עבור לתוכן

כיצד להתגבר על בעיית אי זיהוי גודל דיסק בהתקנת מערכת ההפעלה?

Featured Replies

פורסם

שלום!

יש לי הארד דיסק 250 של מקסטור ויש לי את הבעיה הבאה.

כאשר קיבלתי את המחשב התקנתי מערכת הפעלה. כידוע Windows xp לא מזהה מעל 100 ג' בעת ההתקנה אז מה שעשיתי זה שבעת התקנת מערכת ההפעלה חילקתי את הדיסק למחציות, הקצאתי 50 לכונן C ואת היתרה שהייתה בערך גם 50 לכונן D.

התקנתי את המערכת על C ולאחר עליית מערכת ההפעלה בפעם הראשונה התקנתי Service Pack 2 ופירמטתי את מחיצת D באמצעות Windows, ב NTFS.

איחדתי אותה עם המקום שנותר (150 ג' נוספים שכרגע מרכת ההפעלה כן מזהה אותם בזכות ה SP2) פירמטתי שוב ובסהכ' הגעתי למצב אידיאלי:

50 ג' בכונן C ו 200ג' בכונן D .

אבל! הבעיה מתחילה כאשר אני רוצה להתקין מערכת הפעלה מחדש.

אני נכנס להתקנה של XP דרך ה BOOT בדיסק, המערכת שואלת אותי איפה להתקין את מערכת ההפעלה, אני מסמן את C, היא מפרמטת אותו ושניה לפני שהיא מתחילה את ההתקנה היא נותנת הודעה בסגנון : You're D drive is Damaged or not formatted with a file system known by windows xp

This drive should be formatted before installing windows.

:pissed:

ואז כללללל החומר שצברתי בכונן D שרציתי לשמור גם כאשר אני מתקין מערכת הפעלה מחדש פשוט נעלם כי גם כונן D עובר פירמוט.

מה אפשר לעשות בשביל לפתור את הבעיה? :s05:

נ.ב

כן, ניסיתי לחלק ולפרמט גם עם Partition Magic.

עדיין נותרה הבעיה.

פורסם

תבטל את כל המחיצות.

תתקין את XP

תתקין את SP2

תוסיף לדיסק את השטח הלא מזוהה.

תחלק את הדיסק עם Partition Magic.

נ.ב - אל תשכח לגבות את הנתונים לפני שאתה מבטל את המחיצות.

פורסם
  • מחבר

לבטל את כל המחיצות, לפרמט את כל הדיסק מחדש ובהתקנת מערכת ההפעלה לקבוע שכל המקום שהוא מזהה (100ג'יגה) יהיו בכונן אחד © ?

כי אם כן זה לא הגיוני.

לא נראה שאני אוכל לחלק את כונן C ל -C ו D בעזרת Partition magic במידה ויש קבצים ( מערכת ההפעלה למשל) על כונן C.

אני טועה?

פורסם

כן אתה טועה.

ואין פורמט בדרך, ביטול המחיצות יעלים לך את המידע.

פורסם
  • מחבר

אז בעצם מה שאת אומר לי לעשות זה לאחד את כל הדיסק הקשיח לכונן אחד C שעליו תהיה מותקנת מערכת ההפעלה

ואז בעזרת פרטישן מג'יק ליצור מחיצת D שאותה מערכת ההפעלה תוכל לזהות ולתמוך בה גם כאשר אני אתקין Windows מחדש?

זה נשמע לי מוזר, כי כשחילקתי בעת ההתקנה את הדיסק ל C ו D ואחר כך מחקתי את D ובניתי אותו מחדש בעזרת Partition Magic אז בזמן התקנת מערכת ההפעלה מחדש, היא ממש לא זיהתה את D ואף דרשה למחוק אותו.

ואם אני פשוט אמחק את מחיצת D, אאחד את כל המקום שנותר עם כונן C ואז אצור מחיצה חדשה בעזרת Partition magic מבלי למחוק את מערכת ההפעלה.

זה יהיה בסדר?

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים