עבור לתוכן

צריך עזרה בפרטי האוברקלוק

Featured Replies

פורסם

קראתי את מדריכי האוברקלוק והבנתי את הרוב , כשנכנסתי למאגרי ההמהרה ראיתי שיש הרבה דברים שלא נזכרו במדריכים כמו למשל : למה לפעמים באוברקלוק מורידים מכפלות , ואיך לדוגמה יודעים שאחרי ביצוע הקלוק המחשב לא מגיב בגלל חוסר מתח , בזיכרונות או מעבד או לוח עצמו, והאם בביצוע הקלוק עדיף להשאיר את תיזמוני הזיכרון על AUTO או למשוך אותם ידנית, לכל זה אשמח אם תגיבו ותענו , תודה

פורסם

שנה את כותרת הדיון לכותרת אינפורמטיבית אחרת הדיון ינעל.

פורסם
  • מחבר

חברה אני רואה שיש כאן יותר מ30 צפיות ואף אחד לא עונה , זה בגלל שאתם לא יודעים או שלא רוצים לעזור?? פשוט אני לא בקיא בדברים האלה (הרשומים למעלה) ולכן אני מחפש עזרה אם בא לכם לעזור ולהרחיב לי ת'ידע אשמח

פורסם

זה לא מסובך אם את רוצה לקבל Oc נחמד+, טיפה מאמץ וידע בשביל מצויין+ כמו אצלי בחתימה,חחחח

עכשיו אם את רוצה לסחוט את המעבד,ןלהיות אלוף העולם (לחבר מקרר למעבד,חחח)

את צריך המון ידע,כסף,ואהבה,

וכמובן חומרה טובה-מזל או קומבינות..........

אם את רוצה Oc נחמד,זה לא בעיה לעלות את הבאס,בקצת כול פעם עד שהמחשב לא יציב,בלי מתחים ובלי מחלקים,חחח

עד שהמעבד קורס,חחחחחחחחח

פורסם
  • מחבר

סבבה אני מסכים עם זה , אבל השאלה שלי הייתה למה לפעמים אני צריך להוריד מכפלות , ואיך אני יודע שאם המחשב עושה ריסט כל הזמן או נתקע זה דווקא בגלל מתח המעבד ולא בגלל מתח הזיכרון למשל , או שצריך לנסות גם וגם ובנפרד ולראות מה הבעיה ?

יש גם בביוס אפשרות להביא לDDRAM להיות על AUTO כלומר לבחור תיזמונים אוטומטית המתאימים לעבודת המחשב אך יש גם את האופציה למשוך את התיזמונים ידנית כמה שיותר , משהו שאוטומטית המחשב לא יקח סיכון לעשות ופשוט יקפיץ אותם ,מה יותר טוב ?

פורסם

מכפלות של מעבדים - למשל אם יש לך מעבד 3.0GHZ של אינטל.. זה אומר באס של 200mhz כפול 15 כאשר 15 זה המכפיל.. 200X15=3000...

הבעיה היא שבמעבדים ה"ישנים" של אינטל הפנטיום 4 אי אפשר להוריד מכפלות.. אז בוא ניקח AMD Athlon 64 3200+ שעובד על 200X10 ב2000מגהרץ..

נגיד והגענו ל250X10 שזה 2500מגהרץ... ואנחנו רוצים לעבוד יותר מהר עם הלוח והזיכרונות אבל לא רוצים שהמעבד יעלה במהירות... אז אנחנו ניקח את המכפלה שלו ונוריד אותה ל9 ככה שנוכל לעבוד במקום על 250X10 על 280X9.. ואז הזיכרונות והלוח יעבדו על 280

יש עוד מכפלה שהיא מכפלת HTT או מכפלת הלוח.. עכשיו בוא נגיד שהמעבד שלך עובד ב200 - אז מכפלת הלוח(תלוי בסוג הלוח וערכת השבבים שלו) או 800mhz שזה 200X4 או 1000mhz שזה 200X5.. במקרה שאתה עושה אוברקלוק ללוח עם מכפלה 5 שאמור לעבוד ב1000MHZ אז כאשר תגיע לFSB 250mhz הדרישה תהיה להוריד את מכפלת הלוח ל4 ככה שייצא 250X4=1000 כדי לא לחרוג מהמהירות המותרת של הלוח(אפשר לחרוג לכיוון ה1150.. אבל זה כבר תלוי בלוח ובאיכותו)

חוץ מזה.. מהירות זיכרונות - תמיד עדיף לשים אותם על יחס של זיכרונות:מעבד 5:4 ככה שהם לא יהוו צוואר בקבוק למעבד ואז לנסות להעלות אותם ידנית כאשר הם קבועים על יחס של 1:1...

מחשב לא מגיב בגלל חוסר מתח למעבד? - הוא יתקע.

מחשב לא מגיב\יציב בגלל חוסר מתח או אי יציבות זיכרונות - הוא יעשה ריסט או בעיות בוינדוס אבל לא יתקע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים