עבור לתוכן

מאקסימום RAM על לוח ישן - שאלה שהיא אתגר..

Featured Replies

פורסם

שלום לכם,

עברתי על השירשורים פה והם מכילים המון מידע שימושי, אך עם זאת לא מתאימים לסיטואציה הספציפית שלי.

לי יש לוח אם די ישן אינטל D845PESV שמצומד לP4 2.4GHz

http://www.intel.com/design/motherbd/sv/index.htm

צרפתי צילומי מסך רלוונטים ללוח האם והמעבד.

comp.gif

עפ"י הבנתי אני צריך זכרונות DDR ללא DC ובלי כל מני טריקים ושטיקים.

הלוח תומך עד זכרונות 333 אבל בגלל שהם לא זמינים אני אקח זכרונות של 400MHz..

מגבלה נוספת היא הצורך בשימוש בטכנולוגית 512 הישנה.. (כלומר 16 DIMM על כל מודול - 512 מגה בכל צד)

יש לציין בנוסף שאני לא מתכוון להתחיל לדחוף אותם בOC אלא להשתמש בקביעות ברירת המחדל של הלוח/זיכרון.

המערכת אינה משמשת לגיימינג אינטנסיבי אלא לעיבוד תמונות (פוטושופ וכד') ועל כן תיזמוני הזיכרון חשובים לי פחות.

התוכנית הכללית היא לשים במערכת שני ג'יגה של RAM - או בשלבים או במכה אחת עוד לא החלטתי - בכל מקרה, בלוח ישנם סה"כ שני סלוטים. ולכן הג'יגה יהיה מודול בודד בכל מקרה.

אני כרגע מתלבט בין זכרונות של Super Talent (שמתאימים לדרישות בוודאות) לבין TWINMOS ו-KINGSTONE היקרים יותר (שמידת תאימותם מוטלת כרגע בספק - אני מחכה לתשובה מהחנות האם הם אכן זכרונות DS).

מניסיונכם,

אילו זיכרונות יתנו את הביצועים הטובים יותר מהבט תיזמוני הדיפולט שלהם?

האם לזיכרונות היקרים יותר יש יתרונות חשובים אותם אני מפספס?

בבקשה קחו בחשבון את ביצועי הקירור העלובים של המארז שלי - אני באמת חייב לנקות את המאווררים מאבק מתישהו...

תודה מראש לכל העונים,

וגמר חתימה ובה לכולכם

פורסם

מ-2GB אתה לא תרוויח הרבה

חלקים אחרים במערכת יגבילו אותך

פורסם

אתה בטוח שהלוח בכלל תומך ב2G?

פורסם
  • מחבר

מ-2GB אתה לא תרוויח הרבה

חלקים אחרים במערכת יגבילו אותך

אני ארוויח מה שאני צריך...

מאקסימום עבודה בRAM, כמו שאמרתי, אני לא מחפש מחשב על, אני רוצה למקסם את שלי...

בנוגע לזכרונות, יש לך תובנות כלשהן? (אני איפהשהו בעמוד 6 בפורום והולך אחורה, ללא תוצאות משמעותיות)

וכן, עפ"י אינטל הוא אמור לתמוך.. הם פשוט לא טרחו לבדוק את זה (כי המודולים הללו לא היו בנמצא בזמן הוצאת הלוח לשוק)

http://www.intel.com/design/motherbd/sv/sv_mem.htm

פורסם

רוצה תובנות?

היתרון האמיתי של 2GB הוא ביישומים מקצועיים (תלת מימד, דו מימד, עריכה וקידוד של וידאו סאונד וכו')

ושם המעבד שלך הוא צוואר בקבוק רציני

פורסם

בקיצור, עדיף לך להוסיף לתקציב 500 ש"ח, לשדרג לגיגה זיכרון, לקנות לוח 945P מינימלי (אם אינני טועה יש בסקייPC ב350 ש"ח) וD805.

פורסם
  • מחבר

בקיצור, עדיף לך להוסיף לתקציב 500 ש"ח, לשדרג לגיגה זיכרון, לקנות לוח 945P מינימלי (אם אינני טועה יש בסקייPC ב350 ש"ח) וD805.

אז אני יכול באותה מידה למתוח עוד טיפה את התקציב ולקנות את הMAC-Pro החדשים (2 מעבדי C2D.. גררר...)

את האופציות אני מכיר,

את המחשב אני לא מתכוון להחליף בשנתיים הקרובות (הוא בן 3.5 או 4 וכוחו עוד במותניו) - אני רק מתכנן לו מתיחת פנים קלה (שכוללת גם החלפת ה440MX ב9600XT). במחשב הבא שלי יהיה בכל מקרה לפטופ ללימודים..

נכון, ייתכן וצוואר הבקבוק יטייל לו למקום אחר במערכת,

אבל אני לא מרנדר תלת מימד או טוחן את המחשב במשחקים...

אני בסה"כ רוצה לעבוד על התמונות שלי עם מסנג'ר פתוח, אולי איזה חלון של FF ומוזיקה ברקע.

בנתיים אני צריך לוותר על הכל ולאתחל את הPS כל שלוש תמונות בערך כי הSWAP שלו הורג לי את הדיסק. (כבר הגעתי בעיבוד ל400 מגה RAM לתמונה - ונזהרתי עם זה).

ופוטושופ עוד תוכנה "עדינה" על הRAM לעומת הניקון NX למשל..

אני מודה לכם על הכיוונים החדשים,

אבל אני לא יודע מה מידת התרומה שלהם לעומת ההשקעה הנדרשת.

זה מוריד משמעותית את הכדאיות של השידרוג לעומת רכישת מחשב חדש (שכאמור אינה על הפרק בשלב זה)

פורסם

בשביל להנות באמת אתה צריך כפול ליבה ולא עוד זכרון כמו שזה נראה לי

אלא אם כן היום אתה עם 512MB זכרון

פורסם
  • מחבר

היום אני עם 512 :(

ולעניינינו, (אני אנסח מחדש את השאלה)

האם הזכרונות של TWINMOS או של קינגסטון יתנו לי משהו שSUPER לא יתנו לי בטווח החיים הצפוי של המערכת שלי כתחנת עבודה ראשית? (פחות או יותר שנתיים)

שכן לראייתי יש להם כמה יתרונות מרכזיים,

1. הם זולים יותר

2. כתוצאה מכך אני יכול להזמין יש שני סטיקים זהים ולחסוך לעצמי בעיות תיאום עם הסטיק השני (ועליית מחירים צפויה לרכיבים עתיקים כאלה ככל שהזמן חולף)

3. אני יודע בוודאות שהם מתאימים תאורתית ללוח (הם בנויים מ 8 צ'יפים של 64 מגה=512 מגה - סה"כ 16 צ'יפים לסטיק).

4. גם שאני אקנה מחשב חדש המחשב הנוכחי יחליף תפקיד ויעבור להיות השרת שלי (כיום ממלא את התפקיד נאמנה PII350 עם 256MB שירש את מקומו של P166 עם 64MB). וגם שם יש יתרון לRAM בעבודה בSQL/PHP..

פורסם

הם יתנו אותו דבר

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על עזרתכם :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים