עבור לתוכן

שאלה לגיימרים, בנושא תכנות כפתורים לעכבר

Featured Replies

פורסם

היי אני מעוניין לרכוש עכבר חדש בעל כפתורים נוספים הניתנים לתכנות.

השאלה שלי היא כזאת:

האם ניתן לתכנת את הכפתורים האלה לפי רצוני?

כלומר נניח שעכשיו אני רוצה לשחק ב אובליויון, (או כל משחק תפקידים לצורך העניין), ואני מעוניין שאחד המקשים על העכבר יפתח לי מפה,

כפתור אחר יפתח לי inventory ועוד אחד שיעביר אותי למצב ריצה, וכו'

האם זה בכלל ניתן לביצוע ? האם בכל עכבר בעל כפתורים כאלה? האם רק בסוגים ספציפיים?

תודה

פורסם

תשנה את הכותרת לאינפורמטיבית, כגון "האם ניתן לתכנת כפתורים בעכבר לפי רצוני במשחקים".

התשובה היא כן, וזה לא כל כך תלוי בעכבר. כל עוד הדרייברים מותקנים וכל הלחצנים מזוהים ע"י הדרייבר, באופציות המשחקי יש בחירת מקשים, וכמו שניתן לכוון כל כפתור במקלדת לעשות כל פעולה, ניתן לתכנת כל לחצן בעכבר.

זה תלוי במשחק ולא בחומרה.

פורסם

אבל יש אפשרות לעשות הפוך לתכנת את מקשי העכבר למקשים ששולטים בפעולות מסויימות במשחק זה נותן אותה תוצאה אבל דרך הדרייבר

פורסם

לא בדיוק.

אבל בדרייבר של לוג'יטק לדוגמא, יש מצב אוטומטי שמזהה משחקים ומתאים את ההגדרות אוטומטית לעכבר.

כל שינוי שנעשה ידנית נעשה דרך המשחק.

הכותרת עודנה לא אינפורמטיבית. אם לא תשנה אותה אני אאלץ לנעול את הת'רד.

פורסם
  • מחבר

רגע.

אז שורה תחתונה ממה שהבנתי, הכל תלוי במשחק?

כלומר אם המשחק תומך בעכבר הספציפי שלי או שמשחק תומך בכלל בכתפורים נוספים על העכבר :s05:

ואם משחק תומך בעכבר אחד אז הוא תומך בכולם?

סליחה שאני מבלבל אתכם פה אבל הנושא הזה ממש לא ברור לי.... :smile1:

פורסם

ת'רד פתוח מחדש לדיון.

בתשובה לשאלתך - כל משחק נותן לתכנת את כל הכפתורים בעכבר כרצונך כל עוד דרייברים מותקנים שיכולים לקלוט את הלחיצות על העכבר.

כלומר, אתה נכנס לתפריט SETTINGS במשחק, אופציות CONTROLS, ואז אתה בוחר פעולה, הוא שואל אותך איזה כפתור אתה רוצה שישלוט עליה, ואז אתה לוחץ על איזה כפתור שאתה רוצה בעכבר - אם דרייבר מתאים מותקן, זה אמור לעבוד.

יש משחקים מתוכנתים לעכבר ספציפי ומגדירים את הסטינגס לפי העכבר המותקן באופן אוטומטי כברירת מחדל, אבל לרוב כל שינוי שתרצה לעשות יצטרך להיות ידני, דרך המשחק, ולא דרך הדרייבר.

מקווה שעזרתי.

פורסם
  • מחבר

עכשיו נראה שהבנתי.

תודה

:xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים