עבור לתוכן

הקמת רשת ביתית

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם אני רוצה לבנות רשת ביתית לשני מחשבים בעזרת מודם (B-FOCUS ROUTER 270PR) וסוויצ' (VIEWCON 8 PORTS 10\100MBPS) הבעיה שאני בכלל לא מבין בזה ולא יודע איזה מדריכים לחפש. ואיך משנים את ההגדרות של המודם. ואני גם רוצה שיהיה ניתן לשתף קבצים בין המחשבים.

אז איך עושים את זה???

פורסם

יש לך תשובות ל2 השאלות האלה בסטיקי

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=151329.0

יש שם גם מדריך להפיכת המודם שלך לנתב וגם מדריך לשיתוף קבצים ותיקיות

אם משהו לא מובן, או שאתה נתקל בקשיים, תשאל

וגם תשתמש ב

search.gif

פורסם
  • מחבר

טוב תראו ניסיתי לפי המדריך http://www.fresh.co.il/dcforum/Networking/6557.html אבל אחרי שהגדרתי הכל ועשיתי SAVE ואז REBOOT אז הוא לא מתחבר לאינטרנט בשתי המחשבים. יש הודעה שלא היה ניתן להתחבר לשרת במחשב המרוחק משהו כזה.

מה הבעיה?

ולמה במדריך אין שום התייחסות להגדרות הפייירול וכל השאר?

פורסם

הראוטר עצמו, כן התחבר ?

בשם המשתמש שלך רשמת

username@01X ?

(כמו למשל 013 או 014 או 017, תלוי בספקית שלך כמובן)

תנסה לשים DNSים של הספקית שלך במאפייני ה TCP/IP של כ.הרשת בכל מחשב.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי את השם משתמש שאמרת אבל זה לא עבד.

ההודעה היא :

29z4qys.png

לא הבנתי איפה מכניסים את DNS?

פורסם

אתה מנסה להתחבר עם חייגן למרות שיש לך ראוטר ?

לא הבנתי ...

ברגע שהמודם שלך מוגדר כראוטר, וכתוב לך בממשק שלו שהוא התחבר

אתה יכול לגלוש

לא צריך לחייג עם החייגן יותר. (הראוטר מבצע את החיוג ומחלק אינטרנט למחשבים)

פורסם
  • מחבר

אהה לא ידעתי את זה.

אבל בכל זאת הוא לא מתחבר לאינטרנט. מופיע ההודעה הזאת:

40mr4i8.png

פורסם
  • מחבר

חבר'ה אני לא יודע מה עשיתי אבל יש לי אינטרנט בשתי המחשבים.

אבל זה מוזר כי בשתי המחשבים הכתובת IP היא אוטומטית ומשתי שאני משנה את זה אז זה לא מתחבר לאינטרנט.

1.מה אני צריך לבדוק בשביל לדעת שהכול בסדר?

2.וברגע זה הרשת הביתית שלי מוגנת מפני הרשת החיצונית?

3.האם זה בסדר שהנורה האדומה (ALARM) דולקת כל הזמן?

4. איך אני מגדיר עכשיו תיקיה משותפת בין שני המחשבים?

5. איך אני מגדיר שהמדפסת והסורק יהיו משותפים?

6. האם זה משנה אם יהיה מחשב מארח ומחשב אורח או שזה בסדר ששתיהם אורחים (כי זה מה שאני חושב שכרגע אצלי)?

פורסם

1) אל תשנה את האי פי.

2) לפי המצב שתיארת אתה יכול לשתף קבצים בלי חששב שמידע ידלוף החוצה.

3) אני לא מכיר את הראוטר שלך. תראה מה רשום בחוברת הוראות שלו.

4) תלחץ ימיני על התיקייה ושיתוף. אני מניח שאחרי זה כבר תמצא את הדרך. אם לא, שלח הודעה.

5) עבור המדפסת- בצורה דומה לתיקיות. עבור הסורק אני לא כל כך יודע.

6) במצב הקיים 2 המחשבים שלך מתחברים לראוטר ומקבלים ממנו כתובות IP פנימיות לרשת שלך(אם לזה התכוונת).

פורסם
  • מחבר

בכל מקרה ניסיתי לשתף כונן ומדפסת ולא הצלחתי תראו מה עשיתי בדיוק:

ניכנסתי למחשב שלי לחצתי על מקש ימני על כונן D ולחצתי על שיתוף ואבטחה.

סימנתי את שתף תיקיה זאת... רשמתי את השם... סימנתי ערך מרבי מותר... סימנתי את כל ההרשאות.

ולחצתי אישור ואז הופיע לי יד מתחת לכונן.

אבל כשנכנסתי למיקומי ברשת במחשב השני לא הופיע לי הכונן אז עשיתי הוסף מיקום ברשת... הבא... הבא..... עיון ועשיתי הרחב על הרשת כולה ואז על MICROSOFT WINDOWS NETWORK ואז WORKGROUP וכאן הבעיה זה לא נפתח ואז אין לי שום דרך להוסיף את זה.

בנוסף נכנסתי להתחל...הפעלה...CMD ואז רשמתי PING 192.168.1.3 זה המחשב השני.. וגם להפך אבל זה כתב REQUEST TIMED OUT. מהעושים??????????

אותו סיפור עם המדפסת.

ועוד שאלה באיזה מהירות תיהיה העברת הקבצים בין שני המחשבים?? יש לי 1.5 מגה

*** עריכה ענית לי באותו זמן.

1.שיניתי את האפשרות של IP אוטומטי ועשיתי לפי המדריכים. שורה ראשונה רשמתי את הIP ש ל המחשב הנוכחי... שואה שנייה הוא מילא לבד.... שורה שלישית רשמתי את ה IP של הראוטר. והוספתי את DNS של ספק האינטרנט שלי. ככה עשיתי בשתי המחשבים

6. התכוונתי האם ברגע זה שני המחשבים הם אורחים? ואם כן זה משנה?

פורסם

אורחים איפה?

פורסם
  • מחבר

התכוונתי שאם שני המחשבים הם באותה רמה או שיש עדיפות כלשהי לאחד המחשבים. אבל עזבו את זה יש לי מספיק בעיות שצריך לפתור.

פורסם

אין עדיפות לאחד מהם. שניהם יקבלו את אותה המהירות כשיבקשו אותה.

פורסם

אם את רוצה לשתף את המדפסת שלך אתה צריך להגדיר אותה כמדפסת משותפת בהגדרות שלה.....ויכול להיות שפיירוול שלך חוסם לך את השיתוף בין המחשבים......

ועוד שאלה ...הגדרת את הרשת עם האשף הגדרות רשת או איך שלא קוראים לזה??(יש לי וינדוס באנגלית אז אני לא יודע איך זה בעיברית)

פורסם
  • מחבר

ניסיתי להגדיר את הרשת בעזרת האשף של וינדוס אבל אני לא יודע אם זה עשה משהו כי בכל מחשב הפעלתי את האשף נתתי שמות לכל אחד והוא אמר שהוא סיים אבל זה לא עזר עדיין אין לי PING בין המחשבים. שלחתי PING בין כל מחשב לראוטר ומחשב אחד העביר 4\4 והמחשב השני העביר 4\3 אבל בפעם השנייה הוא גם העביר 4\4\ ובכל זאת אין PING בין שני המחשבים מה יכול להיות הבעיה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים