עבור לתוכן

[מפרט ב-13,500 ¤] האם הצאתי את המירב מהמפרט?

Featured Replies

פורסם

שלום לכל המשתמשים היקרים,

בניתי מפרט למחשב שאני רוצה לרכוש בתקציב של כ-13,500 ש"ח. ובכן את המפרט בדקתי פעמים רבות ונתנתי לאנשים לשפר אותו. לבסוף אחרי שהוא כבר עבר בערך חמש שידרוגים והוא ממש איך שאומרים מנצל כל שקל הוא באמת נראה מפרט מקצועי. אך יש כמה דברים שאני לא כ"כ בטוח בהם, למשל הספק כוח לפי דעתי יקר מידי, לפי דעתי במחיר הזה צריך מעבד יותר טוב (E6700).

קיצר הנה המפרט:

finalyernm6.png

אשמח מאוד אם תציעו לי מה לשפר ולהפוך את המפרט הזה לעוד יותר טוב.

לכל ה"חובבנים" והלא מבינים בבקשה לא לנסות להיות גאונים כי חבל להרוס.

תודה מראש, אלי.

פורסם

לדעתי מפרט מעולה,בלי שום דבר לשיפור..

לגבי ה-6700..הוא ממש ממש לא משתלם ולכן לא שמו לך אותו....עם OC קטנטן אתה מגיע אליו וגם די בקלות עוקף אותו...

הספק יקר...אתה יכול לקחת ליברטי 500 שאני יודע מKSP שעולה 660..לא יודע כמה עולה בנועה..תברר...

אם לאז אז גם ככה זה מעולה! תתחדש

פורסם

לדעתי אתה יכול לסחוך בכמה מקומות... כמו: לא צריך היום כבר כונן דיסקטים... כמו כן לא צריך גם כונן של סידי רום כי יש לך צורב דיוידי אז הוא כעיקרון עושה וקורא הכל... (כל מה שאתה תזדקק כן), אני חושב שיותר טוב שתשנה חברה בכונן קשיח.... וזהו כעיקרון...

כמו כן הקירור למעבד יש לך שם? זה ה פתרונות קירור 2? יותר טוב תחליף ל לביג טייפון זה יהיה יותר טוב.

פורסם

זה לא קירורים למעבדים....

סיגייט מעולים...אין צורך לשנות...

ובחייך..דיסקטים? תן לו..הוא כנראה צריך ממחשבים קודמים...סה"כ כמה שקלים....

ולגבי הCD כשיש תקציב אני די מסכים..יותר נוח לעשות "COPY DISK" מאשר לחכות שזה מעתיק ל-HD ואז לחכות שהוא יצרוב...

אבל כמו שאמרתי כל השאר מעולה...

פורסם

למען האמת - אני לא מוצא את המפרט הזה טוב במיוחד.

-לוח מיותר, במיוחד אם לא תעשה OC, וה-P5B DLX לא פחות טוב..

- אתה יכול ללכת בשקט על הזיכרונות של GSKILL עם תיזמונים של 5-5-5-12, הם לא משפיעים כמעט על מעבדי ה-Core 2.

- אתה ממש לא צריך עוד מאווררים למארז. קח במקומם קירור יותר טוב למעבד.

- אתה לא צריך דיסק קשיח מוכן לRAID, בזבוז כסף. אתה לא הולך להקים שרת או משהו כזה, נכון?

- אתה ממש לא צריך קורא CD, וצורב ה-DVD הזה מיותר. אתה לא צריך litescribe, וגם אם כן, כל מדיה עולה בערך כמו המחשב הזה.

- כרטיס המסך לטעמי מיותר, למרות שיש לך תקציב אליו. לא הייתי משנה, בקו התחתון.

- ספק הכח מיותר. במחיר שלו אתה יכול לקנות FSP EPSILON 600W, ובתקציב שלך זה גם לא ממש בעיה להכניס LIBERTY 620W, למרות שאתה ממש לא צריך את זה. Enermax Liberty 500W, בכל אופן, יעשה את העבודה..

זהו פחות או יותר.

דגם מחיר כמות

Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz 4Mb Box 2150 ₪ 1

ASUS P5B Deluxe 1320 ₪ 1

G.Skill DDR2 800MHZ DUAL CHANNEL 2048MB CL 5-5-5-15 1580 ₪ 1

WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII 490 ₪ 2

CONNECT3D Radeon® X1950 XTX 512MB GDDR4 DVI-I DVI-I VIVO+ZALMAN VF900-Cu VGA COOLER BUNDLE 2950 ₪ 1

LG GSA-H10 DVDRW BLACK 250 ₪ 1

ANTEC P180 BLACK 1000 ₪ 1

ENERMAX LIBERTY 500W 700 ₪ 1

LG L1970HR 2ms DVI 1870 ₪ 1

Scythe "NINJA PLUS " 6 Heat Pipes CPU Cooler 250 ₪ 1

הרכבה במעבדה זה עוד 170 שקלים, כלומר 13,370 שקלים סה"ך. אם נוריד 3%, שהם 401.1 שקלים, זה יעלה לך 12968.9 שקלים.

אז מה יש לנו כאן?

מעבד זהה

לוח אם לא פחות טוב ועולה הרבה פחות.

זיכרונות זהים למעט התזמונים, והם לא משמעותיים מבחינת ביצועים

אין קירורים נוספים למארז, כי אין בהם צורך. לעומת זאת - יש קירור למעבד, הרבה יותר יעיל.

שני דיסקים קשיחים לא פחות טובים, שאשכרא תוכל לעשות RAID. כל אחד בנפח 250 ג'יגה, אגב.

מסך זהה

צורב DVD ללא LiteScribe, כי זה פשוט useless. שלא לדבר על המחיר ש למדיות תואמות..

אין קורא דיסקטים, לדעתי זה מיותר. אבל זה חשוב לך, אתה מוזמן להוסיף אחד.

ספק כוח לא פחות חזק, ובעיקר יותר זול.

אותו כרטיס מסך, אותו מארז (רק בשחור, לטעמי יותר יפה).

וזהו =]

פורסם

טוב אין שינויים גדולים.....

יואב-לגבי הצבע של המארז,והאם יש צורך בכונן דיסקטים וזה..נשיאר לו להחליט..

אני אישית לא ראיתי שהוא רשם שלא יהיה OC..אבל אם אכן לא יהיה הלוח שלך בהחלט עדיף...

זכרונות זה לא משהו קריטי אבל טוב...

ולגבי הליברטי כבר המלצתי על זה

וחוץ מזה יואב..אם אין צורך בOC בישביל מה לשים נינג'ה? בישביל השקט שמים BT אם כבר....

פורסם
  • מחבר

לדעתי מפרט מעולה,בלי שום דבר לשיפור..

לגבי ה-6700..הוא ממש ממש לא משתלם ולכן לא שמו לך אותו....עם OC קטנטן אתה מגיע אליו וגם די בקלות עוקף אותו...

הספק יקר...אתה יכול לקחת ליברטי 500 שאני יודע מKSP שעולה 660..לא יודע כמה עולה בנועה..תברר...

אם לאז אז גם ככה זה מעולה! תתחדש

תודה לך ידידי על תגובתך, ובכן אני בניתי את המפרט אבל לאחר כמה שיפורים אחד מהידידים שלי הוסיף לי במקום ספק כוח של 500W של Enermax את הספק שיש לי כרגע והוא אמר לי שאסור לי אף פעם לשכוח שאחד הדברים החשובים במחשב זה הספק כי עם ספק עלוב ו/או מובנה במארז יכול להיות לי הרבה בעיות במחשב ובכן אין ספק שהוא צודק. אבל הספק יקר אין משהו מקצועי אבל פחות יקר? כי כמו שידוע לי הספק הוא מסידרת הספקים הטובה בעולם.

פורסם

שמת ספק מעולה...

אבל אנרמקס היא חברה מעולה! פשוט כך....וליברטי 500 "מספיק" אם אפשר לקורא לזה ככה..כי זה ספק מהשורה הראשונה פשוט....

פורסם
  • מחבר

למען האמת - אני לא מוצא את המפרט הזה טוב במיוחד.

-לוח מיותר, במיוחד אם לא תעשה OC, וה-P5B DLX לא פחות טוב..

- אתה יכול ללכת בשקט על הזיכרונות של GSKILL עם תיזמונים של 5-5-5-12, הם לא משפיעים כמעט על מעבדי ה-Core 2.

- אתה ממש לא צריך עוד מאווררים למארז. קח במקומם קירור יותר טוב למעבד.

- אתה לא צריך דיסק קשיח מוכן לRAID, בזבוז כסף. אתה לא הולך להקים שרת או משהו כזה, נכון?

- אתה ממש לא צריך קורא CD, וצורב ה-DVD הזה מיותר. אתה לא צריך litescribe, וגם אם כן, כל מדיה עולה בערך כמו המחשב הזה.

- כרטיס המסך לטעמי מיותר, למרות שיש לך תקציב אליו. לא הייתי משנה, בקו התחתון.

- ספק הכח מיותר. במחיר שלו אתה יכול לקנות FSP EPSILON 600W, ובתקציב שלך זה גם לא ממש בעיה להכניס LIBERTY 620W, למרות שאתה ממש לא צריך את זה. Enermax Liberty 500W, בכל אופן, יעשה את העבודה..

זהו פחות או יותר.

דגם מחיר כמות

Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz 4Mb Box 2150 ₪ 1

ASUS P5B Deluxe 1320 ₪ 1

G.Skill DDR2 800MHZ DUAL CHANNEL 2048MB CL 5-5-5-15 1580 ₪ 1

WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII 490 ₪ 2

CONNECT3D Radeon® X1950 XTX 512MB GDDR4 DVI-I DVI-I VIVO+ZALMAN VF900-Cu VGA COOLER BUNDLE 2950 ₪ 1

LG GSA-H10 DVDRW BLACK 250 ₪ 1

ANTEC P180 BLACK 1000 ₪ 1

ENERMAX LIBERTY 500W 700 ₪ 1

LG L1970HR 2ms DVI 1870 ₪ 1

Scythe "NINJA PLUS " 6 Heat Pipes CPU Cooler 250 ₪ 1

הרכבה במעבדה זה עוד 170 שקלים, כלומר 13,370 שקלים סה"ך. אם נוריד 3%, שהם 401.1 שקלים, זה יעלה לך 12968.9 שקלים.

אז מה יש לנו כאן?

מעבד זהה

לוח אם לא פחות טוב ועולה הרבה פחות.

זיכרונות זהים למעט התזמונים, והם לא משמעותיים מבחינת ביצועים

אין קירורים נוספים למארז, כי אין בהם צורך. לעומת זאת - יש קירור למעבד, הרבה יותר יעיל.

שני דיסקים קשיחים לא פחות טובים, שאשכרא תוכל לעשות RAID. כל אחד בנפח 250 ג'יגה, אגב.

מסך זהה

צורב DVD ללא LiteScribe, כי זה פשוט useless. שלא לדבר על המחיר ש למדיות תואמות..

אין קורא דיסקטים, לדעתי זה מיותר. אבל זה חשוב לך, אתה מוזמן להוסיף אחד.

ספק כוח לא פחות חזק, ובעיקר יותר זול.

אותו כרטיס מסך, אותו מארז (רק בשחור, לטעמי יותר יפה).

וזהו =]

אוקיי, קודם כל תודה על זה שהגבת, תגובה שעזרה לי מאוד!

אז יש לי כמה הערות:

1. לוח אם) אני בטוח אעשה Overclock בערך של מ-2.66 עד 3 ג'יגה-הרץ.

2. זיכרונות) אני מסכים איתך שלא יהיה שיפור משמעותי אבל בכל זאת את ה-100 ש"ח אני מסכים להשקיע.

3. מאוורים למארז) אתה בטוח שאין צורך לעוד מאווררים למארז? אני עומד לעשות OC עד ל-3 ג'יגה-הרץ אם לא יותר. אשמח מאוד אם תפרט לי על טוב על שאלתי.

4. דיסקים קשיחים) ובכן, אני מסכים איתך! אין צורך בדיסק קשיח שמוכן ל-RAID אבל הסיבה שלקחתי אותו היא שלא הייתי צריך יותר מ-250 ג'יגה ובגלל שאין חברה יותר דפוקה מ-Western Digital (WD) Company הדיסקים קשיחים שלה עושים הרבה רעש וחוץ מזה שהחיישנים שלהם לא טובים ואני בקיצור לא סומך עליהם בגרוש! (מ-נ-י-ס-י-ו-ן)

5. צורבים / כוננים) הפעם אני מסכים איתך, את הצורב בחרתי מהר בלי לדעת מה אני בוחר ובכן, אני מסכים איתך יש צורך להחליף למה שאתה הצעת לי. אבל כונן דיסקים רגיל אני רוצה בגלל שאני רק צריך לעשות Copy CD וזה נוח בהרבה יותר. [אשמח מאוד אם תגיד לי מה הצורב DVD ששמת לי קורא וצורב, כלומר איזה פורמטים.]

6. כרטיס מסך) שכח מזה, אני חייב אותו המחשב בעיקר, או יותר נכון כמעט רק למשחקים. וחוץ מזה שיש עליו קירור שקט של Zalman ולא המרעיש של ATi.

7. ספק כוח) ובכן זה הקטע הכי מסובך, כל הזמן אני מקבל תגובות טובות ורעות ותמיד צריך לשנות את הספק - הבנתי שצריך לא רק ספק עם הרבה Watt אלא ספק איכותי שיחזיק מעמד ומה שבמפרט שלי אמור לעשות את העבודה נהדר אבל הוא יקר, שאלתי אליך, האם ה-Enermax Liberty 500W מחזיק את המחשב בטוח בלי בעיות? כלומר במידה שאני משתמש במערך CrossFire + אוברקלוק עד 3 ג'יגה-הרץ ו-RAID? ועוד משהו במפרטים המומלצים באתר אז יש מפרט ב-12,000 ש"ח בלי מסך, ככה שזה יוצא משהו כמו המחשב שלי ושם הם שמו את הספק 500W DUAL RAIL SLI Enermax ELT500AWT Liberty 20/24Pin Power Supply שעולה 680 ש"ח, ובכן מה דעתך?

8. קירור למעבד) תודה לך, אני חייב כזה אבל אני פוחד עקב המשקל של הקירורים האלו הם מאוד כבדים ויכולים לשבור לי את הלוח-אם, לא ככה?

תודה לך, אלי.

פורסם

אמנם אני מקפיץ מסוף העמוד, אבל:

1. הלוח הזה יתן לך גם 3.5, אל תדאג. למרות שאומרים ש-975X עדיף לCONROE עם ה-4MB קאש, אני חושה שזה לא שווה עוד כמה מאות שקלים..

2. אם אתה מוכן להשקיע - בכיף, למרות שהקונרו כמעט ולא מושפע אם בכלל. ואני בספק אם זה יעזור לך ב-OC.

3. המארז הזה גם ככה מקורר. קירור למעבד יעזור לך הרבה יותר מאשר שני מאווררים נוספים למארז - שגם ככה מאוורר כראוי, וחוץ מרעש לא יעשו הרבה. אבל מאוורים, מבחינת עלות, זה זניח - עוד 20 שלקים, פחות 20 שקלים.

4. הניסיון שלי עם WD דווקא טוב למדי, כולל דיסק מסכן של 10GB שעבר כל מה שאתה יכול לדמיין - 3 מחשבים, עשרות פירמוטים, מכות, חבטות - ועדיין מתבקד. כולל שני דיסקים קשיחים של 80GB, אחד בן 3 ועובד טוב - ודי שקט ואחד חדש דנדש. אבל הבדל המחירים בין היצרנים זניח. למען האמת - הייתי ממליץ על ה-Maxtor Maxline 10, אם אני לא טועה.

5. הצורב DVD ששמתי צורב את כל הפורמטים, אם אני לא טועה (כמובן שלא BLU RAY ו-HDDVD..). הכונן הנוסף מיותר - מכיוון שבכל מקרה הנתונים עוברים דרך המחשב. ואם כבר שמים קורא מדיות - אז שמים קורא DVD ולא קורא CD. אני ממש לא מוצא את עצמי משתמש הרבה בקורא CD, ואני עם קונפיגורציה של צורב DVD וקורא CD (בגלל שדרוג, לא קניתי ככה) - ואני מוצא את עצמי כמעט ולא משתמש בקורא ה-CD..

6. אמנם הוא ספינת הדגל של ATI, אבל מבחינת ביצועים, הוא לא הרבה יותר מX1900XTX, שיחד עם ACCELERO X2 (ששוה לזלמן אם אני לא טועה) הוא עדיין עולה 300 שקלים פחות מה-X1950XTX בלי הזמלן. אבל זה כבר לשיקולך - יש תקציב. באופן עקרוני, גם CF של שני X1950XTX אפשר לארגן, אבל זה לא כדאי, בגל המסך שבחרת והרזולוציה המקסימלית שלו.

7. הספק כוח ששמו במפרט שם - הוא הספק כוח שהצעתי. הוא יסחוב RAID ו-OC בלי בעיה, עם CF הוא כבר מעט יתקה, אבל אני מאמין שהוא יסחוב, בסופו של דבר.

8. אל תדאג לגבי הקירור של המעבד - אין שום סכנה. הרי אם הייתה - לא היו משווקים אותו, נכון? וחוץ מזה, בלי קירור ראוי, לא תצליח לעלות מ-2.4 ל3.0 ויותר..

xtract1

הוא לא פחות שקט מBT שדורש גם יותר אחזקה - טיפת אבק והוא כמו רעשן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים