עבור לתוכן

בעיה מאוד מוזרה - הווינדוז לא מזהה כוננים אופטיים

Featured Replies

פורסם

אז ככה - עד יום חמישי האחרון המחשב עבד נפלא אבל רשם לי את הודעת ה-"CPU is unworkble or has been changed" זאת הודעה כזו שהוא רושם הייתי מאשר לו להמשיך באמצעות לחיצה על F1 והכל עבד מעולה.

ביום חמישי נכנסתי להגדרות ביוס שלי והכנסתי את כל ההגדרות לאופטמייז (עברתי תפריט תפריט ולחצתי F7. בסוף שמרתי ויצאתי) ומאז המחשב לא מזהה שום כונן אופטי שהוא.

רק לצורך בדיקה חיברתי צורב חדש לחלוטין שהזמנתי בשביל המחשב החדש שאני מקבל בקרוב וגם אותו הווינדוז לא זיהה.

אגב, גם כוננים וירטואליים הוא לא מזהה ובנוסף לדימון טולז אותו הוא לא מזהה ניסיתי להתקין תוכנה אחרת וגם את הכוננים שהיא יצרה הווינדוז לא זיהה. גם את הכוננים של האלכוהול שלי הוא לא מזהה ובקיצור - כל נסיון ליצור כונן כלשהו או אפילו לזהות את צמד הצורבים שלי נכשל.

במנהל ההתקנים הווינדוז מזהה את הכוננים ואף רושם את השמות הנכונים אך מראה שגיאה :

Windows" טען בהצלחה את מנהל ההתקן עבור חומרה זו, אך אינו מוצא את התקן החומרה. (קוד 41)??"

הערה: לא בטוח שיש קשר בין מה שעשיתי בביוס לבעיה עם הכוננים. אפילו די הגיוני שלא כי בביוס הם מוגדרים ומזוהים כמו שצריך והוא דווקא שונה מהגדרות שקצת שונו (לא משהו רציני, ביטלתי את הבוטבול דיסק שלא צריך ואת כונן התקליטונים) להגדרות ברירת מחדל.

בקיצור בעיה מאוד מוזרה ומייאשת, אי אפשר להכניס דברים לכונן, אי אפשר לשחק במשחקים...אני די מסורס.

אודה מראש על כל עזרה שהיא

בתודה מראש,

מתן

[attachment deleted by admin]

פורסם

אם אתה סגור שהבעיה נגרמה ממשחק בביוס, תאפס את ההגדרות.

בכל ביוס יש לך אפשרות (בדרך כלל הם בין האחרונות) לשחזור להגדרות ברירת מחדל.

אם אתה ממש ממש לא מוצא את זה (מה שלא סביר שיקרה), כמובן שיש אפשרות גם לאפס את הביוס ע"י הג'אמפר בלוח אם.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

ראשית - המון המון תודה על התגובה :hi:

ניסיתי העלאה של הגדרות ברירת המחדל. זה לא ממש עזר.

בכל מקרה, הסיבה שאני אומר שהווינדוז לא מזהה את הכוננים ולא המחשב באופן כללי הוא שכפי שניתן לראות בתמונות הווינדוז כן יודע על קיומם של הצורבים אך לא מצליח משום מה לעשות עם זה כלום. חוצמזה, עוד לפני שנכנסים לווינדוז בתפריט ההעלאה של המחשב יש מקום שהוא רושם לי את המאסטר והסלייב הראשיים והמשניים והוא מזהה שם את שמות הצורבים כמו שצריך.

במנהל ההתקנים אגב אם אני מסיר את הצורבים ואז מחפש חומרה חדשה הוא מזהה אותם ורושם לי בצד את השם של הצורב ושהוא זיהה חומרה חדשה וכל זה אך מקנח בהודעת "אירעה בעיה במהלך התקנת החומרה. ייתכן שרכיב החומרה לא יפעל כראוי".

משהו מאוד מוזר הולך פה וזה כנראה בווינדוז ולא בביוס שמזהה את צמד הצורבים.

פורסם

תנסה להתקין את הדרייברים של הלוח אם מחדש.

פורסם
  • מחבר

התקנתי את הדרייברים הכי חדשים שמצאתי (לוח האם שלי הוא NF-7 של aBIT) וזה לא עזר. יש לך אולי עוד רעיון? אני כבר די מחורפן פה...

אגב, גם בסייף מוד המצב זהה (מזהה את הכוננים אך אי אפשר לעשות עם זה כלום והם מסומנים בסימן קריאה מטופש).

תודה על העזרה בכל מקרה בנאדם! :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים