עבור לתוכן

האם מעבד Dual Core במהירות 2.66 הוא בעצם 5.2?

Featured Replies

פורסם

אין ספק שאתם צודקים ומדובר במעשה נוכלות נטו, אבל בכל זאת הייתי רוצה שתכירו את הצד השני.

עד לא מזמן ישבתי כמוכם על המחשב, הגבתי לדברים כאלה ולא האמנתי שקיימות רמאויות כאלה.

לא מזמן התחלתי לעבוד בחנות מחשבים ולא האמנתי לבורות של אנשים (אני עובד במעבדה ואין לי שום אינטרס לעבוד עליכם, אני לא מוכר).

המוכר מנסה שעות להסביר להם שמעבד D805 יהיה עדיף על חד ליבה במהירות 3000, אבל הרעיון של התדר הגבוה יותר מוטמע כל כך עמוק בשכל של הלקוח שהוא פשוט לא רוצה להבין.

אמנם המוכר מנסה להיפתר לפעמים מדברים ומוכר רכיבים לא משתלמים, אבל בנושא המעבדים כפולי ליבה יש בעיה רצינית של הסברה ללקוח.

רק אחרי שרואים את זה מבינים. לא משנה מאיזה כיוון המוכר ינסה להסביר ללקוח, הוא פשוט ימשיך ללכת ראש בקיר ולהעדיף את המעבד ה"מהיר" יותר.

• תגובות 41
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ועל זה אמרתי:

רק במדינה שלנו הלקוח מטומטם, ומוכר נוכל, זה לא אמור להיות ככה!!

פורסם

אין ספק שאתם צודקים ומדובר במעשה נוכלות נטו, אבל בכל זאת הייתי רוצה שתכירו את הצד השני.

עד לא מזמן ישבתי כמוכם על המחשב, הגבתי לדברים כאלה ולא האמנתי שקיימות רמאויות כאלה.

לא מזמן התחלתי לעבוד בחנות מחשבים ולא האמנתי לבורות של אנשים (אני עובד במעבדה ואין לי שום אינטרס לעבוד עליכם, אני לא מוכר).

המוכר מנסה שעות להסביר להם שמעבד D805 יהיה עדיף על חד ליבה במהירות 3000, אבל הרעיון של התדר הגבוה יותר מוטמע כל כך עמוק בשכל של הלקוח שהוא פשוט לא רוצה להבין.

אמנם המוכר מנסה להיפתר לפעמים מדברים ומוכר רכיבים לא משתלמים, אבל בנושא המעבדים כפולי ליבה יש בעיה רצינית של הסברה ללקוח.

רק אחרי שרואים את זה מבינים. לא משנה מאיזה כיוון המוכר ינסה להסביר ללקוח, הוא פשוט ימשיך ללכת ראש בקיר ולהעדיף את המעבד ה"מהיר" יותר.

דבר ראשון- בלוקים.

דבר שני, הצלחתי להסביר לסבתא שלי מה הסיפור של מעבד כפול ליבה... :silly: אולי למוכרים באמת אין אינטרס כל כך לשווק כפולי ליבה?

פורסם

זה עבודה אינטנסיבית של מערך השיווק של אינטל שבמשך שנים קודח לאנשים בראש שככל שהתדר גבוהה יותר המעבד טוב יותר.

אנשים יאמינו לכל מה שמוצג להם בתקשורת...

אבל בנושא המעבדים כפולי ליבה יש בעיה רצינית של הסברה ללקוח.

כל כך מצער...

פורסם

דבר ראשון- בלוקים.

דבר שני, הצלחתי להסביר לסבתא שלי מה הסיפור של מעבד כפול ליבה... :silly: אולי למוכרים באמת אין אינטרס כל כך לשווק כפולי ליבה?

בחנות שאני עובד בה יש דרישה ספציפית מהמוכרים להעיף מהמלאי את כל המעבדים מסדרת pentium D.

את ה-D805 מאוד קשה למכור, מכיוון שאנשים לא מבינים כלום, מסתכלים על התדר הנמוך וישר אומרים שהמעבד חלש ולא יעזור אלוהים לשכנע אותם אחרת.

פורסם

כן דווקא חשבתי גם על זה לפני שעניתי פה, אבל זה לא המצב כאן, כאן זה רמאות נטו.

פורסם

אני הסברתי לארנב שלי מה זה כפול ליבה והוא הבין הוא עכשיו רצה רק קונרו.............

אז שלא יספרו סיפורים תן לי טטלפון של החנות אני יסדר לך את העיניין....

פורסם

אני הסברתי לארנב ערנב שלי מה זה כפול ליבה והוא הבין הוא עכשיו רצה רק קונרו.............

פורסם

מה שם החנות?

יכול לענות לי בפרטי.

פורסם

בקשר לעסקה עם החנות נראה לי שאפשר לדרוש ביטול עסקה ללא כנסות במקרה הזה . זה מקרה של אי התאמה פותח ה thread הזמין משהו אחד וקיבל משהו אחר .

תבדוק פה :

http://work-gsob.haifa.ac.il/shil2/jsp/general/Article.jsp?aid=235&cid=15

14ה. תוצאות ביטול עסקה (תיקון: תשנ"ח)

(א) ביטל צרכן חוזה לפי סעיפים 14א(ג) או 14ג(ג) עקב פגם בנכס נושא החוזה או העסקה, או עקב אי התאמה בין הנכס או בין השירות, לבין הפרטים שנמסרו לו לפי סעיפים 14א(א) ו-(ב) או 14ג(א) ו-(ב) -

(1) יחזיר העוסק לצרכן בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה ולא יגבה מהצרכן דמי ביטול כלשהם;

(2) קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יעמידו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לו הנכס ויודיע על כך לעוסק, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה.

ובקשר לאיך להסביר למה מעבד כפול ליבה יותר טוב מחד ליבה אני חושב שסניף של משרד הפנים הוא מטפורה אידאלית:

בסניף של משרד הפנים יש ביום מסוים יש פקידה אחת שמטפלת בלקוח אחד תוך 3 דקות וביום אחר יש בסניף שתי פקידות שמטפלות בלקוח כל 4 דקות . השאלה היא באיזה יום כדאי לבוא לסניף? ביום עם פקידה אחת מהירה או ביום עם שתי פקידות רגילות.

פורסם

אז מה בעצם עושה את ה C2D E6300 ליותר טוב מהP D 3.0 ??

שהE6300 הוא 1066MHZ ?

פורסם

באמת מה ההיגיון פה לפי מה שהם אומרים עדיין רימו אותך

אם זה היה אמור להיות מעבד כפול ליבה 3.0 אז לפי ההיגיון שלהם היה יוצא 6.0...

פורסם

אז מה בעצם עושה את ה C2D E6300 ליותר טוב מהP D 3.0 ??

שהE6300 הוא 1066MHZ ?

קודם כל, ה6300 הוא לא 1066MHZ - ולא ניכנס לפרטים כרגע.

שוב, בלי להיכנס לפרטים - הסבר קצר.

למשאית גדולה יש מנוע גדול יותר מפורשה. אז למה הפורשה פותחת מהר יותר?

למה הפורשה לוקחת טוב יותר סיבובים?

אז זהו, שלנתון אחד אין קשר לביצועים בכיוון כזה או אחר. צריך להסתכל על המכלול. והדרך הכי טובה להסתכל על המכלול - היא פשוט לנסות. ויש אנשים שניסו בשבילך, ויצרו "מבחני ביצועים" שנקראים באנגלית Benchmarks. הרי אתה לא תקנה רכב לפי נתונים יבשים, אלא לפי המלצות של אנשים שנהגו בו, אלא מבחנים מקצועיים, נכון?

אותו דבר (בשאיפה) לגבי מחשבים (למרות שההשקעה מבחינת כסף קטנה בהרבה, ולכן גם הקטנוניות ברכישה בהתאם).

פורסם

אני מצטער אבל ההסבר שלך לא היה ברור,

שני המעבדים בעלי ליבה כפולה אבל לפי מה שהבנתי ההבדל בביצועים ענק.

ה E6300 הרבה יותר חזק מה Pentium D 3.0 וזה לא מובן לי.

BTW את המידע שלי אני שואף ממקורות אמינים (אם אתה אומר משהו אחר תביא הוכחות)

E6700 4 MB L2 2.66 GHz 1066 MHz

E6600 4 MB L2 2.40 GHz 1066 MHz

E6400 2 MB L2 2.13 GHz 1066 MHz

E6300 2 MB L2 1.86 GHz 1066 MHz

ושוב אני אומר שייתכן שאני טועה אבל תסביר לי למה,

בשביל זה נועד הפורום הזה.

פורסם

אתה כתבת בעצמך ש-6300 הוא 1.86 גיגה הרץ.

וזה שהוא ליבה כפולה אומר רק שיש לו שתי ליבות. הוא לא אומר איזה ליבות. ובמקרה זה פנטיום D והקונרו משתמשים בליבות שונות. זו של הקונרו חזקה יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים