עבור לתוכן

מסך CRT 19 אינץ' למטרות גלישה, טקסט, תמונות, סרטים

Featured Replies

פורסם

מה הדגם המומלץ כיום שיתן איכות תמונה טובה, חדות וצבעים חיים ואמיתיים?

פורסם

למה CRT!?

פורסם
  • מחבר

מכיוון שרכשתי Samsung 931BF שהוא LCD, הפאנל שלו TR+TN. הוא נחשב לאחד המסכים היותר טובים היום, ושמתי לב לבהיקות של אור לבן מחלקו העליון והתחתון של המסך, כאשר המסך שחור כולו והחדר חשוך לגמרי. מה שמפריע לצפיה בסרטים ועבודה תקנית מבחינתי.

בבדיקה במעבדה נאמר כי המסך תקין וזו הטכנולוגיה ושאין מה לעשות.

לכן אני מחזיר את המסך והתכוונתי לרכוש את LCD של ViewSonic 930 המדובר והטוב. מחירו כ2400 שקלים, אך ביצועיו מרשימים.

ממאמרים שקראתי הבנתי כי מבחינת יחס ביצועים-איכות-מחיר, הכי משתלם כיום, עדיין, לקחת מסך CRT.

אני מעדיף שעיניי לא יכאבו (כפי שקרה כשעבדתי עם הSamsung 931BF, גם כאשר הנמכתי א תהבהירות וניגודיות ל10!), ושאיכות התמונה תהיה הטובה ביותר שניתן להשיג.

לכן, 2,400 ש"ח ל VS930, לא משתלם לדעתי, יש לחכות מס' שנים עד שטכנולוגית ה-LCD תשתפר.

בינתיים, אני מעוניין לרכוש מסך, ראיתי דגמים מעולים של 19 אינץ' ב-ZAP, כמו ב-Samsung 997MB שעולה כ-1,100 שקלים (פחות מחצי, מהמסך של VS, ויציג ביצועים ואיכות צבעים אמיתיים יותר למיטב הבנתי), או מסך של ViewSonic G90fB , שעולה כ-1,400 שקלים.

אני מתלבט כרגע בין 2 הדגמים הנ"ל, אשמח לשמוע מה עדיף.

מבחינתי, מקום מגוריי ליד א.ת. חדש נתניה, כך שאני כרגע נוטה יותר לקחת את ה-Samsung, מכיוון שחיון יושבים ממש קרוב אליי, ואם אצטרך לממש אחריות, לא אצטרך לכתת רגליי.

אם ה-ViewSonic טוב יותר בהרבה, אקח אותו.

אשמח להמלצותיכם ודעותיכם בנושא.

פורסם

אני מוכר 19" של LG... את הדגם F900P ב-500 ש"ח. הוא מדהים אבל אל תיקח את המילה שלי - תשאל כאן ויגידו לך אותו דבר.

הוא חדש מהקופסא (קניתי ישירות מהיבואן לפני שבוע). פשוט חשבתי שאני צריך אותו ואני לא בסופו של דבר.

תפנה אלי בפרטי.

ואגב - אני איתך בעניין הזה - CRT כרגע הכי משתלם.

פורסם
  • מחבר

כרגע אני עם Flatron 795 FT Plus של LG, שהיה נחשב בזמנו (לפני כ-4 שנים) למסך ממש טוב. עשיתי טעות כשרכשתי אותו.

כך שנסיוני עם LG..... מר.

אני חושב שאקח את הסמסונג בגלל השירות המעולה של חברת חיון שבו נתקלתי, ובגלל הקרבה שלהם למקום מגוריי.

פורסם

Ore3n, זה פשוט מדהים מה שהולך פה, גם לי יש את ה-LG 795ft plus, שקניתי לפני כ-5 שנים, ואגב ממנו הייתי מאוד מרוצה עד שהתחיל להחשיך מעט לפני כשנה (אבל אחרי פרק זמן כזה אין מה להתלונן, בעיקר לאור תפקודו הסביר עדיין). וממש לפני עשרה חודשים קניתי את הSamsung 997MB, לאחר שעברתי התלבטות די דומה לשלך. מתוך בדיקות שעשיתי בתקופה ההיא, אין יותר מידיי מסכי 19 אינץ' CRT טובים הנמכרים בארץ ודי קשה להשיגם, הדגמים הטובים באמת נמכרים רק בחו"ל.

לגבי ה-Samsung, אני מאמין שכבר חקרת את המפרט הטכני היבש, אז אתמקד יותר באספקטים חזותיים:

מבחינת איכות הצבעים, היא טובה מאוד, אין מה לדעתי להשוות לצבעים המתקבלים בטכנולוגיית ה-LCD בכלל, ול-LG 795ft plus בפרט. (אני שונא את הירוק הזרחני האופייני כל כך למסכי ה-LCD)

גם החדות די טובה, אם כי לא תכונה בולטת כמו איכות הצבעים.

כמובן שניתן לעבוד עם רזולוציות גבוהות יחסית בתדר רענון די טוב: 1024X1280@85Hz, 1200X1600@70Hz.

פאנל נוח ומפורט המאפשר שליטה מלאה על תכונות התצוגה. מכיל גם אופציות הבהרה וחדות מותאמות לשימוש רגעי (עבודה משרדית, צפייה בסרט, משחק) שימושיות בעיקר לצפייה בסרטים (בחדר חשוך ומואר בהתאם)

לגבי מעט חסרונות של המסך:

הוא אינו שטוח לחלוטין כמו ה-LG וכמו ה-VIEWSONIC איתו אתה מתלבט, זה לא שהוא כדורי כל כך, אבל אם הפרט הזה ממש חשוב לך, אתה עלול להתאכזב, אז כדאי לדעת מראש.

עבודה עם רזולוציות ותדרי רענון נמוכים (כמו תצוגת DOS, או תצוגה התחלתית בזמן אתחול) עלולה לא להתמקם טוב במרכז המסך (חסרון די שולי)

עם שינוי רזולוציות ותדרי רענון חייבים לכוונן מחדש את מיקום תצוגת המסך (די מעיק במשחקים) וזהו לדעתי החסרון העיקרי.

בקיצור לדעתי כדאי לך לראות את המסך ותצוגתו בסרטים במשחקים ובעבודה רגילה, אם יתאפשר לך.

את ה-VIEWSONIC לא ראיתי, ומלבד המפרט הטכני הדומה ל-SAMSUNG אינני יודע להגיד עליו יותר מידיי מלבד היות הדגם מאוד ישן. עפ"י ביקורות של אנשים אחרים בכל אופן הוא מתאפיין באיכות צבעים וחדות מדהימים (כנראה טובה מה-SAMSUNG), אבל שוב, אם תהיה לך אפשרות פשוט לצפות בשני המסכים, תיטיב עם החלטתך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים