עבור לתוכן

לפי מה להתחבר (דרך ראוטר) PPTP או L2TP

Featured Replies

פורסם

יש לי מודם של EDIMAX 6104K

באתר של היבואן רשום בהוראות להתחבר עם L2TP ואילו באתר של נטויזיון בהוראות כתוב PPTP.

מישהו מוכן להסביר לי במה לבחור ואיזה עדיף?

אני לא יודע מה ההבדל בין השניים ומה עדיף

תודה

פורסם

התכוונת שיש לך ראוטר, לא מודם ::)

L2TP=> אם אתה גולש דרך כלבים(HOT)

PPPOE =>דרך ADSL של נזק.

פורסם
  • מחבר

אכן ראוטר.

אני גולש דרך HOT ונטויזיון.

מה הייתרון של L2PT ולמה באתר של נטויזיון יש מדריך עם PPTP? (לפי דעתכם כמובן)

פורסם

אם ממש מעניין אותך ההבדל

אז תקרא את הת'רד הזה :

ההבדל בין L2TP ל PPTP

----

בכל אופן, יש נתבים שלא תומכים ב L2TP מינוס IPSEC ולמרות שיש להם כביכול את האפשרות להתחבר ב L2TP - הם לא יתחברו

אפשר לעדכן לחלק מהם גרסת קושחה (firmware) כדי שכן יתמכו ב L2TP ללא IPSEC, ואז זה כן עובד.

עכשיו, מבחינת נתב, האמת שזה לא כ"כ משנה דרך מה תתחבר - העיקר שהנתב יתמוך באחת (או יותא) מהשיטות שנהוגות בארץ בחיבור חייגן בכבלים :

א.

"השיטה העקומה" אם מדובר ב PPTP , אלא אם הנתב יודע לעשות PPTP מעל DHCP - ואז זה PPTP רגיל (בניגוד ל"עקום")

(ממליץ לקרוא את הלינק על השיטה העקומה, אגב)

ב.

או פשוט בתצורת L2TP ללא IPSEC.

----

יש אנשים שמעדיפים L2TP בנתב מבחינת נוחות, וזה למה ?

כי כשמתחברים ב PPTP , יש נתבים שיודעים למשוך כתובת רשת פנימית (מהכבלים) בצורה דינמית - ואז אין בעיות

אבל , יש הרבה מאוד נתבים שחייבים שתרשום להם את הכתובת הפנימית שלך, ולא יודעים לקבל אותה דינמית

ואז אם אין לך כתובת IP קבועה בכבלים (ומדי פעם גם אם כן יש לך, היא יכולה להשתנות עקב טעות או תקלה בכבלים או שינוי כלשהו)

אז תצטרך להכנס לראוטר ולהגדיר לו את הכתובת החדשה שהמודם נותן לך, וחלק מהאנשים לא מעוניינים ב"באלאגן" הזה.

----

למה נטויז'ן כתבו במדריך שלהם להתחבר ב PPTP ? אלוהים יודע

אולי פעם הנתב שלך הגיע עם קושחה שלא תמכה כמו שצריך ב L2TP

(ואולי זה עדיין ככה, אין לי מושג האמת בנתבים שונים וכמה הם תומכים טוב בכל מיני דברים)

אז בשביל לא להסתבך, ולא לקבל הרבה שיחות ושאלות לתמיכה, אולי הם כתבו את זה עם PPTP

כדי שזה יעבוד בכל מקרה לכל מי שמנסה להתחבר עם נתב כזה.

זאת רק השערה כמובן.

----

בקיצור, אם הנתב שלך מצליח להתחבר ב L2TP ולא עושה בעיות - תשאר ב L2TP.

לפי ההוראות באתר היצרן שלך (אתה אמרת) כתוב שאפשר L2TP אז אני מניח שזה יהיה בסדר גמור בשבילך ולא יעשה בעיות.

(כתובת שרת ה L2TP של נטויז'ן היא 212.143.205.253, שם משתמש וססמא אתה יודע, ויאללה, מחובר וגולש, לא מסובך)

אם מאיזושהיא סיבה לא עובד לך טוב L2TP - שקול עדכון קושחה, או שפשוט תתחבר ב PPTP, לא תראה שום הבדל לעניות דעתי.

אני מקווה שכל המידע הזה עזר, ולא היה סתם בלבול שכל גדול...

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההסבר (:

אבל משהו מאוד מוזר קורה, ברגע שאני מתחבר עם L2TP מתנתק לי כל כמה דקות החיבור רשת (לשניה ממש) וחוזר.

ניסיתי לעדכן דרייבר (של הכרטיס של הלוח אם) וגם ניסיתי כרטיס רשת אחר (לא של הלוח אם עצמו), ואתה בעיה

וברגע שהחזרתי לPPTP זה שומר על החיבור.

מה הבעיה?

הנתב אמור לעבוד עם L2PT

פורסם

אם מאיזושהיא סיבה לא עובד לך טוב L2TP - שקול עדכון קושחה, או שפשוט תתחבר ב PPTP, לא תראה שום הבדל לעניות דעתי.

עדכון קושחה - לראוטר, לא לכרטיסי רשת, ממש לעדכן את הקושחה שמותקנת בראוטר.

פורסם
  • מחבר

זה קורה אחרי שעדכנתי את הFIRMWARE.

אולי צריך לחזור לגירסה קודמת?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים