עבור לתוכן

בעיות טמפרטורה עם CNPS9500 ו A8N32-SLI , אני משתגע!

Featured Replies

פורסם

שלום לחברי המועצה..... לפני שאני צובע את המחשב שלי בכחול וזורק לים החלטתי לבדוק אם למישהו יש נסיון עם הCNPS9500 על A8N32-SLI עם X2 3800.

במקור היה לי קרור מים של ג'יג'הבייט אבל כתוצאה מהוספת 7900GTX נוסף נאלצתי לפרק אותה ולחזור לקרור אויר כרגע.

בזמן השימוש בקרור המים המעבד הגיע מקסימום ל44 מעלות אחרי שחיטה של שעתיים( יש לציין כי הוא רץ ב2.6GHZ במקום ב2GHZ).

כשהשתמשתי זמנית בקרור מקורי של AMD, הטמפ' בעומס של S&M הגיעה ל52 עד 54.

אז ככה....התקנתי את ה9500, הזדעזעתי קשות.... בBIOS טמפ' של 47 מעלות (אני יודע שהוא לא הIDLE אבל גם לא ב 100%), בבדיקות של S&M טיפס לאט לאט וחצה את ה60(!!!!) מעלות. החלפתי גריז שוב, שכבה דקה, בדקתי שהכל בסדר...אין שינוי.

החלפתי את פלטת הריסון של לוח האם בפלטה אחרת והשתמשתי בNIPPLES שסופקו - לא עזר בגרוש (אפילו פחות טוב) ...

זו לא הפעם הראשונה שלי ואני יודע מה אני עושה, אבל משהו פה פשוט לא מסתדר לי!

מכאלו צלעות ציפיתי ליותר.....

אז יש מישהו שם עם מערכת דומה שניסה את ה 9500 ויכול לספר לי דבר או שניים?

תודה מראש!

המיואש :s07:

פורסם
  • מחבר

בדקת על כמה RPM המאוורר..?

מקסימום... אין שום דבר שמגביל אותו , לא השתמשתי בפוטנציומטר של זלמן (גם כולל ה QFAN של ASUS בביוס).

שיניתי כמה דברים בסידור המארז ועכשיו הוא על 39 במנוחה עד 55 במאמץ ...

קרור המים של GIGABYTE היה זול(יחסית לקרור מים) ויעיל יותר מה9500...

פורסם

מקסימום... אין שום דבר שמגביל אותו , לא השתמשתי בפוטנציומטר של זלמן (גם כולל ה QFAN של ASUS בביוס).

שיניתי כמה דברים בסידור המארז ועכשיו הוא על 39 במנוחה עד 55 במאמץ ...

קרור המים של GIGABYTE היה זול(יחסית לקרור מים) ויעיל יותר מה9500...

אפשר לשאות מה עשית שהביא לכזה שיפור בטמפ'..?

פורסם
  • מחבר

אפשר לשאות מה עשית שהביא לכזה שיפור בטמפ'..?

ובכן, בעיקר החזרתי את הפרספקט לחלון צד (הוצאתי אותו כי שלושת המאוררי העליונים יצרו לחץ אויר שלילי במארז וכתוצאה מכך נשאב אויר מכל פתח וחריץ קטן וגרם להצטברות של אבק). זו היתה טעות להוציא אותו בכלל. הנה לינק לתמונות שמראות את הדלת תחת CNPS9500 + SLI :

http://photos.walla.co.il/xmyth

פורסם

אם הבנתי אותך נכון..פירקת תפרספקט מהדלת...?..למה... :nixweiss::kopfpatsch:

פורסם
  • מחבר

אם הבנתי אותך נכון..פירקת תפרספקט מהדלת...?..למה... :nixweiss::kopfpatsch:

רשום לך למה...רק תקרא :)

בכל אופן, גם מ55 מעלות בעומס אני ממש לא מבסוט :-[

פורסם

אם אפשר לדעת איזה מערכת קירור הייתה לך וכמה היא עלתה?

פורסם

ובכן, בעיקר החזרתי את הפרספקט לחלון צד (הוצאתי אותו כי שלושת המאוררי העליונים יצרו לחץ אויר שלילי במארז וכתוצאה מכך נשאב אויר מכל פתח וחריץ קטן וגרם להצטברות של אבק). זו היתה טעות להוציא אותו בכלל. הנה לינק לתמונות שמראות את הדלת תחת CNPS9500 + SLI :

http://photos.walla.co.il/xmyth

את זה "הבנתי" אבל אתה אומר שהייתה טעות ככה שלגבי ה"לחץ שלילי" וכו... :kopfpatsch:

פורסם
  • מחבר

את זה "הבנתי" אבל אתה אומר שהייתה טעות ככה שלגבי ה"לחץ שלילי" וכו... :kopfpatsch:

לחץ שלילי נוצר כתוצאה מזה שיש יותר אויר יוצא מאויר נכנס(ואז נשאב אויר ואבק מכל חריץ מיקרוסקופי במארז, ע"י פתיחת המארז ביטלתי את זה אבל הרסתי את זרימת האויר). אני לא מבין למה את משתמש ב :kopfpatsch::silly:

אם אפשר לדעת איזה מערכת קירור הייתה לך וכמה היא עלתה?

http://tw2005.giga-byte.com/Peripherals/Products/Products_GH-WIU01.htm

אתה יכול לראות אותה כאן: http://photos.walla.co.il/xmyth

פורסם

כי זה די :kopfpatsch: להוריד את הפרספקט מהדלת..שכן כמות האבק שנכנס..והסירקולציה שנפגעת...

פורסם

גם אני התקנתי אתמול אותו קירור , אותו דבר וגרוע באובר קלוק דומה בעומס אני מגיע ל 60 מעלות זה מסריח , הרי זה קירור ענק וצריך לספק , חרה של מצב , אני עכשיו במעונות כשאחזור הביתה אפרק את המערכת מהמארז ואנסה להריץ כדי לבדוק אם הבעיה במארז ...

פורסם
  • מחבר

גם אני התקנתי אתמול אותו קירור , אותו דבר וגרוע באובר קלוק דומה בעומס אני מגיע ל 60 מעלות זה מסריח , הרי זה קירור ענק וצריך לספק , חרה של מצב , אני עכשיו במעונות כשאחזור הביתה אפרק את המערכת מהמארז ואנסה להריץ כדי לבדוק אם הבעיה במארז ...

אני מקווה שתצליח למצוא את הבעיה.... אצלי יש זרימת אויר שיכולה לשאוב את אחד החתולים שלי אם הוא עובר ליד המארז.... :silly:

פורסם

נא קרא את חוקי הפורום והורד מהכותרת את המילים וסימני הפיסוק המיותרים, אחרת הדיון ינעל.

פורסם

אם אני לא טועה במארז אמור להיות לחץ אוויר שלישי.

בסופו של דבר המטרה היא ניקוז האוויר החם שיוצרים רכיבים המחשב.

לא?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים