עבור לתוכן

האם מעבד Dual Core במהירות 2.66 הוא בעצם 5.2?

Featured Replies

פורסם

אני מצטער אבל ההסבר שלך לא היה ברור,

שני המעבדים בעלי ליבה כפולה אבל לפי מה שהבנתי ההבדל בביצועים ענק.

ה E6300 הרבה יותר חזק מה Pentium D 3.0 וזה לא מובן לי.

BTW את המידע שלי אני שואף ממקורות אמינים (אם אתה אומר משהו אחר תביא הוכחות)

E6700 4 MB L2 2.66 GHz 1066 MHz

E6600 4 MB L2 2.40 GHz 1066 MHz

E6400 2 MB L2 2.13 GHz 1066 MHz

E6300 2 MB L2 1.86 GHz 1066 MHz

ושוב אני אומר שייתכן שאני טועה אבל תסביר לי למה,

בשביל זה נועד הפורום הזה.

תעשה חיפוש

כתבתי כמה פעמים

• תגובות 41
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני אכתוב את הדוגמה שלי בצורה שונה...

נניח שלי יש פורשה 911 טורבו ולך יש פיאט פונטו. ונניח שהמנוע של שנינו על 3 סל"ד, הילוך חמישי... עדיין, אני נוסע הרבה יותר מהר ממך. איך זה?

כי בכל סיבוב של המנוע שלי, הוא מפיק הרבה יותר כוח מהמנוע שלך, ולזה גם ההילוכים מותאמים.

באותה מידה, בכל מחזור של המעבד החדיש יותר, הוא מבצע יותר דברים ממה שמספיק המעבד הישן יותר לעשות... לכן, גם אם הם עובדים באותה מהירות שעון (כלומר, אותה כמות מחזורים בשנייה) - עדיין המעבד השני הרבה יותר מהיר.

בגלל שכל זה מאוד מורכב, וקשה (או בלתי אפשרי) להעריך במדוייק מי יהיה יותר מהר על פי הנתונים היבשים, מריצים בדיקות ביצועים ומשווים כך - הכי מדוייק שאפשר.

לפי מבחני ביצועים אלה, המעבד החדיש יותר בתדר 1.8 יותר מהיר מהישן, בתדר 3... מובן ?

פורסם

כן, ותפסיק בבקשה לשים אותי במשאיות ופיאטים,

אולי אני מסביון ואני נוהג בפורש ? (אני לא אבל סתם בשביל האנלוגיה)

אני באמת מודה על הרצון לעזור אבל הבנתי מחבר שלי שהוא מהנדס חומרה,

כי מה שאתה הסברת לי זה שהקונרו חדש יותר ולכן רץ יותר טוב (את זה אני יודע זו לא הייתה הכוונה שלי)

וכשאמרתי 1066Mhz דיברתי על Front Side Bus מול 800 של Pentium D.

אבל תודה לכולם על העזרה. :yelclap:

פורסם

ה-FSB בתדר גבוה יותר מאפשר לך להעביר יותר מידע בזמן נתון בין המעבד לגשר הצפוני (וממנו לגשר הדרומי, כרטיס מסך, זכרון וכו')

פורסם

זוהי עוד דרך (לא נכונה בעליל אבל יעילה) להסביר לצרכנים שלא מבינים במחשבים שלא עבדו עליהם כשמכרו להם מעבד 805 (2.66) בזמן שבמחשב שהם קנו לפני שנתיים פועל מעבד 530 (3.0).

אבל במקרה המסויים הזה כן עבדו עליו בגלל שהוא היה אמור לקבל מעבד 830 או 930 והוא קיבל 805.

אתה צודק, לדעתי חייב לגשת לקנות מחשב עם ידע מינימאלי בחומרה לפחות..

פורסם

דגם לי זה קורה

אני גם עובד בחנות מחשבים

וקשה מאוד להסביר לאנשים איך מעבד CORE במהירות 1.8 גיגה הרץ

בערך פי 3 יותר מהיר ממעבד פנטיום 3 גיגה הרץ

אין להם CORE הכל בישבילם זה פנטיום.

אני מסביר שזה "מנוע" חדש לגמרי והכל שם שונה ומתוכנן הרבה יותר טוב מהפנטיום

אבל אנשים לא מבינים את מושגים האלו.

אני משתמש במושגים של "ארכיטקטורה" "זה כבר לא פנטיום"

הכי קונה אותם זה "דור חדש - דור עתידי"

אבל זה מסבך אותם יותר ויותר

כי הראש הקטן שלהם לא מצליח להבין איך 3 גיגה הרץ יכול להיות יותר איטי מ 1.8

:kopfpatsch:

לפעמים משתמש במתפורת הכבישים

כפול ליבה זה כביש עם 2 נתיבים

פורסם

דגם לי זה קורה

אני גם עובד בחנות מחשבים

וקשה מאוד להסביר לאנשים איך מעבד CORE במהירות 1.8 גיגה הרץ

בערך פי 3 יותר מהיר ממעבד פנטיום 3 גיגה הרץ

אין להם CORE הכל בישבילם זה פנטיום.

אני מסביר שזה "מנוע" חדש לגמרי והכל שם שונה ומתוכנן הרבה יותר טוב מהפנטיום

אבל אנשים לא מבינים את מושגים האלו.

אני משתמש במושגים של "ארכיטקטורה" "זה כבר לא פנטיום"

הכי קונה אותם זה "דור חדש - דור עתידי"

אבל זה מסבך אותם יותר ויותר

כי הראש הקטן שלהם לא מצליח להבין איך 3 גיגה הרץ יכול להיות יותר איטי מ 1.8

:kopfpatsch:

לפעמים משתמש במתפורת הכבישים

כפול ליבה זה כביש עם 2 נתיבים

מעבד "ליבה"? :-\

פורסם

מה ליבה?

תגיד להם שיש גם 1000000000000 ליבות

אבל זה פועל ב 1 גיגה הרץ

ו פנטיום 4 פועל ב 3 גיגה הרץ.

הרי 3 זה פי 3 יותר מהיר מ 1 !!!

פורסם

מה ליבה?

תגיד להם שיש גם 1000000000000 ליבות

אבל זה פועל ב 1 גיגה הרץ

ו פנטיום 4 פועל ב 3 גיגה הרץ.

הרי 3 זה פי 3 יותר מהיר מ 1 !!!

מהירות השעון לא משנה הרבה כי יש הרבה פעולות שלוקחות למעבד יותר משעון אחד. זה יותר דומה לריצה למרחקים ארוכים - אם מישהו ינסה לעשות ספרינט כל הדרך הוא יתעיף ויצתרך להאט את הקצב ולנוח: מי שינצח זה הרץ שרץ במהירות הגבוהה ביותר לאורך כל המסלול ולא מי שעושה ספרינט 10 מטר כל שתי דקות ואז רץ במהירות של צב.

פורסם

???

מה?

פורסם

???

מה?

בדיוק מה שאמרתי לעצמי :)

פורסם

צריך פשוט להבין איך מחשב עובד ומה צוורי הבקבוק. כדי להבין את היתרונות של מעבד מסוים על אחר ובכלל מבחני ביצועים הם מספיק טובים כדי להסביר על יבש מה יותר טוב.

איך מחשב עובד על רגל אחת:

המחשב מביא פקודה מהזיכרון , ואז מבצע את הפקודה ותקדם לפקודה הבאה.

נזמע פשוט לא? אבל יש פה הרבה בעיות.

קודם כל הזיכרון הוא דבר איטי בעיקר בזמן התגובה: גישה לזכרון לרוב תלויה בשעון של הזיכרון שלרוב (בx86) פי 10 עד פי 20 יותר איטי מהשעון של המעבד. וחוץ מזה גישה לזיכרון תלויה בתיזמונים שלו שבDDR נמדדים יחסית לשעון האמיתי (חצי מהתדר הנקוב) לרוב עם cas latancy 3 פעולה בזיכרון לוקחת כ 5 שעונים שזה אומר 50-100 שעונים שהמעבד צריך לחכות.

אז נגיד שהמעבד הביא בלוק של פקודות ושם אותם בcache (זיכרון קרוב ומהיר) וחיכה את כל הזמן ואז הוא מבצע את פקודה (נדחה את הביצוע סוף) עכשיו הוא צריך להביא עוד פקודה שלרוב היא הפקודה הבאה , פה אין בעיה כי הוא הביא את הפקודה הבאה עם הראשונה. אם הפקודה שהוא הביא זאת קפיצה זה אומר שהוא יצתרך להביא את הפקודה שהוא קופץ אליה ולא את הפקודה הבאה. יכול להיות בנתיים בשביל חסוך בזמן הוא הלך להביא את הפקודות הבאות אז הוא יצתרך או לחכות לפקודות הבאות ואז להביא את הפקודות שהוא באמת צריך (מלא זמן לחכות) או לבטל את הבקשה הזאת ולהביא את הפקודות הבאות.

מה שמעבד חכם יעשה זה יבדוק קדימה בקוד ויחפש קפיצות ואז ינסה לנחש אם הם יקרו או לא (branch prediction) לפעמים הcompiler יכול לתת רמזים למעבד אם יש סיכוי גדול שהקפיצה תקרה או לא תקרה.

ועכשיו הגענו לבעיה של הביצוע מסובכת בעיקר בגלל שבx86 יש למעבד רומן עם הזיכרון. הביצוע נעשה לרוב כך: המעבד טוען לרגיסטר ערך מהזיכרון ואז הוא מבצע את הפעולה עליו ואז מתי שהוא צריך את לעשות עוד פקודה הוא מחזיר את התוצאה לזיכרון ומביא עוד ערך מהזיכרון לעבוד עליו. אם הערך שהמעבד צריך נמצא בcache אז הוא יצא בזול כי אז זה עולה לו רק 3-4 שעונים אם L1 הL2 כבר יותר יקר. אם המעבד יודע גם לתת עדיפות לקריאה מהזיכרון זה גם יכול להשפיע על הביצועים לטובה.

אז מה היה לנו , מביאים פקודות מהזיכרון האיטי ואז מביעים מידע בהזיכרון האיטי ואז מתעסקים איתו עוד קצת בגלל שזה x86 ואין הרבה רגיסטרים.

עכשיו יש את סיפור הפעולות המורכבות כמו כפל,וחילוק . למעבד יש מספר מוגבל של יחידות ביצוע במקרה הגרוע 1. אם יש פעולה של חילוק ביחידת ביצוע ואז צריך פעולת חיבור לא כשורה (לתוצאה של הכפל) אז היא צריכה לחכות בתור בסבלנות. אם יש הרבה הכפלות ויחידת הביצוע יודעת לשרשר אותם ואז בממוצע מהירות ההכפלה היא קצת יותר משעון אחד. מעבד עם הרבה יחידות עיבוד ושיודע לחלק את העבודה בינהם באופן חכם יגרום לזה שהתוכנית תרוץ יותר חלק ולא תצתרך לחכות הרבה זמן כדי לבצע את הפקודה.

בגלל זה אמרתי שהשעון לא כלכך משנה אם המעבד מחכה כלכך הרבה זמן ולוקח לו הרבה זמן לבצע פקודות. אולי הפנטיום 4 יכול לרוץ מהר אבל אם הוא מחכה שיגידו לו מה לעשות רוב הזמן אז הוא רץ פחות חלק.

הcore2 למשל יודע לעשות פעולה של השוואה וקפיצה בפעולה אחת וככה כל כמה פקודות הוא חוסך שעון אחד. יש מעבדים כמו PPC (קונסוליות משחקים לרוב משתמשות בPPC) שיש להם barrel shifter שיודעים לעשות כמה פעולות בפעולה אחת (shift in ,bit extraction למשל) .לK8L מוסיפים גם פקודה שיודעת לספור אפסים מצד שמול של המספר שיש לזה שימושים(המרה מסקלה ליניארית ללוגריתמי), הפקודה הזאת כבר קיימת הרבה זמן בPPC. הcore2 יודע גם לעשות פעולות של 128 ביט בשעון אחד ולא בשניים כמו בארכיטקטורות קודמות. הcore 2 בדומה לPPC נותן עדיפות לקריאות מהזיכרון על כתיבות לזיכרון. ה FSB של הcore 2 קצת יותר מהיר וגם המכפלה שלו נמוכה מהפנטיום 4 בחצי ( מחכה חצי מהזמן לזכרון שגם עובד יותר מהר).

ובכלל אם אתם רוצים להבין מה כלכך טוב בcore 2 תבדקו את הפרזנטציה הזאת.

http://www.intel.com/technology/architecture/coremicro/demo/demo.htm

נראה לי שצריך להסביר כל דבר עם תור בסופרמרקט כי את זה כולם מכירים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים