עבור לתוכן

הבהרות בקשר לסוגי פורמטים של וידאו

Featured Replies

פורסם

שלום

רציתי לדעת אם מישהו יכול להפנות אותי לאתר או להסביר לי מה המשמעות של המילים הבאות (שמופיעים ליד קבצי וידאו),

1. DVDR/DVD-R

2. DVD SCREENER

3. INTERNAL CAM

4. HD-XVID

5. PC-DVD

6. DVD-RIP

האם הכוונה לאיכות של סרט?

תודה

פורסם

DVD-R \ DVD+R = הכוונה לכך שהתוכן (סרט) נמצא על קובץ IMAGE אחד. אין פה הכוונה לאיכות שכן גם סרט באיכות DVDRIP יכול להגיע כ- DVD-Rץ

DVD SCREENER= סרט סקרינר הוא סרט שמיועד למבקרי הסרטים ולאנשי הצנזורה שבודקים את הסרט לפני שמאפשרים לו לצאת לאקרנים. איכות בינונית ירודה לעומד ה- .DVDRIP

INTERNAL CAM או TC = סרט שמצולם במצלמת וידיאו מתוך הקולנוע עצמו. בדרך כלל השיחרור הראשון של הסרט יגיע כ- TC ויהיה באיכות הכי ירודה שיש.

HD-XVID = סרטי HDTV הם סרטים שמגיעים בפורמט HDTV. HDTV היא שיטת שידור איכותית שעדיין לא נתחה בארצנו הקטנטונת ויש צורך בטלוויזיה שתתמוך בפורמט הזה על-מנת להפיק את המייטב מאיכות הסרט. סרט באיכות גבוהה מאוד שיתפוס כמה GIGA טובים. (גם סדרות יוצאות בפורמט HDTV)

DVD-RIP = ה- RIP משמעותו קריעה. הכוונה בפורמט DVDRIP הוא שלקחו סרט שכבר יצא ב- DVD, חתכו ממנו את כל הקטעים הלא הכרחיים לסרט עצמו כמו טריילרים, אזהרות FBI, פרסומות, סאונד 5.1 וכו', כיווצו את הסרט לאיכות טיפה ירודה יותר מ- DVD, את כל הסלט הזה מכינים בפורמט XVID ומשחררים בגרסת DVD-RIP. איכות טובה בהחלט שמסתכמת בלא יותר מ- 700 מגה לחלק (בדרך כלל סרטים מגיעים בשני חלקים...)

PC-DVD = ה- PC-DVD לא ממש קשור שכן PC DVD בדר"כ מתייחס למשחקים ולא לסרטים. לוקחים משחק מהחנות (או ממקור פנימי בחברה :P), משכפלים ל- DVD ומשחררים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה,

עזרת לי מאוד...

פורסם

כמה תוספות

HD-XVID = קובץ ברזולוציה די גבוהה, על מחשבים ישנים לא תמיד רץ.

TC = מוקלט מהגלגל של הסרט לא מהמסך עצמו

TS =

סרט שמצולם במצלמת וידיאו מתוך הקולנוע עצמו. בדרך כלל השיחרור הראשון של הסרט יגיע כ- TS ויהיה באיכות הכי ירודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים