עבור לתוכן

כמה אני יכול לבקש על הנייד הבא? (HP ZT3105)

Featured Replies

פורסם

centrino 1.4

512mb

40GB

ati9200 64MB

combo drive

wifi

USB 2 X 3

firewire

SD card reader

,

תודה למשיבים

פורסם

הייתי אומר 2500-3000 ש"ח אגב איזה מסך יש לו?

פורסם
  • מחבר

מה, זה הכל?

המסך הוא "15.4. זמן הסוללה שלו, היום, עומד על כשלוש שעות !!!! (כשהיה חדש היה כמעט חמש שעות :) )

פורסם

איזה סוללה יש לו? ובן כמה המחשב?

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת איזו סוללה? סוללה רגילה. המחשב בן שנתיים. מצב חדש לגמרי (אני פדנט).

פורסם

הוא שווה פחות מ3000...

http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=1614

הנייד החדש הזה, עולה 3700. עצם זה ששלך משומש אתה כבר יכול להוריד 20 אחוז מהמחיר שזה כבר 3000. אין לך אחריות, לACER יש שנה, עוד 500 ש"ח... 2500. בACER יש הארד דיסק יותר גדול ומעבד קצת יותר חזק(למרות שלא ממש עקרוני), בקיצור 2300 במקרה הטוב אם מישהו שמבין עניין ירצה לקנות ממך, אבל יש סיכוי שתצליח למכור ביותר אם תמצא פראייר.

פורסם
  • מחבר

אתה לא באמת משווה נייד עם SHARED GPU לנייד עם מעבד עצמtאי ATI 9200 ו64MB DEDICATED?

ומעבד CELERON? ל-CENTRINO? זה מחשב צעצוע מה שהבאת שם.

המחשב הזה עלה 8600 חדש. המקבילה החדשה שלו היום עולה בסביבות 5000, אם הייתה כזאת. (HP DV5282EA מינוס, למשל)

עם כל הכבוד, מעדיף תגובות ממי שמבין.

פורסם

קודם כל, גם אם אתה חושב שאתה צודק ומישהו אחר טועה, תלמד קצת תרבות דיון. אתה באת לכאן לעזרה, ולהגיד "מעדיף תגובות ממי שמבין" זה דוחה. אני סה"כ רוצה לעזור לך, ואם אתה לא מעוניין אז יש דרך להגיד.

ההבדל בנייד חדש, בין נייד עם SHARED GPU, לבין נייד עם X1400(שהוא שקול בביצועיו למשל לRADEON 9800PRO, שלא רואה מסנטימטר עם משקפת 9200, שבכלל לא תומך בDX9) הוא בסך הכל 370 ש"ח. ה9200 שלך, מדובר על כרטיס שכאשר הוא יצא לפני 5 שנים הוא כבר היה LOW END. רוצה להוסיף 20-30 ש"ח יותר לנייד שלך? תהנה... שזה יתקזז עם צורב הDVD שאין לך אוקיי? אגב, אני מאד מעוניין שתראה לי בנצ'מארקים שמראים עד כמה עדיף הכרטיס שלך על ה950 GMA SHARED. אני לא מבין על מה ההתלהבות בכלל, זה לא שאחד מהם בכלל יכול להריץ משחק SEMI מודרני כמו DOOM 3 למשל...

אתה כל כך מיהרת לקרוא לACER "מחשב צעצוע" בגלל שראית את המילה CELERON, אז סליחה שלא שמתי לב... ראיתי את האות M ו1 מגה CACHE ולא שמתי לב לסלרון... (למרות שעד כמה שיהיה לך קשה להאמין, ההבדל בין הCELERON M לPENTIUM M לא כל כך גדול... לקוח מWIKIPEDIA:

This Celeron (sold under the Celeron M brand) is based on the Pentium M, and differs from its parent in that it has half the L2 cache, and does not support the clock-varying SpeedStep technology. It performs reasonably well compared to the Pentium M, but battery life is noticeably shorter on a Celeron Mbased notebook than it is on a comparable Pentium M notebook.

אז כל ההבדל הוא מחצית מהCACHE ולך תבדוק כמה זה משפיע על הביצועים ואחרי זה תדבר טוב?

ואם עדיין אתה לא מסתפק, הנה נייד של DELL שיותר טוב משלך:

http://www.enternet.co.il/Product.asp?Pid=D600&Cat2Cat1ID=35&Cat2ID=154&aff=Zap〈=he

מעבד יותר חזק, מסך 14.1 ועם משקל של 2.1 קילו, שאלה כבר נתונים ששווים 1000 ש"ח יותר ממסך 15.4 באותו מפרט לידיעתך, ואפילו כרטיס מסך בסיסי שבאותה רמה בדיוק כמו שלך, ההבדלים כל כך מינוריים שזה מגוחך אפילו לדבר על זה. יש לו גם אחריות לשנה, והוא מתצוגה אך לא משומש. אני מבין שקשה לך להשלים עם העובדה שהמחשב שלך כבר מיושן ולא שווה הרבה, אבל אנחנו כאן בשביל לעזור לך בזה...

שמע, תנסה למכור, ואם באמת חזירים יתחילו לעוף ותצליח למכור אותו ב5000 או אפילו 4000 ש"ח, תאמין לי שאני אהיה מאד שמח בשבילך. בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, אני מתנצל אם נעלבת. זאת לא הייתה בדיוק הכוונה, אבל ה"קטילה" שהפלת על המחשב שלי לעומת מה שהגדרתי כמחשב צעצוע, הייתה בוטה מאוד.

דבר שני, ביישומים משרדיים עצמת העיבוד הגרפי לא מהווה חישוב כלשהו, אבל היותו נפרד ובעל זכרון יעודי ולא משותף מהווה שיפור מאוד גדול. כמובן שלא ניסיתי לרמוז אפילו שהוא מחשב למשחקים (אם כי שיחקתי עליו C&C מהאחרונים בלי בעיות).

אני לא מחזיק במיוחד ממה שכתוב בוויקיפדיה, אבל במקרה, תאורטית, כל מה שכתוב שם נכון. אבל במציאות זה נכון כמו לכתוב שלאדה ומרצדס זה אותו דבר כי יש להן פלטה עם ארבעה גלגלים. מנסיון אישי, הסלרון, טוחן סוללה, טוחן את המוח עם מאוורר עובד, החוסר בספידסטפ זה חסרון רציני ביותר, במיוחד כשמעוניינים בניידות, ובעצם, הוא לא ממש משתמש בפלטפורמה של הסנטרינו, ולכן בד"כ תפגוש אותו עם לוח אם בן תערובת, וכרטיס אלחוט של ברואדקום, ולא החבילה שנקראת סנטרינו של אינטל.

מה שמביא אותי לנקודה האחרונה: הוא שקט. מאוד. אני לא יודע עד כמה זה חשוב לאנשים, אבל הצירוף של סנטרינו עם מעבד גרפי יעודי גורמים לניצול יעיל יותר של משאבים, מה שמוביל לזמן סוללה ארוך יותר, ושקט כמעט מוחלט, נקודה שמאוד חשובה לי.

לגבי מסך קטן יותר, לדעתי זה ממש לא יתרון, ואני עבדתי עם FUJITSU המגניבים POWERBOOK עם צג 12.1 ושמונה שעות סוללה (בדוק). אין תחליף ךצג גדול. למען האמת, הסיבה היחידה שאני מוכר היא כי אני מעוניין ב HP DV8371, עם צג "17.

אני לא יודע אם כל הסיפורים הללו מעניינים מישהו, אבל זו דעתי. בנוגע למחיר, כן, חשבתי שאני אוכל לקבל עלים בסביבות 4500-4000. די נדהמתי מההערכה הנמוכה. אני לא מכיר הרבה מחשבים היום, שעם תחליף להם סוללה בחדשה יתנו לך זמן עבודה כמו המחשב הזה. מהבחינה הזו, הדור הראשון ש הסנטרינו היה השיא, ומאז הכל בירידה.

ואני לא חושב שמישהו יהיה "פראייר" אם הוא יקנה את המחשב הזה. אני ממש לא מוכר זבל.

פורסם

או! זה כבר משהו אחר...

לגבי מה המעבד יש לך כנראה יותר נסיון ממני, אז מקובל עלי בהחלט.

לגבי מסך קטן יותר, כאן זה כבר משהו אחר לגמרי. כאן זה דרישה אישית שלך, אבל מה לעשות שבשוק הניידים, ככל שנייד קטן יותר הוא גם יקר יותר, אז אין מה לעשות כאן, זה שמתאים לך נייד גדול, אז התמזל מזלך וזכית במה שאתה רוצה ביותר זול. אתה מחפש תחליף שולחני יותר מאשר נייד אמיתי...

עכשיו בוא נחזור למחיר...

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=209563.0

הנה מחשב שזכה להערכה של 4500 ש"ח. כפי שאתה רואה המרחק בין הנייד הנ"ל לנייד שלך הוא כמה דורות טובים...

אין לי ספק שיש לך נייד שהוא טוב בזכות עצמו, אבל יחסית למה שיש כרגע לשוק להציע, הוא לא שווה הרבה.

לגבי צריכה סוללה,

http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&number=6&artpage=1910&articID=434

כפי שאתה רואה אתה טועה... אפשר להגיד אותה צריכת חשמל של הYONAH לאומת הDOTHAN, כאשר מקבלים ביצועים הרבה יותר גבוהים עם 2 הליבות...

הCORE 2 DUO כבר צורך קצת יותר חשמל, אבל שוב פעם, אין מה לעשות, צריך להתקדם וההבדל בין DOTHAN לCORE 2 DUO מבחינת ביצועים זה כבר הבדל של שמיים וארץ...

פורסם
  • מחבר

הבנתי. המצב ערצב.

כואב הלב איך הכסף שלנו מאבד ערך במחשבים. כמו לשרוף שטרות ברוח.

תודה.

פורסם

yadaaa,

לצערי ההערכה שקיבלת די משקפת את ערכו של הנייד בשוק היד שנייה.

כל מעבד Celeron M 1.5 יהיה מהיר יותר מה-1.4 שלך.

רובם משודכים לערכות שבבים נורמליות, ואפילו כרטיסי רשת של אינטל. אבל גם אם הכרטיס לא של אינטל, זה לא ממש חשוב. סנטרינו זה יותר גימיק שיווקי, והמשמעות הטכנית שלו לא באמת גדולה.

אם הקונה לא הולך להריץ משחקים על המחשב הזה (ובמקרה הזה הוא טוב במעט מהפתרונות המשולבים המודרניים - אבל לא בצורה דרסטית), כל היתרון בזכרון הייעודי לכרטיס מתבטא ב... חסכון של 32 מגה. לא משמעותי.

דיסק קשיח במהירות 4,200 סל"ד זה גם מוריד עוד מערכו ומאט את המחשב.

רוב המחשבים הבסיסיים הנמכרים היום יתנו זמן סוללה של 2.5 עד 3 שעות.

מחשבים ניידים הם לא השקעה. קונים אותם כי צריך אותם, וזהו. בל יצפה מישהו כי ישמרו על ערכם בצורה סבירה.

איבוד ערך של 50% בשנתיים הוא סביר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים