עבור לתוכן

למה לינוקס שוקלת כל כך הרבה?

Featured Replies

פורסם

אני מוריד REDHAT 8 וזה תופס 3.5 GB :o למה מי מת מה קרה?

פורסם

לינוקס (הקרנל) שוקלת משהו כמו מגה אחד..

כל מה שאתה מוריד זה -המון- המון תוכנות נילוות.. (לדוגמה: מנהלי חלונות שונים (קיי די אי, גנום וכו'), אופיס, תוכנות גרפיקה וכו')

פורסם

ואני חשבתי ש XP

תופס הרבה :)

פורסם
  • מחבר

הפסקתי להורד 8 , 7.3 גם טוב?

פורסם

ואני חשבתי ש XP

תופס הרבה :)

linux only takes a few megabytes, but unless you want to use linux from a command line, then you need a GUI (KDE,Gnome etc.). 3.5GB maybe alot and it is, but you get many GUIs and some very useful programs, some games and etc.

פורסם

רק הקרנל לא נותן לך הרבה.... אתה צריך כמה תוכנות חיוניות. להערכתי מערכת מינימינימאלית יכולה להיות בערך 50 מגה.

פורסם

ואני חשבתי ש XP

תופס הרבה :)

linux only takes a few megabytes, but unless you want to use linux from a command line, then you need a GUI (KDE,Gnome etc.). 3.5GB maybe alot and it is, but you get many GUIs and some very useful programs, some games and etc.

3.5 GB

פשש יפה

בכזה מצב

אני מכניס את כל XP + OFFICE XP

האמת !

יש לי מצב אתחול של מחשב (BACKUP) של 2.5 GB נחמד לא ?

תוסיף עוד UT2003 ...

זה GB בערך

ואני מסודר :) *מבחינת משחקים*

=

3.5 GB

פורסם

Office XP - דרעק.

גיבוי על אותו HD? לא חכם מאוד...

אבל אחרי הכל, ההודעה שלך לא אומרת כלום, סתם מריחה לא שמושית, זה כבר נמאס, ווינדוס VS לינוקס....

פורסם

>>רק הקרנל לא נותן לך הרבה.... אתה צריך כמה תוכנות חיוניות. להערכתי מערכת מינימינימאלית יכולה להיות בערך 50

מגה.

מממ... יש לא מעט גרסאות של לינוקס שבאות על דיסקט אחד בודד, וחלקן שימושיות במידה זו או אחרת...

למעשה ברמת התיאוריה ניתן לבנות ראוטר בסיסי ביותר על דיסקט אחד ולבצע דברים טובים רבים אחרים עם מערכת שגודלה מגות בודדות.

אגב, הלינוקס כקרנל לא שווה יותר מדי מהסיבה הפשוטה שהקרנל אינו מהווה מערכת שלמה.

כאן נכנסים לתפקיד חלקים רבים אחרים, אבל בראש ובראשונה כלי ה gnu.

ללא כלי ה gnu למערכת הלינוקס אין זכות קיום ומדובר על כלים רבים ומגוונים החל מקומפיילר (gcc ו g++ ) ועד לכלים שונים כמו ifconfig ו route וכמובן ה bash (מערכת ה shell שעובדת בברירת מחדל במערכות GNU/LINUX).

אני חושב שבסה"כ אין יותר מדי בעיות ליצור מערכות לינוקס שלמות ושימושיות שיהיהו בסדר גודל של עשרות בודדות של מגה בייט (ויכללו בגודל הזה גם ממשק גרפי כזה או אחר) אבל הבעיה היא שהיות ורוב הכלים הם בקוד פתוח, היות ויש תחרות גדולה ומעל לכל היות ועלות המדיות ורוחב הפס כיום הם נמוכים מאוד (יחסית), אין יותר מדיי סיבות לחסוך בכלים ובתוספים וכל הפצה מנסה להיות כמה שיותר שלמה....

למשל, ראד האט 8 אומנם שוקלת 3 דיסקים אבל יש בה למשל גם את אופן אופיס, גם את KOffice וגם את Aniword+Gnumeric כלומר שלושה פתרונות ברמה זו או אחרת לנושא האופיס ..... מעבר לזה, יש גם את קודי המקור (שהפעם נכללים ב 3 הדיסקים הראשונים ולא בנפרד) ועוד המון כלים שונים ומשונים (המון ממשקים גרפיים כאלה ואחרים).

בד"כ התקנה של כ 2 גיגה של לינוקס, תמלא את המחשב בעושר יישומים שלא יאמן כמעט.... (לפחות 2 דפדפנים גרפיים מעולים, אינספור תוכנות מולטימדיה ורשת וכלים גרפים וכלים טקסטואלים ומשחקים וכו' .....)

בקיצור, הכמות הגדולה של הנפח לא באה מהאוויר, אלא מתבססת על באמת מבחר עצום של יישומים וכלים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים