עבור לתוכן

מערכת הפעלה על HD נפרד?

Featured Replies

פורסם

הי!

למי שזוכר, ההיטאצ'י 160 שלי עשה את "גרעפס המוות" ואני מחליפו בסמסונג 250.

בנוסף, יש לי מקסטור 40GB 7200rpm ישן יחסית (3-4 שנים).

השאלה היא האם כדאי להתקין את ה-XP על המקסטור הבודד?

האם לא עדיף פשוט להשליך אותה על ה-250 החדש, SATA2 וזהו?

הבנתי שאין סיבה לחלק לכוננים לוגיים יותר, בעקבות ה-NTFS.

תודה!

פורסם

עדיף לך להתקין את מערכת ההפעלה על הכונן המהיר יותר.

חלוקה לכוננים לוגיים היא לא צורך, אבל היא נוחות, למשל לעשות מחיצה נפרדת אך ורק למערכת ההפעלה (לא כולל תוכנות נלוות פרט לאופיס אולי) של למשל 10 ג'יגה. (15 ג'גה לויסטה)

פורסם

למה עדיף לעשות מחיצה רק למערכת ההפעלה, ולא לשאר התוכנות (אני מתכוון ל- Program Files)?

פורסם

סתם, זאת לא תורה משמיים, כל אחד איך שנוח לו.

אפשר גם לעשות מחיצה של 40 ג'יגה למשל בשביל כל התוכנות...

פורסם

שמע, אני מבין שזה אכן צורך להתקין מערכת הפעלה + תוכנות על מחיצה נפרדת,

כיוון שכאשר אתה מפרמט ומתקין מערכת הפעלה מחדש, אתה לא מאבד את כל המידע, אלא רק מה שעל C.

אבל לא הבנתי את ההגיון להתקין מערכת הפעלה בנפרד מהתוכנות, שהרי אם אתה מפרמט ומתקין מחדש את מערכת ההפעלה,

יש צורך להתקין מחדש גם את כל התוכנות, כיוון שבעת הפירמוט הן מאבדות קשר עם מערכת ההפעלה (זהו תפקיד הרג'יסטרי), לא ככה?

לכן אודה לך אם תסביר לי מה ההגיון העומד מאחורי ההצעה שלך

פורסם

הרעיון מאחורי זה הוא שאתה מקצה מקום מסויים אך ורק למערכת ההפעלה ולSWAPFILE.

אתה לא ממש יודע כמה ג'יגה של תוכנות אתה תצטרך בעתיד, כנראה למערכת הבאה אני אעשה את זה, כי לפעמים נוצר מצב של חוסר מקום (למשל אני הקצתי 10 ג'יגה לתוכנות ומערכת הפעלה, ועכשיו אני עומד על בערך 600 מגהבייט פנויים, שזה רע).

פורסם

הבנתי אותך.

אז אם אני מקצה את ה- SWAPFILE על דיסק פיסי נפרד ומקצה 30 ג'יגה למערכת הפעלה + תוכנות, ההצעה שלך לא כ"כ רלוונטית ?

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז אני אהפוך את המקסטור למחסן מדיה...

אגב, האם זה נכון שכדאי להרכיב את ההארדיסקים במצב אנכי כדי להפחית רעש?

ועוד אחת - האם זה נכון שכדאי לדאוג שהמחיצה של ה-10GB תהיה הראשונה בחלוקה כך שתהיה קרובה יותר למרכז ה-HD ותביא לשיפור מהירות של 20%~?

תודה!

פורסם

הבנתי אותך.

אז אם אני מקצה את ה- SWAPFILE על דיסק פיסי נפרד ומקצה 30 ג'יגה למערכת הפעלה + תוכנות, ההצעה שלך לא כ"כ רלוונטית ?

אפשר להגיד, אם כי 10 ג'גה של לפני כמה שנים, זה היה נחמד יותר מ30 ג'יגה היום.

אוקיי, אז אני אהפוך את המקסטור למחסן מדיה...

אגב, האם זה נכון שכדאי להרכיב את ההארדיסקים במצב אנכי כדי להפחית רעש?

ועוד אחת - האם זה נכון שכדאי לדאוג שהמחיצה של ה-10GB תהיה הראשונה בחלוקה כך שתהיה קרובה יותר למרכז ה-HD ותביא לשיפור מהירות של 20%~?

תודה!

אנכית בשביל להפחית רעש? לא מכיר...

המחיצה צריכה להיות ראשונה, אבל אתה לא ממש קובע איפה זה יהיה על הדיסק עד כמה שאני זוכר.

פורסם

לא הייתי ממליץ לך להרכיב אנכי

בגלל שיש חלקים מכנים בדיסק קשיח יש השפעה לאופן ההרכבה ומכיוון שנקודת ההנחה של המהנדסים היא שהוא יורכב אופקית -לא הייתי הולך נגד זה

לך תדע מה בתכנון תואם את ההנחה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים