עבור לתוכן

למה משחקי PS2 יקרים כל כך?

Featured Replies

פורסם

אני לא דיברתי על מחירים של 50 שקל, אבל אני בטוח שאם היו מוכרים משחקים ב-50 שקל, הרב יותר אנשים היו קונים משחקים!

אני כמובן מדבר על מדינות כמו ישראל שאם אני לא טועה יש רוב מוחלט שמוריד משחקים.

לא 400% יותר.

בישראל תודה לאל יש המון שקונים משחקים, שיתחילו לתבוע כאן אנשים שמורידים משחקים כל היום כבר.

• תגובות 32
  • צפיות 2.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אוקי, תמלוגים לsony בסדר, אבל אני לא חושב שזה עליה הגיונית מ249ש"ח ל349ש"ח.

האם המכס על משחקי PS2 הינו גבוה יותר מזה של משחקי מחשב?

פורסם

מכס + מע''מ (15~ אחוז), במיוחד שמדובר במשלוחים של המון יחידות.

ולא,זה לא קשור למכס של PC יותר זול, פשוט כמו שאמרו כאן, בניגוד לPC החברות מרוויחות על המשחקים ולא על הקונסולות.

פורסם

הכל בארץ יותר יקר באופן מובהק,זה ממש לא רק משחקי PS2.

אלקטרוניקה בכלל יותר יקרה בארץ בהרבה וגם אם אין עליה מכס,אז מרוויחים יותר טוב(היבואנים).

והיבואנית של המשחקים של PS2 קונה את המשחקים במחיר נורמלי או אפילו זול מהמחיר בחו"ל/אירופה ועל זה מוסיפה מכס/מע"מ+רווחים יפים שלה ועל זה יש עוד את הרווחים של המוכר הפרטי שלא מרוויח הרבה(יודע מניסיון) וככה יוצא שמשחק בארץ עולה 350ש"ח לפחות.

כל הקטע של הפיראטיות לא בהכרח קשור לתמחור של המוצר פה,למרות שחברות המשחקים משלמות לסוני תמלוגים על כל משחק שהן מוציאות עדיין זאת לא הסיבה שהמשחק כל כך יקר בסוף,יש הרבה ידיים בדרך שמרוויחות כסף טוב ובגלל זה הוא כזה יקר.

דבר נוסף אם אף אחד לא יקנה משחקים בסוף המחירים שלהם ירדו,ואני מדבר על השוק העולמי לא על ישראל שקונה אולי 10000 משחקים בשנה,שזה לא משמעותי מבחינת אף חברה בינלאומית כמעט.

למה מכוניות עולות בארץ פי 2+ מארצות הברית?

אומנם הסיבה טיפה שונה אבל הכל בארץ יותר יקר כמעט אז...

פורסם

ושכחתי להוסיף גם אם סוני יוציאו בלו ריי וגם אם הן יפתחו פורמט חדש שלא ניתן לפריצה עדיין תמיד יפרצו את זה

כי כמו שבסוני ובחברות הגדולות יושבים אנשים שמנסים לפתח משהו בלתי חדיר ושלא יוכלו להעתיק אותו,בצד השני יושבים גם אנשים שמבינים ולא רק האקרים קטנים שמנסים לפרוץ את זה כי זאת תעשייה של מיליוני דולרים(הפריצות).

בקיצור מה שאני אומר שזה משחק של חתול ועכבר,גם את האקסבוקס 360 אמרו שיקח מלא זמן לפרוץ ופרצו אותו בתוך חצי שנה

זהו :)

פורסם

^^^^^^^

אין הגנה שלא ניתן לפרוץ, השאלה היא אכן, תוך כמה זמן.

מכס + מע''מ (15~ אחוז), במיוחד שמדובר במשלוחים של המון יחידות.

ולא,זה לא קשור למכס של PC יותר זול, פשוט כמו שאמרו כאן, בניגוד לPC החברות מרוויחות על המשחקים ולא על הקונסולות.

מע"מ יש גם בחו"ל, לפי החשבון שאתה עושה, אתה מוסיף מע"מ על גבי מע"מ.

אני לא יודע אם יש מפעלים של SONY בארה"ב שמייצרים ציוד/משחקים ל-PS ואם אין אז גם שם הם משלמים מכס.

וגם אם לא ארה"ב, אז ב-99% מהמדינות משלמים מכס ומע"מ.

אז איפה זה משאיר אותנו?

מישהו פה גוזר קופון וזה לא מי שמגיע לו באמת => חברות המשחקים.

לגבי המחיר, זול/יקר, מורידים/קונים, הרבה פה דווקא כן קנו שהיה את FarCry ועוד איזה משחק בזול.

אנשים פה מרגישים שעושקים אותם מכל הכיוונים, מוצרי האלקטרוניקה יקרים פה, משחקים יקרים, כמעט כל דבר שקשור לקידמה וטכנולוגיה יקר פה ביחס להכנסה הממוצעת.

פורסם

^^^ זה באמת הוכחה שכאשר המשחקים עלו ממש זול אז מלא קנו, ורובם היו כאלה שמורידים משחקים, ולמרות שהיה להם את זה כבר, הם קנו,

אומנם זה באמת מחיר מצחיק, אבל זה שכאלה שיש להם את המשחק קנו, מראה לי שאם זה היה עולה קצת יותר, אז עדין היו קונים.

לפי דעתי משחק אמור לעלות משהו כמו דיסק מוזיקה נורמלי במחיר של 60 שקל בערך.

ובאמת כל המחירים הגבוהים ממש מעצבנים :pissed:

ושכחתי להוסיף גם אם סוני יוציאו בלו ריי וגם אם הן יפתחו פורמט חדש שלא ניתן לפריצה עדיין תמיד יפרצו את זה

כי כמו שבסוני ובחברות הגדולות יושבים אנשים שמנסים לפתח משהו בלתי חדיר ושלא יוכלו להעתיק אותו,בצד השני יושבים גם אנשים שמבינים ולא רק האקרים קטנים שמנסים לפרוץ את זה כי זאת תעשייה של מיליוני דולרים(הפריצות).

בקיצור מה שאני אומר שזה משחק של חתול ועכבר,גם את האקסבוקס 360 אמרו שיקח מלא זמן לפרוץ ופרצו אותו בתוך חצי שנה

זהו :)

זה באמת נכון, אני לא מאמין שמישהו יפתח טכנולוגיה מתקדמת וחדישה בלי שיצליחו לפרוץ אותה.

לא 400% יותר.

בישראל תודה לאל יש המון שקונים משחקים, שיתחילו לתבוע כאן אנשים שמורידים משחקים כל היום כבר.

יחסית אין המון אנשים בכלל, ולדעתי צריך לתבוע את החברות שנותנות מחירים בשמיים למשחקים.

פורסם

CocaCola השתמש בבקשה בכפתור העריכה פעם הבאה ;)

פורסם

לפי דעתי משחק אמור לעלות משהו כמו דיסק מוזיקה נורמלי במחיר של 60 שקל בערך.

אתה צוחק, נכון?

מה לעשות ששער הדולר הוא לא שקל לדולר :kopfpatsch: הוא 4+,אז זה יוצא מינימום200.

כמו דיסק מוזיקה? אתה רציני? אתה משווה שנים של עבודה במשרדים עם המון עובדים שצריך לשלם להם, לדאוג לביטוח, לשלם לחברות בעבור מנועים גרפיים, ואחזקת החברה לבין זמר אחד ומפיק היפי? רגע,מי יסבסד את כל ההוצאות? ממשלת ארה''ב?

מה לעשות שהעלויות גדלו כיום, ואתה, שתמיד רוצה גרפיקה משופרת, צריך לשלם יותר בעבור זה. אי אפשר להישאר כל הזמן במנוע של monkey island :kopfpatsch:

ושוב,אתה בכלל קורא את מה שאתה כותב?

פורסם

למה? דווקא scumm engine מאוד כיפי

פורסם

אתה צוחק, נכון?

מה לעשות ששער הדולר הוא לא שקל לדולר :kopfpatsch: הוא 4+,אז זה יוצא מינימום200.

כמו דיסק מוזיקה? אתה רציני? אתה משווה שנים של עבודה במשרדים עם המון עובדים שצריך לשלם להם, לדאוג לביטוח, לשלם לחברות בעבור מנועים גרפיים, ואחזקת החברה לבין זמר אחד ומפיק היפי? רגע,מי יסבסד את כל ההוצאות? ממשלת ארה''ב?

מה לעשות שהעלויות גדלו כיום, ואתה, שתמיד רוצה גרפיקה משופרת, צריך לשלם יותר בעבור זה. אי אפשר להישאר כל הזמן במנוע של monkey island :kopfpatsch:

ושוב,אתה בכלל קורא את מה שאתה כותב?

מה קשור דולר עכשיו? אני לא משווה לחו"ל, אני מדבר בכללי.

אני אגיד לך את האמת, אני לא יודע כמה עולה לעשות משחק ( חוץ מ-הרבה ), ואני לא יודע מאיזה מחיר של מכירה הם כבר לא מרוויחים, אבל 60 שקל זה המחיר שיגרום לי לקנות משחקים, לדעתי 200 וגם 100 זה כבר מוגזם, אני לא רוצה לשחק ב-5 משחקים בשנה וגם לא 10, אני רוצה הרבה יותר, וגם אם הייתי קונה רק 10, 1200 שקל זה נראה לי פשוט יותר מדי, שלא לדבר על כמה הייתי מבזבז אם באמת הייתי קונה כמו שאני משחק, שזה נגיד 20 ( ואני חושב שגם יותר ) זה כבר יוצא 2400.

פורסם

מה לעשות,העלויות של המשחקים רק עולות ועולות,במיוחד בדור הבא.

רוצה גרפיקה יותר טובה?תשלם 10 דולר יותר.

ותאמין לי שהם לא עושים מיליונים ממכירת המשחקים,ולוקח יותר מ150 שקל כדי לייצר משחק.

פורסם

בגלל זה פוצים וביגלל שפורצים רק מעלים עוד ועוד

פורסם

זה ממש אבל ממש לא נכון, אנשים שלא יוציא 200 שקל על משחק לא יוציאו 50.

זה ממש לא נכון.

אני כל הזמן מוריד משחקים. יום אחד אח שלי חזר הבייתה עם FARCRY ושאלתי אותו למה הוא קנה אז הוא אמר לי שזה כולה 50 שקל(זה המחיר היום).

פורסם

מה לעשות,העלויות של המשחקים רק עולות ועולות,במיוחד בדור הבא.

רוצה גרפיקה יותר טובה?תשלם 10 דולר יותר.

ותאמין לי שהם לא עושים מיליונים ממכירת המשחקים,ולוקח יותר מ150 שקל כדי לייצר משחק.

זה די ברור שלפתח משחק עולה יותר מ-150, אבל הקטע שהם לא מרוויחים ממכירת עותק אחד, אלא ממיליונים, ואם הם היו מוכרים בזול יותר אז גם היו קונים הרבה יותר, ואני מניח שזה היה יכול להביא אפילו לעלייה ברווחים( לפחות בארץ שמלא מורידים, וכבר כמה פה אמרו לך שהם היו קונים אם זה היה זול ) .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים