עבור לתוכן

צריך יעוץ - בתקציב 10,000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום כולם,

אני קונה בקרוב מחשב חדש ולהלן המפרט שחשבתי עליו:

Core2 Duo E6600, 1066Mhz, s775, 4MB Cache

GIGABYTE 965P-DQ6 s775, Conroe, P965, DDRII 800, 2xPCI-E

Dual 1GB Kingston DDR2 667 mhz

GIGABYTE 7600GS 256MB

CREATIVE X-Fi XtremeMusic

Maxtor 320GB 16MB, SATA II

Enermax Liberty ELT500AWT 500W

כל אלה בתוך מארז של LIAN LI PC-A10.

התקציב שלי הוא 10000 שקל. דבר ראשון אשמח לקבל חוות דעת על המפרט. דבר שני הבעיה שנותרה בעינה היא מערכת הקרור. אני באמת מתלבט כמה להשקיע בשביל המערכת הזאת. האופציה הראשונה היא לקנות משאבה, רדיאטור ובלוק קרור של סוויפטק עם צינורות טייגון ב 2000 שקל אבל כואב לי להוציא כזה סכום על מערכת קירור. השאלה היא אם אני יכול להסתפק בקיט מוכן דוגמת הקיט של קולר מאסטר / טרמל טייק בהוצאה של 1000 שקל +-..?

בבקשה עזרה!

פורסם

מה השימושים שלך? משחקים? יהיה OC?

התקציב (10000) כולל את מערכת הקירור? צריך הכל מחנות אחת?

פורסם
  • מחבר

יהיה OC לא רציני מידי אבל יהיה. השימוש של המחשב, הרבה תיכנות, גרפיקה, מוזיקה ולפעמים גם משחקים (אבל לא צורכי גרפיקה רציניים).

המערכת קירור והמארז בתוך התקציב.

המארז מחירו 1300 ש"ח מפנדס, מערכת הקירור של סוויפטק גם היא מפנדהס. שאר החלקים מ KSP

פורסם

Core"2 Duo E6600, 1066Mhz, s775, 4MB 1970 1 1970

965P-DQ6 s775, Conroe, P965, DDRII 800, 2xPCI-E 1290 1 1290

250GB 7200RPM, 16MB, SATA II 460 1 460

Liberty ELT500AWT 500W 660 1 660

Total price + system assemly 4480₪

+

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5822

+

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5347

+

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5682

סה"כ 8550 בחישוב מהיר ופזיז...

משאיר לך 1500 למערכת מים ומה רק שתרצה...

הכ.מסך בא עם קירור כבר..המארז מצויין ומספיק ותומך בקירור מיים...אני אישית חושב שעדיף לך לוותר על מערכת קירור מיים,אולי לOC שאתה מתכנן מספיק לך לקחת BT או נינג'ה

פורסם

Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz 4Mb Box

GIGABYTE GA-965P-DQ6 LGA775

G.Skill DDR2 800MHZ DUAL CHANNEL 1024MB CL 5-5-5-15*2

ENERMAX LIBERTY 500W

WD 36GB 10000 RPM SATA RAPTOR

WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII

CONNECT3D Radeon® X1900 XT 512MB GDDRIII with DVI-I VIVO+ZALMAN VF900-Cu VGA COOLER

סה"כ: ¤ 9520

טוב יש לך 500 שקל למארז, אם אתה לא גיימר אתה יכול לרדת בכ.מסך ובזכרונות בשביל קירור ומארז טוב יותר

אני גם לא יודע את אתה צריך את ה500W יש מצב 400W זה גם טוב .

יש לך 2GB זכרונות 800MHZ ,הRAPTOR הוא לWINDOWS

פורסם

יהיה OC לא רציני מידי אבל יהיה. השימוש של המחשב, הרבה תיכנות, גרפיקה, מוזיקה ולפעמים גם משחקים (אבל לא צורכי גרפיקה רציניים).

המערכת קירור והמארז בתוך התקציב.

המארז מחירו 1300 ש"ח מפנדס, מערכת הקירור של סוויפטק גם היא מפנדהס. שאר החלקים מ KSP

אחי המחשב שלך ממש גרוע ביחס לתקציב...

מי לוקח היום 7600 gs בכזה תקציב?

ולמה כזה לוח אם ? אתה הרי לא עושה אוברקלוקינג רציני אז מה אתה צריך כזה לוח אם אתה יכול להתפק אפילו ב ds3 או משהו כזה

הדיסק הקשיח שלך ענקי ולפי דעתי בלי שום סיבה... ד"א עם כבר כל כך הרבה זכרון וכזה תקציב אפשר להוסיף עד כצת כסף לעשות מערך raid 0 של 2 דיסקים קשיחים בגודל 160 גיגה ביט ואז המחשב יהיה הרבה יותר מהר

ספק טוב...

מארז יקר מאד... אתה יכול להסתפק במארזים הרבה יותר זולים או במארזים טובים אבל פחות יקרים כמו הp180 כי הרכיבים שיש לך לא מתחמים כל כך....

(עם היה לך כרטיס מסך מטורף הייתי מבין את הקטע שלך לקירור)

מעבד מעולה...

כרטיס קול מעולה אני לא יודע למה אתה צריך כזה כרטיס את עורך ? כי עם לא הכרטיס קול שיש על הלוחות אם היום ממש טובים וחבל לשלם עד כסף על משהו שאתה לא צריך

המערכת קירור שאתה רוצה לקנות מיותרת בגלל מה שאמרתי לך קודם ועם אתה כבר קונה קירור לרכיבים את תקנה קירור למעבד (ביג טייפון או נינגה פלוס יהיו מעולים)

והזכרונות הם של חברה יקרה ולא משתלמת... עדיף כבר לקנות זכרונות של חברות אחרות יותר זולות ועם אותם ביצועים או אפילו ביצועים יותר טובים

הקיצר אני מציע לך לבקש מפרט אחר חחח....

פורסם

מפרט גרוע...דחפת לו ראפטור..בישביל מה לעזעאל!?

ונראה לי שלא קראת דרישות..הוא רוצה לשים קירור מיים במסגרת התקציב!

לעומת זאת המפרט שהבאתי לו מאוד מאוד דומה לשלך (אולי רק הזכרונות שונים) והשארתי לו 1500 שקל לקירור מיים ולכל מה שעולה לו בראש

עוד נושא שעלה לי הרגע לראש: באמת מה עם הכ.קול? אתה באמת זקוק לו? לא יכול להסתפק במשו יותר פשוט?

ועדיין אם אתה מוסיף אותו למפרט שלי יש לך כמעט אלפייה לקירור מיים (שתשקול שוב אם אתה זקוק לו גם)

פורסם

מפרט גרוע...דחפת לו ראפטור..בישביל מה לעזעאל!?

ונראה לי שלא קראת דרישות..הוא רוצה לשים קירור מיים במסגרת התקציב!

לעומת זאת המפרט שהבאתי לו מאוד מאוד דומה לשלך (אולי רק הזכרונות שונים) והשארתי לו 1500 שקל לקירור מיים ולכל מה שעולה לו בראש

עוד נושא שעלה לי הרגע לראש: באמת מה עם הכ.קול? אתה באמת זקוק לו? לא יכול להסתפק במשו יותר פשוט?

ועדיין אם אתה מוסיף אותו למפרט שלי יש לך כמעט אלפייה לקירור מיים (שתשקול שוב אם אתה זקוק לו גם)

קודם כל קירור מים זה דבר מיותר ואפילו מסוכן ולצרכים שלו אין שום סיבה שקירור אוויר שהרבה יותר זול לא יספיק

למה ראפטור.. עם אתה רוצה שהמחשב שלך יעבוד יותר מהר ויש לך את התקציב (ובתקציב של 10000 שקל בדרך כלל שמים כונן ראפטור) עדיף שתשים את הווינדוס בכונן ראפטור

בקשר לכרטיס קול זה בדיוק מה שאמרתי אין שום סיבה אלא עם אתה עורך שתצתרך כזה כרטיס קול

ד"א

בקשר למפרט שלך אז הוא טוב אבל אני ממש לא אהבתי את המארז!!! סתם מאז יקר שלא נותן יותר מה6A19 שעולה יותר פחות

עריכה: שמתי לב שהמארז תומך בקירור מים אבל עדין לא הייתי ממליץ עליו... בתקציב כזה אפשר להכניס מארז יותר טוב...

פורסם

כה אני רואה שלך יותר טוב ;D בניתי את המפרט בזמן שאתה בנית .

את הראפטור אני אוהב כי הוא ממש טוב לWINDOWS אבל אם אתה אומר אז אני לומד

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תודה על העזרה ועל התגובות העוזרות.

את השינויים בזיכרון אני מבין. כרטיס מסך ב 2000 שקל אני לא יקנה. המקסימום לכרטיס מסך שאני מוכן להשקיע זה 1000 שקל. על המארז אני די סגור. הוא עולה על ה P180 של אנטק בכל ביקורת שקראתי. וזה מארז גם למפרט שיהיה בעוד 4 שנים אז אני חושב שההשקעה שווה.

והכרטיס קול זה גם עוגן במפרט המקורי שלי ( יש מערכות סאונד רציניות מאוד בחדר בהשקעה של 30K ואני לא מוכן להסתפק במשהו גנרי שיתחבר אליהם).

ומה עם הקירור מים? קיט קירור ב 600 שקל (אך ורק למעבד) יעשה את העבודה? או שכדאי לשים על השטות הזאת 2000 שקל (אני לא רוצה אבק ואני רוצה הרבה שקט) בגלל זה המים... מסוכן למה?

פורסם
  • מחבר

אגב בקשר לכ. מסך הכי חשוב בו שיתמוך בתצוגה כפולה...

פורסם

מערכת קירור מים זה דבר מסוכן

ראיתי פה בפורום שהיה לכמה בעיות

וגם אם נקרע לך חוט אחד-כל המחשב(כל ה-10,000 הולכים לפח) לא חבל?

Core"2 Duo E6600, 1066Mhz, s775, 4MB 1970 1 1970

965P-DQ6 s775, Conroe, P965, DDRII 800, 2xPCI-E 1290 1 1290

250GB 7200RPM, 16MB, SATA II 460 1 460

Liberty ELT500AWT 500W 660 1 660

Total price + system assemly 4480¤

+

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5822

+

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5347

+

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5682

סה"כ 8550 בחישוב מהיר ופזיז...

משאיר לך 1500 למערכת מים ומה רק שתרצה...

הכ.מסך בא עם קירור כבר..המארז מצויין ומספיק ותומך בקירור מיים...אני אישית חושב שעדיף לך לוותר על מערכת קירור מיים,אולי לOC שאתה מתכנן מספיק לך לקחת BT או נינג'ה

מפרט חזק מאוד

אולי רק במארז שיקח מארז יותר טוב

למשל ?Thermaltake Suprano VB1000SWS?

ובשביל oc רציני אתה עדיין יכול לעשות עם ה-BT או עם הנינגה פלוס

פורסם

דבר ראשון תודה על העזרה ועל התגובות העוזרות.

את השינויים בזיכרון אני מבין. כרטיס מסך ב 2000 שקל אני לא יקנה. המקסימום לכרטיס מסך שאני מוכן להשקיע זה 1000 שקל. על המארז אני די סגור. הוא עולה על ה P180 של אנטק בכל ביקורת שקראתי. וזה מארז גם למפרט שיהיה בעוד 4 שנים אז אני חושב שההשקעה שווה.

והכרטיס קול זה גם עוגן במפרט המקורי שלי ( יש מערכות סאונד רציניות מאוד בחדר בהשקעה של 30K ואני לא מוכן להסתפק במשהו גנרי שיתחבר אליהם).

ומה עם הקירור מים? קיט קירור ב 600 שקל (אך ורק למעבד) יעשה את העבודה? או שכדאי לשים על השטות הזאת 2000 שקל (אני לא רוצה אבק ואני רוצה הרבה שקט) בגלל זה המים... מסוכן למה?

אתה לא צריך קירור מים תצא מזה!!!! תקנה קירור אוויר כמו הבי טייפון ותיהיה מרוצה ב100%!!!!

בקשר לכרטיס קול אני מבין אותך....

בקשר לכרטיס מסך אז זה דבילי לא להשקיע בו הרבה הוא אחד הרכיבים היותר חשובים שיש... אבך זה בעיה שלך

ואני אמרתי לך לקחת את הp180 לא בגלל שהוא יותר טוב זה ברור שהליאן לי יותר טוב אלא זה בגלל שהוא יותר שקט!!! הוא עשוי מ3 שכבות !!! והוא גם יותר זול והקירור שלו מעולה ובהחלט מספיק למערכת שלך

רק שתדע רכיב הרכיבים שהכי מחממים את המחשב זה הכרטיס מסך והמעבד ולכן בדרך כלל קונים להם קירורים

ועם אין לך כרטיס מסך מפלצתי שפולט חום ברמות מטורפות חוץ מזה שהמעבד שלך עובד על תדר של 2.4 גיגה הרץ (מה שאומר שהוא יותר קר מרב מעבדי הפנטיום 4 )

אז אתה לא צריך קירור מים!!! קירור אוויר למעבד יספיק (אין שום סיבה שתקח קירור לכזה כרטיס מסך)

ד"א

לזה שמעלי הסופרנו הוא מארז די גרוע ביחס לעלות שלו....

פורסם

נדמה לי שהוא תומך בתצוגה כפולה..אבל לא בטוח במאה אחוז...

המארז שלי (ואני לא משתחצן) באמת הכי טוב פה...

המארז ששמתי גם כן מעולה גם במידה ואתה לא בוחר קירור מיים (ואני לא ממליץ..לפחות לא בשלב זה...)

SOPRANO כמו שאמרו הוא מארז גרוע יחסית לעלות שלו...

BT או נינגה יהיו לך מספיקים אני חושב וכמובן בעלות נמוכה יותר..ככה שחסכת אפילו אלף שקל שתוכל להשקיע ברמקולים,עכבר,סתם לשים בבנק..כרצונך

פורסם
  • מחבר

טוב אחי שיכנעתה אותי ירדתי מהקירור מים!אני ילך על ה BT.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים