עבור לתוכן

מחקתי לעצמי את הכנון הקשיח? [תקלה בעת התקנת WIN XP]

Featured Replies

פורסם

שלום

ניסיתי להתקין WIN XP וחיברתי בטעות את הדיסק הקשיח הלא נכון.

המחשב כמובן אתחל מהסידי רום והחל את תהליך ההתקנה, כשהגיעה ההתקנה לשלב בו אני נשאל האם למחוק את הפרטישן או ליצור חדשה שמתי לב לתקלה וביטלתי את ההתקנה.

כעת, לאחר התקנה של WIN על הכונן הקשיח הנכון, אני מחבר את הכונן הנוסף והוא מראה לי אותו כבעל MBR בעייתי או פגום.

חשוב לציין - הכונן הזה מחובר כSECONDARY MASTER בדרך כלל, ובעת הנסיון המוטעה להתקין עליו מ"ה הוא חובר כפרימרי מאסטר.

מה אפשר לעשות, לא בא לי לאבד את כל המידע שהיה עליו, היו עליו המון תמונות שחשובות לי מאוד.

האם יש דרך לתקן את הMBR שלו מבלי לפרמט?

רון.

פורסם

א. יש תוכנות שיכולות לגבות את המידע. (תנסה אולי את Getdataback for NTFS)

ב. יש פונקציה בתוכנית התיקון שנמצאת בהתקנה של WinXP (לוחצים על r בהתחלה של ההתקנה), שנקראת fixmbr, אבל אין לי שום ניסיון איתה ואני לא יודע אם היא תעזור לך אז תחכה שאולי מישהו שכן מכיר אותה והתנסה איתה יגיד לך אם היא טובה בשבילך ואם היא לא יכולה לגרום עוד יותר נזק.

בהצלחה!

פורסם

עוד שני תוכנות לשחזור:R-STUDIO המעולה(גרסות עדכניות).

Ontrack EasyRecovery Pro 6

פורסם

אתה יכול לעשות פירמוט מהיר כזה שרק יאפשר לך להתעסק עם הכונן. פירמוט כזה לא יפגע לך בנתונים בכונן (עדין הכונן יראה כריק) ואז תוכל להשתמש בתוכנות לשיחזור נתונים ולשחזר כמובן לכונן אחר.

אם אתה לא ממש מבין, בקש שיעזרו לך. חבל לאבד תמונות שלא ניתן להשיג אותן.

הערה: לדברים חשובים באמת המציאו את המושג - גיבוי. אני לא נוהג לגבות את הסרטים, משחקים, שירים שיש לי אבל מסמכים ותמונות כן. כל דבר שלא ניתן להשיגו שוב חשוב לגבות באופן סדיר.

פורסם
  • מחבר

שלום לכולם

מסתבר שהבעיה היתה של הWIN2000PRO שאני מריץ, היא פשוט לא הסכימה לקבל את הפרטישן אחרי שWIN XP שחקה איתו והפכה אותו לDYNAMIC.

מכיוון שהדיסק הוא דיסק גדול - 200GB עבור מ"ה כנראה היו בעיות.

ניסיתי לחבר את הכונן למחשב עם XP ושם דרך מנהל הדיסקים הקשיחים יכלתי לבצע פעולה שנקראת IMPORT PARTITION INFO ולהציג את הכונן הקשיח כרגיל.

אחרי שהפעולה בוצעה - נסיון להחזיר את הכונן למחשב עם הWINDOWS2000 PRO לא צלח ונאלצתי לוותר על התענוג של WIN2000 ולעבור ל-XP PRO.

כרגע המצב הוא פשוט - התקנתי WIN XP, הכונן נראה ושמיש, ולצערי WIN 2K כבר לא באה בחשבון מבחינתי.

תודה לכל העוזרים.

רון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים