עבור לתוכן

בג"ץ למדינה: נמקו מדוע לא תוקם ועדה ממלכתית

Featured Replies

פורסם
האם ועדת וינוגרד בסכנת ביטול? בג"ץ הורה הערב (יום ה') למדינה בצו על תנאי לנמק בתוך חמישה ימים מדוע לא תוקם ועדת חקירה ממלכתית לבדיקת התנהלות הדרג המדיני והצבאי במלחמת לבנון השנייה. זאת, במסגרת עתירתן של התנועה לאיכות השלטון ותנועת אומ"ץ בנושא. בעקבות הצו קראה התנועה לאיכות השלטון לוועדת וינוגרד לכבד את החלטת בג"ץ ולהקפיא פעילותה עד לקבלת החלטה סופית.

השופטים איילה פורקצ'יה, מרים נאור ואליקים רובינשטיין הורו למדינה לנמק מדוע לא תבטל את החלטתה למנות וועדת בדיקה. בג"ץ ביקש מהמדינה להתייחס להיקף סמכותה של ועדת הבדיקה לחקור נושא בעל משמעות לאומית כללית, המתפרש על תפקוד כלל זרועות השלטון וזרועות הביטחון. בנוסף ביקשו השופטים כי המדינה תסביר את מידת תקינותו של הליך מינוי ועדת הבדיקה בידי הממשלה, "מקום שגורמים שנמנים על הממשלה ושלוחותיה נכללים בעצמם בגדר הנושאים העומדים בגדר בדיקת הוועדה".

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3311635,00.html

נראה מה היו טענותיו של אלמרט :smile1:

פורסם

אני בעד ועדת חקירה ממלכתית, עקב מה שקרה במלחמה, ואני בטוח שרוב האנשים במדינה הזאת בעד זה..

אני לא מבין את אולמרט, אם הוא לא "אשם" בכלום אז למה שלא יאשר ועדת חקירה? (והתשובה ברורה)

אם הוא לא אשם במה שקרה שם, אז סבבה - לא יקרה לו כלום, אבל עצם העובדה שהוא לא מאשר את זה רק מעיד על כך שהוא גם גורם שהיה אשם.

פורסם

אין על הג'ינג'י הזה ;D

פורסם

היכונו לתוכנית לפינוי ישובים בתוך שבוע מהיום

פורסם

:lol:

ת'כלס, זה רעיון גאוני. הבעיה היחידה היא, שאולמרט כרגע מנסה להילחם על מעמדו הפוליטי. ואני לא בטוח שבמצב של היום תוכנית שכזאת באמת תרים אותו מבחינה פוליטית... כרגע הוא מנסה להגיע למצב שעד הבחירות הבאות לא יזכרו שהוא תולעת שלא שווה שום דבר...

פורסם
  • מחבר

המדינה לבג"ץ: סמכויות וינוגרד - "כמו ממלכתית"

ההחלטה בדבר אופן הבדיקה הינה לגיטמית וסבירה לחלוטין, המצויה בלב ליבו של מתחם שיקול הדעת הרחב הנתון על פי ההלכה הפסוקה לממשלה". במילים אלה מסכמת המדינה את תשובתה לבג"ץ, אשר הורה לה בסוף השבוע שעבר לנמק מדוע לא תוקם ועדת חקירה ממלכתית לחקר המלחמה בלבנון.

על פי הפסיקה הקודמת, מוסיפה הפרקליטות בשם הממשלה, "בית-המשפט הנכבד לא יחליף את שיקול דעתה של הממשלה בשיקול דעתו הוא". בתשובתה מבקשת היום (ד') המדינה לדחות את העתירות נגד ועדת הבדיקה שמינתה וטוענת: "אין קיום הבדל ממשי בין סמכויותיה של ועדת וינוגרד לבין סמכויותיה העיקריות של וועדת חקירה ממלכתית", נכתב בתשובה".

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3313602,00.html

פורסם

"אולמרט אמר את דברו היום, והעם יאמר את דברו מחר בכיכר פריז בירושלים, בהפגנת מחאה חוצת מחנות פוליטיים ובדרישה מקיר אל קיר להקמת ועדת חקירה ממלכתית. ועדת חקירה ממלכתית תוקם מכיוון שהעם לא יסכים עם הטיוח והסתרת האמת"

פורסם

האמת היא שתשובת הפרקליטות סבירה והגיונית.

הבעיה שלי עם מינוי ועדת בדיקה במקום ועדת חקירה היא שבוועדת בדיקה, הממשלה קובעת מי יחקור את פעולות הממשלה. המצב בו הנחקר ממנה את החוקרים שלו נראה לכם סביר? בדיוק מהסיבה הזו הוציאו את מח"ש מהמשטרה.

פורסם

^^^

לא שזה עזר במשהו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים