עבור לתוכן

החלפת לוח ל-HD

Featured Replies

פורסם

ה-HD שלי נדפק לפני כחודשיים. בהתחלה, באמצע העבודה במחשב המחשב היה משתהה לכמה זמן, הייתה מופיעה הודאת על שגיאה בקריאת הדיסק, ואז המחשב היה עושה RESTART, וכשהוא היה עולה הוא לא היה מזהה את ה-HD, וה-HD לא הופיעה ב-BIOS. אם הייתי עושה שוב RESTART עדיין ה-HD לא היה מזוהה, אבל כשהייתי מפעיל את המחשב אחרי כמה שעות (או אפילו פחות משעה), המחשב היה מזהה את ה-HD. הייתי אז בקורס בצבא ולא היה לי זמן בכלל לסדר את העניין, ולכן תכננתי למשוך ככה כמה שבועות עד לרגילה שבסוף הקורס, ואז לתקן את זה. השתדלתי להשתמש במחשב כמה שפחות, אבל עדיין הייתי משתמש בו. בהתחלה הייתי עובד כמה עשרות דקות עד שהדיסק היה קורס, ולקראת הרגילה הייתי עובד 2-3 דקות עד שה-HD היה קורס. בסופו של דבר, בדיוק ברגילה, כשהלכתי וקניתי HD חדש, ובאתי לגבות את התוכן של ה-HD הישן לחדש, הישן לא הגיב יותר. ניסיתי להפעיל את המחשב עשרות פעמים בתקווה שה-HD יזוהה, אבל מתוך כל הפעמים האלו רק פעם אחת הצלחתי לגשת אליו, והוא קרס אחרי 2 דקות בערך, בלי שהספקתי לגבות כלום. ניסיתי עוד עשרות פמים בלא הצלחה, עד שהתייאשתי ופניתי לטכנאי מחשבים שדוד שלי המליץ לי עליו. הבחור לקח את הדיסק וניסה לסדר אותו. הוא אמר לי שהוא החליף לוח אבל עדיין הדיסק לא מגיב, שלדעתו הבעיה היא במחט, ושזה יעלה ממש המון לתקן את זה. בגלל שהמידע על ה-HD ממש חשוב לי התקשרתי לחברות שמתמחות בשחזור מידע לברר מחירים. הבנתי שזה הולך לעלות לפחות 1000 ש"ח. דיברתי עם מישהו באחת החברות האלה וסיפרתי לו את הסיפור. סיפרתי לו שיש לי HD של IBM ושהבחור אמר לי שהוא החליף את הלוח ללוח אחר מ-HD של IBM שהוא לקח מהצבא. הוא אמר לי שלא מספיק שהוא החליף את הלוח ללוח מ-HD של IBM, וצריך שזה יהיה לוח של HD מאותו מודל בדיוק, ושיכול להיות שבגלל זה החלפת הלוח לא עזרה. זה נכון? יכול להיות שהחלפת לוח ללוח של אותו HD בדיוק תעזור? ואם כן אז איפה אני יכול למצוא HD שהוא בדיוק כמו שלי? (מן הסתם כבר שנים לא מוכרים HD מהמודל הזה)

פורסם

אם הHD שלך מת זה לא משנה על איזה לוח תתקין אותו....

ושלחת לבדיקה באחת מהמעבדות (עולה כ150+- שקל) כדי לבדוק תנזק..

כי 1000+ זה רק במקרים מסוימים....

פורסם
  • מחבר

הכוונה היא לא ללוח אם (נראה לי שלזה חשבת שהתכוונתי), אלא ללוח של ההארד דיסק, שזה אחד מרכיבי ההארד דיסק (האזור שאליו מתחברים החשמל וה-IDE).

ויש מקומות שבודקים את ה-HD בחינם. אני באמת אשלח אותו לבדיקה...

פורסם

אם הבעיה היא בPCB של הHD, אז החלפת הPCB של הHD תעזור (וכן זה צריך להיות אותו מודל בדיוק), שווה לנסות זה יכול לעבוד.

פורסם
  • מחבר

ואיפה אני יכול למצוא HD כזה בדיוק? הוא של IBM, המודל נקרא IC35L060AVVA07-0, והוא משנת 2002. איפה אני צריך לחפש?

פורסם

תנסה לפרסם ביד שניה או באתר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים