מותג (לא הכי מוצלח) שבחרת חיון (אחת המפיצות לחומרה ותוכנה מחשבים הגדולות בארץ)

נתנה למחשבי הCLEVO שהיא מיבאת

הרעיון הוא בעידודה של חברת אינטל

לאפשר לאנשים לבחור את מפרט המחשב הנייד הרצוי להם

כך שניתן להחליף את הזכרונות ואת המעבד בקלות רבה.

בכל מקרה יש ביקורת שעשו על דגם אחר של המחשב

M550N ובסך הכל נראה לי שהמחשב עומד בכל הסטנדרטים

וכמו שציינתם חברות רבות רוכשות מחשבים אלה ופשוט מדביקות עליהן את המותג שלהן.

האובססיה של הישראלים לרדוף אחרי מותגים תמוהה בעיני

ובכל מקרה

למי שמכיר את נושא הזנב הארוך

זה בדיוק המקרה

עם כל הכבוד, זו לא אובססיה של ישראלים לרדוף אחרי מותגים.

לדוגמא, במחשבים שולחניים, רוב רובם של המחשבים השולחניים הנמכרים בארץ הם מחשבים של "החנות השכונתית" כמו שאוהבים לקרוא להם בארץ, כלומר, מחשבים ללא מותג. בניגוד מוחלט, באירופה וארה"ב למשל, המחשבים השולחניים הנמכרים ביותר הם מחשבי מותג של DELL ו-HP וחברות אחרות שפעילות בשוק.

בניידים, הסיפור היה אחר, כי העלות של פיתוח, עיצוב וכל מה שקשור במחשב נייד הייתה (ועודנה) פי כמה וכמה יותר גבוהה מזו של מחשב שולחני. אם אתה מפקשש מעט בעיצוב וכל העסק חם יותר ב-4 מעלות, הנייד יכול להחזיק מעמד שנה אחת בלבד במקום 3-4 וילווה בבעיות רבות. זו הסיבה שהחברות הגדולות, כמו HP ו-IBM, שיש להן מספיק כסף למו"פ וכל השאר הצליחו מאוד בתחום. בשנים האחרונות חלה ירידה משמעותית בפיתוח ניידים ולכן אתה רואה שאינטל דוחפת גם את הנושא של WHITEBOOKS ואתה רואה מותגים קטנים ולא מוכרים צצים להם.

אני חושב שאנחנו עדיין רחוקים מהיום שבו תקנה נייד כמו שאתה קונה שולחני, מהחנות השכונתית שמרכיבה בעצמה, אך לא מן הנמנע שתוך 5 שנים זה ייקרה. לא באותה המידה כמו שקיים במחשבים שולחניים, אבל דומה, יותר לכיוון של חיון שיש לה מותג שמבוסס על שלדה (או מפרט מלא) של חברה כמו Clevo.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם!

במקרה עליתי על השרשור וגם במקרה מתעניין במחשב הזה M520N האם מישהו רכש אותו לאחרונה, על פי המפרט שלו הוא לא רע בכלל וגם אתר היצרן (טאייווני-ויש לי נסיון בעבודה עם חברות הייטק טאייווניות וקשרי עבודה) עושה רושם טוב, זקוק לעזרה בהחלטה לרכוש או לא לרכוש, מה עוד שהיבואן מוכר לי כרצינית חיון

פורסם

בניגוד למחשב שולחניים שבהם אפשר להחליף חלקים תקולים בקלות יחסית, לא רק שאתה לא כבול לחברה מסויימת של רכיבים אלא הם גם זולים יותר משל אחיהם הניידים.

אני חושב שלקנות מחשב בסכום גבוה שכזה, למחשב בלי "גב", לא הייתי ממליץ.

בד"כ חברות שמוכרות מחשבים זולים יחסית, הם בשל היותם בעלי איכות נמוכה יותר, שלא לדבר על מכלול המחשב ברמה נמוכה יותר.

כמו שהייתי נמנע מלהמליץ לך מחשב של MSI (אלא אם כן אתה דל תקציב), הייתי עוד יותר ממליץ לך להתרחק מ CLEVO ודומיו.

בשורה תחתונה, מדובר בסוג של הימור, יכול להיות שהוא ישרת אותך מספיק טוב, אבל יכול להיות גם שלא, ואז תפסיד.

אם אתה מחפש מחשב עם מסך 12" תסתכל בת'רדים אחרים, יש לא מעט מבחר, והמחירים מתחילים ב 6-7 אלף.

לגבי האיכות, אני רוצה להדגיש, כי גם חברות אחרות ככה"נ מייצרות חלקים בטאוויאן, אך בקרת האיכות שלהם גבוה יותר, כמו כן גם ההשקעה בתכנון ואיכות המחשב עצמו, ובדיוק על זה אתה משלם יותר.

אני חושב שעדיף לך מחשב עם מסך גדול יותר אך יותר איכותי, מאשר את ה CLEVO הזה

פורסם

:hi:

Ido,

תודה התשובה שלך טובה עיניינית ואהבתי אותה, אך הצרכים שלי הם כאלה שאני זקוק למחשב בעל יכולות טובות עבור עיבוד תמונות, נייידות ומשקל, בדיקת הרקע של החברה מצביע על חברה יציבה ורצינית,

מותגים לא מעניינים אותי, כעובד בחברת הייטק מהגדולות בעולם וייצרנית מחשבים ניידים אני יכול לאמר לך שהליין של המחשבים הניידים שלהם הוא "מחורבן" כמו כן התקציב שלי מוגבל ולכן שאלתי את השאלה האם מישהו בעל נסיון או רכש את המחשב ואת חוות דעתו של הרוכש,

פורסם

יש לי מנוי למגזין מחשבים שערך ביקורת והנה הנקודות החשבות שסיכמתי שנובעות מהמחשב הזה:

*ביצועים לא רעים .

*הסוללה היא בת 4 תאים ולכן הציגה זמנים בינונים מינוס.

*משטח העכבר לא מספיק מדויק.

*המעבד לא מתחמם.

המחשב זכה שם לתמורה הטובה ביותר שכן מציג ביצועים טובים ורק הפסיד ל מעבדי הT7XXX, אבל בעל סוללה חלשה יחסית,וומשטח העכבר והמקלדת לא הכי איכותים.

מצד שני מקבלים מצלמת 1.3 מגה מעל למסך וכמו כן מקבלים תיק נסיעה מתנה.

פורסם

הבדיקה שעשו לא כללה איכות הרכיבים ואיך הם עומדים בפני הזמן והשחיקה..

המקלדת ומשטח העכבר רק דוגמאות לאיכות הנמוכה ש"קל" יותר לזהות, כאן בדיוק ההבדלים בין חלקים איכותיות יותר ואיכותיים פחות.

המעבד אמור להציג ביצועים דומים כמעט בכל המערכות, בסה"כ מדובר באותו מעבד אינטל, באותו ציפסט אינטל וכו', לכן נתונים אלו ממש לא משקפים כלום.

לגבי הסוללה, תבדוק באתר היצרן, יש אפשרות לרכוש סוללה 8 תאים.

המצלמה היא גימיק ברוב מוחלט של המקרים, לא הייתי לוקח את זה כשיקול אלא אם מדובר באדם שעושה הרבה וידיאו קונפרנס או ילד מתלהב.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

:yelclap:

לידיעת כל הספקנים,

קיבלתי את המחשב, והוא מעולה לא יורד ברמתו מכל מחשב נייד של DALE, HP ואחרים, לוח מקשים נוח ונעים כנ"ל משטח עכבר, צג ללא הבהק ברור וחד,

מחשב מהיר, core 2 due 1.83Ghz 1GB סוללה בנונית, ממליץ להחליפה בחזקה יותר מומלץ למי שאינו נעול על מותגים ורוצה מחשב נייד מצוין במחיר שפוי

snke2007

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים