עבור לתוכן

Mac vs. PC

Featured Replies

פורסם

ובכל זאת הרעיון של הדשבורד היה קיים על המק לפני שהוא היה על ה PC.

הנה הפעם הראשונה שהשתמשו ברעיון הזה ב 1984, Desk accessories שהיה חלק מ OS 1 המקורי.

http://en.wikipedia.org/wiki/Desk_Accessory

זה לא דשבורד ולא נעליים, פשוט כל התוכנות עזר פתוחות יחד בסיסטם 6.

מה לעשות אני קצת יותר ותיק על המק, אולי על את היוזרים החדשים זה משכנע בכל אופן לא אותי.

• תגובות 845
  • צפיות 273.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

תקרא קצת את הטכני שמאחורי זה, זה לא תוכנות עזר אלא ווידג'טס כמעט לכל דבר.

זה גם רץ בנפרד מהתוכנה הראשית, להזכיר לך בסיסטם 1 לא היה מולטי טאסקינג ובכל זאת יכולת להריץ את זה ביחד עם תוכנות אחרות.

פורסם

אין לי צורך לקרוא כי עבדתי על מק IIFX עם סיסטם 6 בזמנו.

ואז לא היה בכלל אינטרנט נגיש למשתמשים, סה"כ תוכנות עזר של מחשבון, פריסת מקלדת... בדיוק כמו שהיו ב-WIN 3.1.

ההבדל שתוכנות ווידג'טס מחוברות אונליין לאינטרנט לקבלת מידע בזמן אמת, להבדיל אלפי הבדלות מתוכנות עזר סטטיות שמחקות לקלט מהמשתמש.

אגב, התוכנות לא עבדו יחד בכלל! קראו לזה בתקופה הזאת מולטי-פיינדר מה שהיה מאפשר לעבור בין התוכנות כאשר כולם מופעלות.

מולטיטסקינג הגיע למק באיחור רב, במערכת 8 לעומת WIN 95 שכבר תמכה במולטיטסקינג.

פורסם
  • מחבר

שכחתי שאתה כזה בן אדם חכם שיכול לדעת רק מלעבוד על מערכת הפעלה בגרסה 6 לדעת איך משהו עובד מבחינה טכנית על גרסה 1.

תרד קצת מהעץ ותנסה לפחות לקרוא דברים שאנשים אחרים מביאים לך, גם אם עבדת 20 שנה רצוף על משהו לא אומר שאתה יודע איך הוא עובד מאחורי הקלעים.

ידעת למשל שזה בכלל לא תוכנות אלא דרייברים?

פורסם

טוב ...זה נהיה דיון מפגר קצת ...אתם לא חושבים ....

מה זה משנה ....מה קרה קודם ...הדיון עצמו ....הנושא שלו ...זה לאור שAPPLE נכנסת למגזר הפרטי במחירים טובים אז מה עדיף .

כל דבר שנוגע להיסטוריה לא רלוונטי ...למרות שיש לי הערכה גדולה ל APPLE\קומודור 64\אמיגה אין זה נוגע לבסיסו של הדיון !

פורסם

^^^^

אני לא מבין מה אתה מנסה להוכיח, זה כבר לא חדש שגם אפל מעתיקים מאחרים.

חבל על הויכוח שלנו, תשלים עם זה שהמק לא מושלם וכמובן גם WIN.

אולי לפני 10 שנים היה למק יתרון על WIN, אבל היום אין כבר בניהם הבדלים ואחד מעתיק מהשני.

פורסם
  • מחבר

אני יודע שלא כל מה שאפל עושים מקורי שלהם אבל אתה מנסה להוכיח שאפל רק מעתיקים דברים ואתה מתעלם לחלוטין מדברים שמביאים לך בטיעון של (ואני מצטט) "אני לא צריך לקרוא אני יודע הכל".

פורסם

אני יודע שלא כל מה שאפל עושים מקורי שלהם אבל אתה מנסה להוכיח שאפל רק מעתיקים דברים ואתה מתעלם לחלוטין מדברים שמביאים לך בטיעון של (ואני מצטט) "אני לא צריך לקרוא אני יודע הכל".

בוא ניתן לאפל קרדיט שחלק מהעתקות שלהם שולמו לממציא.

כתבתי שאני לא צריך לקרוא מפני שעבדתי בעבר שנים עם סיסטם 6.

פורסם

סתם שאלה מוזר ....איך MAC יודע שהוא MAC ....זה לא בדיחה זה שאלה אימיתית ...

הרי חוץ מהחוק שאוסר איך המחשב יודע מה הוא מריץ ...הרי מודבר באותו מעבד ואתו ציפסט ...ואף אותו כרטיס מסך ...? לא ?

פורסם

סתם שאלה מוזר ....איך MAC יודע שהוא MAC ....זה לא בדיחה זה שאלה אימיתית ...

הרי חוץ מהחוק שאוסר איך המחשב יודע מה הוא מריץ ...הרי מודבר באותו מעבד ואתו ציפסט ...ואף אותו כרטיס מסך ...? לא ?

המק עובד עם EFI, מחשב PC עובד עם ביוס.

• 2 חודשים מאוחר יותר...
  • 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מסתבר שאפילו מייקרוסופט עושים את הפרסומות שלהם על מק:

http://www.appleinsider.com/articles/08/09/19/microsofts_im_a_pc_campaign_created_with_macs.html

אין לי מושג עד כמה אמיתי זה, אבל גם אם זה אמיתי, בד"כ החברה שמפורסמת לא עושה את זה בעצמה אלה משכירה חברה שעושה פרסומות שאולי במקרה הזה השתמשה בתוכנות הנ"ל.

פורסם
  • מחבר

כמובן אבל זה עדיין משעשע, כמו גם העובדה שאת הצליל עלייה של Windows עשו על מק.

פורסם

פעם ראשונה שאני שומע על משהו כזה.

מה המקור שלך?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים