עבור לתוכן

הקטנת נפח קובץ JPG

Featured Replies

פורסם

תעשה CROP.

פורסם
  • מחבר

מה זה CROP ???

יש לי מצלמת KONIKA דגם KD-310Z אם זה עוזר...

פורסם

תשמע קיבלת פה את כל האינפורמציה שאתה צריך. וכדי שלא יהיה ספקות בלבך אני יחזור. בעיקרון שאתה מקטין רזולוציה בתמונה, ונתנו לך פה מגוון של תוכנות שתוכל בעזרתן לבצע זאת. אז אתה מוריד מאיכותה שתתבטא בעיקר בהדפסה, פחות לתצוגה במוניטור. איך ובעזרת איזה תוכנות אתה כבר יודע. ואם לא תשאל שוב. לא משנה איזה מצלמה יש לך לא קשור לעניין. מקווה שהארתי אותך בנושא...

פורסם

התחלתי להבין... אבל מה עדיף על מנת למזער את העיוות בתמונה כאשר אני רוצה להפוך אותה בסוף ל- 300X300

2048X1536 או 1600X1200 או 640X480

הרזולוציה הכי גבוהה שתיצור קובץ בגודל המקובל ב-KB. זה יכול להיות 1200 על 1200 או 800 על 800 או 500 על 500 או כל דבר אחר. הנקודה היא שתחתוך קודם ריבוע (לא מלבן) בתמונה המקורית שיכיל את הקטע שאתה רוצה, ואז תשמור אותו 10 פעם ברזולוציות שונות עד שתעלה על משהו טוב (שאותו תוכל ליישם בתמונות הבאות אם ישנן). אתה עושה RESIZE ואז UNDO כדי לחזור לאיכות המקורית, ואז שוב RESIZE ברזולוציה נמוכה יותר, שומר, ואז UNDO שוב וכו'.

פורסם

התחלתי להבין... אבל מה עדיף על מנת למזער את העיוות בתמונה כאשר אני רוצה להפוך אותה בסוף ל- 300X300

2048X1536 או 1600X1200 או 640X480

generalA, אתה מדבר על תמונות שצילמת כבר או על תמונות שאתה רוצה לצלם ומתלבט לאיזה רזולוציה להגדיר את המצלמה לפני הצילום?

הרזולוציה הכי גבוהה שתיצור קובץ בגודל המקובל ב-KB.

ר, אני לא יודע אם הוא הבין למה התכוונת; אני לא

פורסם

הכוונה היתה שינמיך את הרזולוציה בהדרגה וישמור כל פעם בשם אחר. אח"כ ילך לתיקייה בה שמר את הגרסאות השונות ויבחר את הקובץ שהכי מתקרב (מלמטה) ל-63 קילובייט המיוחל. נניח יהיה משהו ברזולוציה 800 על 800 בגודל 60 קילובייט.

זה יגיד במילים אחרות שזה המקסימום איכות שהוא ישיג ב-63 בקילו (אוקיי ב-60).

הוא אומר שאח"כ התמונה הזו תוקטן שוב אל 300 על 300. כך שעדיף שתהיה כמה שיותר גדולה במקור, מניסיוני. למרות שכמובן אפשר לשמור תמיד ב-300 על 300. לדוגמא במסנג'ר, אם תשמור תמונה ב100 על 100 שזה גודל התמונה האישית, היא תהיה יותר מטושטשת מאשר אם תאפשר למסנג'ר בעצמו להקטין אותה ל100 על 100 (נניח מתמונה ריבועית בגודל 1000 על 1000).

אה ועוד משהו, כמובן כדי שלא יהיה עיוות (עכשיו אני קורא את המונח שונה), אסור לשנות רזולוציה באופן לא-יחסי. כלומר אי אפשר לשנות רזולוציה מ-1024 על 800 אל 600 על 600 כי זה ימעך את התמונה. אתה חייב: א. לוותר על פיסה מהתמונה ולחתוך ריבוע מדויק (לא מלבן). ב. להוסיף פסים שחורים בצדדים הצרים יותר כדי ליצור ריבוע ממלבן בלי לאבד פיסה מהתמונה. אין פה קסמים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים