עבור לתוכן

כרטיס agp - האם כדאי להשקיע?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אמנם ראיתי שהיו לא מעט שאלות בנושא דומה (או אולי אפילו כמעט זהה), אבל החלטתי לשאול זאת בכל זאת מחדש שמא אזכה לנקודת מבט אחרת על כך.

ברשותי מעבד P4 2.4 HT (לוח אם עם AGPX8 בלבד) וזכרון 512MB DDR400 (שבעתיד הקרוב כנראה ישודרג ל1GB).

כרטיס המסך שברשותי כרגע הוא Geforce FX5200. יש לציין שאני יחסית די מרוצה מהכרטיס (הזול והלא ממש איכותי): עד עתה הוא שירת די היטב בהרצת כל המשחקים בהם שיחקתי, אמנם לא באיכות גבוהה, אבל באיכות סבירה ונעימה לעין. יוצאי דופן היו אולי Doom3 ו-F.E.A.R. שעבדו בצורה איומה גם באיכות נמוכה ולא איפשרו לשחק בהם בצורה נורמלית.

למרות זאת, חשבתי אולי להשקיע בכל זאת בכרטיס מסך חדש שיהיה ברמה גבוהה הרבה יותר ויאפשר לי "לטעום" מעט מן המשחקים באיכות גבוהה בהרבה (למשך לפחות שנה וחצי).

לפי מה שראיתי, הכרטיסים המומלצים עבורי (AGPX8 ולא PCI-E, כאמור) הם:

GigaByte GV-N76G256D-RH (Geforce 7600GS) - כ750 ש"ח

Leadtek WinFast A7600 GT TDH (Geforce 7600GT) - כ1000 ש"ח

השאלה היא האם כדאי להשקיע בכרטיסים הנ"ל (והאם ההפרש בביצועים בין הLeadtek ל-GigaByte מצדיק את ההפרש הכספי), שכן בכל זאת מדובר בכרטיס AGP, כאשר ייתכן שאני אידרש להחליף את המחשב (לוח אם+מעבד) שמכיל PCI-E, ואז לא יהיה לי שימוש בו (למרות שאני ממש מקווה שהמחשב יצליח להחזיק מעמד עוד איזה שנתיים...)? או שאולי כדאי להשקיע בכרטיס פחות איכותי (ואיזה) לעת עתה?

בתודה מראש,

שי

פורסם

המעבד שלך חלש יחסית, בחלק מהמקרים הוא יגביל את ביצועיו של ה 7600GT, אבל לא את ה 7600GS.

7600GS כרטיס מצויין, אם יש לך את האפשרות והרצון קח אותו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים