עבור לתוכן

השארת דופן אחת של המחשב פתוחה-דווקא מומלץ מניסיון

Featured Replies

פורסם

קראתי פה במספר ת'רדים שאנשים מפחדים להוציא דופן אחת של המחשב כדי לעזור לקירור, מכיוון שסיפרו להם סיפורים שהמחשב יתמלא אבק וחול והטמפרטורות ירקיעו לשחקים תוך זמן קצר.

יש משפט שאומר "אין חכם כבעל הניסיון". אני יכול להעיד על עצמי, שמשתמש במחשב ללא דופן כבר שנתיים רצוף (AMD Athlon XP 2ghz), הוצאתי את אחת הדפנות מכיוון שאני ישן בחדר של המחשב, והרעש של המאווררים מפריע לי. ללא דופן, אני יכול לוותר על מאווררי המארז, והמאוורר היחידי שקיים אצלי הוא של המעבד (שמסתובב יחסית לאט, כדי שלא ירעיש). על כרטיס המסך הרכבתי Heatsink גדול של Aerocool שמאפשר לי לעבוד ללא מאוורר (זה היה כאשר היה לי את ה Radeon 9800pro), וכיום כאשר יש לי את ה Gigabyte 7600gs הוא בא מראש ללא מאווורר. הספק פועל ללא מאוורר כי הוא בקירור גז פאסיבי.

בכל מקרה, לאחר שנתיים שימוש רצוף במחשב הנ"ל ללא דופן, הטמפ' לא עלתה ביותר משתי מעלות במנוחה/מאמץ. לא ניקיתי את תוך המחשב מאבק מעולם. אם אני מסתכל פנימה, אז כן, יש קצת אבק, אבל לא בהכרח יותר ממחשבים אחרים שפועלים עם מאווררי מארז ללא פילטר, אולי אפילו פחות.

בכל מקרה המחשב הזה הולך להיות מוחלף לחלוטין בחודש הקרוב, והנה הוא עבד לאורך כל חייו ללא דופן, ושום תופעת לוואי לא התרחשה.

פורסם

שלי כל הזמן בלי דלת..חחח

המארז שלי מרעיש טילים..אפילו עם מוד 7..בעעעע

פורסם

מעניין מאוד לשמוע...

רק תן כותרת אחרת קצת..חושבים שאתה רוצה לשאול שאלה...

תשנה אולי ל"השארת דופן אחת של המחשב פתוחה-דווקא מומלץ מניסיון"

פורסם

המארז שלי פתוח כבר מעל שנה וחצי, המחשב פועל טוב כרגיל. ואני יכל ליצא אבק לאלסקה עם המלאי שיש לי בחדר.

פורסם

הפעלת מחשב ללא דופן לא ממולצת אם ישנם מאוורים רועשים במארז. אלא אם זה לא מפריע לכם :lol:

פורסם

אצלי זה דווקא משתיק את העסק...כי יש לי שני מאוררים של 8 סנטימטר בדלת..לא תורמים לשקט בחדר..

פורסם
  • מחבר

חברים, כל העניין הוא שללא מארז סגור, אין צורך במאווררי מארז. האוויר החם לא מצטבר במארז מכיוון שהוא פתוח !. אוויר חם עולה למעלה, ומכיוון שהמחשב על הרצפה הוא יתנדף בקלות.

פורסם

מנסיון של מחשב פתוח במשך כמה שנים - לא מומלץ להשאיר אותו פתוח. דופן פתוחה פוגעת בזרימת אויר נכונה בתוך המארז, הוצאת אויר החם, כל משמעות המאווררים במארז הולכת לאיבוד. תתפלאו, אך עם סירקולציה תקינה במארז סגור הטמפ' יהיו נמוכות מטמפ' במארז פתוח.

לא ממליץ גם להשאיר את המחשב על הריצפה, מכיוון שיצבור כמויות אבק במהירות.

פורסם
  • מחבר

דימשקי,

אני לא אתווכח איתך איזו שיטה יותר יעילה לקירור המארז. מה שאני כן אגיד לך, זה שללא דופן, ניתן להפעיל את המחשב ללא מאווררי מארז, ומי ששונא רעש יעריך את זה.

פורסם

אצלי המארז פתוח כבר המון זמן.....זה דווקא הוריד את הטמפ' באיזה 3 מעלות לפחות.......כמובן שלא הורדתי או הוספתי מאווררים......

וזה לא משנה סרקולציה לדעתי כשהמארז פתוח אז אין הצתברות של חום והוא נפלט החוצה בקלות... והאוויר שנשאב במאווררים הוא קריר יותר

פורסם

מה זה ספק כוח עם קירור גז פאסיבי סליחה על הבורות אבל מה זה?

:)

פורסם

אצלי זה לא עבד ומהניסיון שלי רצוי להשאיר אותו סגור

גם אני חשבתי כמוך אבל אם אין לך אלמנט נוסף בחדר לתחלופת אויר ליד המחשב כמו מזגן או מאוורר גדול אז לא תהיה לך תחלופת אויר משמעותית במארז. יותר מזה האויר רק יעמוד ומה שיקרה זה בעצם קצר אויר שזה אומר שהמאוורר יונק אויר חם שהוא כבר פלט.

ובקשר לאבק המחשב שלי היה מלא ממנו אז... יכול להיות שלך זה עבד וגם לאחרים אבל לא אצל כולם.

פורסם

מחזק את מה שמעלי אומר ...למשל אצלי זה עבד......אני גם בחדר לפעמים מדליק את המזגן(זה עוזר אצלי המחשב על 26 ~ ולפעמים 21~) ...תלוי בחדר....בדר"כ אם זה חדר קריר בבית זאת אומרת פחות חשוף לשמש מבחינה חיצונית או שיש לו קירות עבים וכו' ..............אז סביר שזה יעזור יותר .....ולמי שיש חדר חם יחסית אז סביר להניח שסירקולציה טובה עם מארז סגור זה יותר יעיל....

פשוט עדיף לנסות בלי ואם ולבדוק תוצאות

פורסם

זה הכל תלוי בכמות האבק שבסביבה שלכם , ולאיכות המארז והמאווררים שלו . יש מארזים שמתוכננים דווקא מצויין , ובלי הדלת של המארז כל הסירקולציה הולכת לאיבוד וחבל.

חוץ מזה שאצלי למשל אי אפשר להשאיר את הדלת של המארז פתוחה מנסיון , תוך חודשיים הכל מתמלא אבק ולכלוך והטמפ' עולה בעשרות מעלות ...

אצל חבר שלי למשל שגר בקומה שניה אין את הבעיה הזאת והמחשב פתוח תמיד ולא מצטבר אבק בכמויות כמו שאצלי מצטבר וזה באמת מוריד לו כמה מעלות כשהדלת פתוחה כל הזמן ...

פורסם
  • מחבר

כן, זו אולי נקודה חשובה. אני גר בקומה שישית. יכול להיות שאצל אנשים שגרים בקומת קרקע הסיפור יעבוד הרבה פחות טוב, בשל הקלות הרבה יותר שבה נכנס אבק לדירה.

בקשר למי ששאל על הספק שלי בעל קירור הגז הפאסיבי, הייתה פעם חברה בשם CalmPC שמכרה מארז שכולו מקורר בגז באופן פאסיבי (מעבד, כרטיס מסך, ספק, הכל). קניתי אותו לפני מספר שנים, אך עם הזמן הדבר היחידי שנשאר אצלי מקורר בגז היה הספק, כי עוצמת הקירור לא הספיקה למעבדים והכרטיסים הגרפיים החדשים יותר.

בכל אופן, במחשב החדש שלי אני מתכוון ללכת עם הספק הזה, בתור תחליף:

http://www.quietpcusa.com/acb/showdetl.cfm?&DID=8&Product_ID=316&CATID=2

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים