עבור לתוכן

מציאת סיסמא של חשבון דואר באאוטלוק אקספרס

Featured Replies

פורסם

האם ישנה דרך למצוא את הסיסמא של חשבון הדואר באאוטלוק אקספרס? אני לא זוכר מה הסיסמא, החלפתי מחשב ואני לא מצליח להפעיל את החשבון במחשב החדש. פניתי לספק האינטרנט אבל לדבריהם הם לא יכולים לדעת מה הסיסמא. הם יכולים לאפס את הסיסמא אבל אז לא אוכל להתחבר לאינטרנט מכיוון שהם אומרים שזו גם הסיסמא של הראוטר.האם יש פתרון?

פורסם

שיאפסו לך את הסיסמה

ואז שיסבירו לך איך לשנות בראוטר.

איזה ראוטר זה?

פורסם

אם קצת רצון הם יכולים לדעת את הסיסמא שלך הרי הם נתנו לך את הסיסמא וזה רשום להם במחשב.

פורסם

כל ספק אינטרנט יכול במקום לתת לך את הסיסמה לחשבון דואר, הם נותנים אותה לאחר זיהוי שאתה בעל החשבון. אז או שאתה לא בעל החשבון, או שאתה מנסה להכנס למישהו לחשבון. איזה זה מהם?

פורסם

זה לא ממש נכון אגב

ואני מתכוון לשלושת העונים המכובדים, ( בצורה המכובדת ביותר האפשרית כמובן :smile1: )

אני אסביר:

יש ספקיות שלא שומרות במסד הנתונים שלהם, בשום מקום, את הססמא של הלקוח

כולל גם לא במקומות שאפשר להגיע אליהם עם "הרשאות" גבוהות יותר (אחראי משמרת, או מנהל מעליו וכו')

זה פשוט מוצפן, ורק שרת (מחשב) ההתחברות יודע את הססמא בשביל שתוכל כמובן להזדהות מולו.

ואז הדרך היחידה לדעת את הססמא שלך , במקרה ואיבדת אותה או לא זוכר - זה להתקשר ולקבל חדשה (לאפס ססמא)

זה ברור שהאנשים שכתבו את המערכות האלה ומתעסקים בהם יום יום (אנשי ה NOC והשרתים למיניהם)

כן יידעו לחלץ משם את הססמא אם הם ממש ירצו, אבל הם לא מאות אנשי תמיכה ושירות

הם אנשים בודדים, - הרבה פחות סיכון לחשיפה.

זה נעשה על מנת שתהיה הגנה מוחלטת על פרטיות הלקוח (דואר אלקטרוני למשל)

וכמה פחות מגע של אנשים מתוך הספקית , עם ססמאות של לקוחות

(כמובן שאי אפשר למנוע ב 100% כמו קוד סודי של כ.אשראי, שמקבלים במעטפה,

כי נציג אחד חייב להקריא לך את הססמא אחרי שהוא מאפס אותה)

(ובגלל זה אתה גם יכול לאפס את הססמא בעצמך, למה שאתה רוצה, דרך אתר הבית של הספקית, על מנת כן לקבל יותר פרטיות)

- יש הרבה אנשים , כולל סלבריטיז ופוליטיקאים ואנשי עסקים גדולים, שמנויים כלקוחות פרטיים

תאר לעצמך אם תומך או איש שירות חטטן היה "מעתיק" לעצמו ססמאות מלקוחות אקראיים או לפי בחירתו, ופותח להם את הדוא"ל בבית שלו ?

זאת הרי חדירה לפרטיות מאין כמוה.

ואין דרך לעלות עליו, הוא מגדיר "השאר עותק בשרת" והוא וגם הלקוח מקבלים את אותו דואר.

אותם מכתבים אישיים, עסקיים, שקשורים לענייני הלקוח

והוא יכול לעשות מה שעולה בדעתו עם המידע הזה, ברמת התיאוריה.

מצד שני , יש ספקיות ששומרות לעצמן את הססמא, ומתעלמות מנושא הפרטיות הזה (שלפי דעתי צריך להיות קבוע בחוק)

ואצל ספקיות כאלה, באמת אין בעיה לקבל את הססמא הקיימת, מבלי לאפס, לאחר אימות פרטים מזהים.

אני אישית, די התעצבנתי לגלות, תוך כדי שיחה, עם תומך בספקית שלי (013) שהוא יודע מה הססמא שלי

-פשוט ידע, וזאת הססמא שאני בחרתי לעצמי דרך אתר הבית שלהם.

מילא אם הוא היה מאפס לי את הססמא ומקריא לי אותה - ככה אין מנוס מזה שהוא יידע

אבל הוא ידע מה הססמא שאני קבעתי לעצמי דרך האתר שלהם, ססמא אישית שלי שחשבתי שרק אני יודע.

אני נחרדתי לגלות את זה, לא שיש לי כאלה סודות, או שאני משתמש הרבה בדואר של הספקית שלי, אבל בכל זאת.. עקרוני

בכל אופן, אם המדיניות של הספקית שלך, היא לשמור על פרטיות הלקוחות שלה

וכנגזרת מכך לא לשמור את הססמאות אצלהן במחשב (כדי למנוע בעיות מצד ה"גורם האנושי")

אז אין הרבה מה לעשות לדעתי (מבחינת להתווכח עם נציג השירות שעובד בספקית הזאת, שזאת המדיניות שלה)

בקשר לבעיה, אם המחשב אחרי פירמוט, או מחשב חדש- אז אין לך דרך לגלות את הססמא הזו, מבלי לאפס אותה

(אם ככה אומרים לך בספקית, ותאמין לי, אין לאף תומך אינטרס לשקר לך בקשר לכאלה דברים)

אח"כ תגדיר את הנתב שלך מחדש, עם הססמא החדשה

זה לא משהו מסובך, זה כולה להכנס לממשק של הנתב ולהכניס שם בחיבור הרלוונטי את הססמא החדשה במקום הישנה , ונגמר הסיפור

ואז שיסבירו לך איך לשנות בראוטר.

אני מניח שהם רוצים על זה תשלום, כי זה ראוטר שהוא לא קנה "דרכם"

כמו כל הספקיות בארץ, עד כמה שאני יודע

ובגלל זה הוא כאן שואל בפורום, אחרת הוא כבר היה מאפס את הססמא ונעזר בתמיכה כדי להגדיר מחדש את הראוטר, בחינם.

אבל זה ממש לא משנה, כי אנחנו כאן להסביר לו איך לחבר את הראוטר, מה הוא צריך תמיכה של ספקית, בחייך :)

נ.ב

דרך לקבל תמיכה בחינם, גם אם הראוטר הוא פרטי, לשינוי ססמא בראוטר :

תתקשר עוד פעם, עד שתתקל בתומך שלא ישאל אותך אם יש לך ראוטר, כי הוא שכח לשאול

ואז תבקש ממנו לאפס לך ססמא

נתק את הראוטר מהחשמל, חבר בחזרה, ותתקשר תגיד שלא עובד לך האינטרנט

כשהם יבינו מה הבעיה

תגיד ש"אף אחד לא אמר לי שאיפוס ססמא יכול לגרום לזה !"

ותבקש לדבר עם מנהל, שיאשר לך כמובן, תמיכת רשתות בחינם, חד פעמי,

בגלל פאשלה של תומך שלו, ששכח להזהיר אותך ולשאול אם יש לך ראוטר

:smile1:

(למרות שזה מתועד שהתקשרת קודם לברר על איפוס ססמא, ובתיעודים הקודמים סביר להניח שרשום ששאלו אותך אם יש ראוטר או לא)

(פשוט בקושי מסתכלים על תיעודים קודמים בד"כ)

(בכל מקרה, אני ממליץ לא להשתמש ב"שיטה" הזאת , היא סתם הדגמה, לידע כללי בלבד

ותכלס אח"כ לא נעים לתומך הזה, מול הבוס שלו, על הפאשלה...

אני מציע, כמו קודם, לאפס ססמא וללמוד קצת על הראוטר שלך בדרך הזאת)

ובאופן כללי, תעבור לג'ימייל :) ותחסוך לעצמך כאבי ראש

בשביל מה להקשר למייל של הספקית שלך

הרי מתישהו תחליף ספקית בכל מקרה.

(ואוו, זה היה ארוך)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה רבה לך על ההסבר העיניני והמפורט. נעים לראות שיש מישהו שגם יודע על מה הוא מדבר ולא כמו האחרים (במיוחד זה שלפניך שקבע נחרצות שאני לא בעל החשבון, מה שמראה על רצינותו). הבעיה היא שפשוט לא רציתי להכנס לעיניין ארוך מדי כמו החלפת הסיסמא בראוטר (דרך אגב, הראוטר "לוקח" את הסיסמא בהתקנה הראשונית מהמחשב? פשוט לא זכור לי שהכנסתי סיסמא לראוטר). בכל אופן מבלי דעת נהגתי על פי אחת מהעצות שלך, התקשרתי שוב לתמיכה של הספק ולאחר בירור קל מצא את הסיסמא (מה לעשות, אני בכ"ז בעל החשבון) ועכשיו הכל גוטה. המון תודה על ההסבר המאלף ועל הסבלנות שלך.

פורסם

אין צורך לעשות דאבל-פוסט.

אתה יכול להשתמש בכפתור העריכה בהודעה המקורית שלך ולהכניס את הלינק המתוקן שם.

יום נעים.

פורסם

התוכנה הזאת תוכל לעזור לך

לא, היא לא תוכל לעזור לו, זה מחשב חדש, והססמא מעולם לא הונכסה לאווטלוק

זה לא שהיא הוכנסה ועכשיו היא כתובה בכוכביות והוא צריך לפענח אותה משם (זה המצב בו התוכנה הזו עוזרת)

...תודה...

בכיף :)

שמח לשמוע שהסתדרת עם הספקית שלך בסוף (אז מסתבר שהם מהסוג השני' date=' שכן שומר את הססמאות במחשב...)

(דרך אגב, הראוטר "לוקח" את הסיסמא בהתקנה הראשונית מהמחשב? פשוט לא זכור לי שהכנסתי סיסמא לראוטר).

הממ... לא

כנראה שכן הכנסת את הססמא לראוטר

או שאתה פשוט מחובר בחיבור ללא חייגן בכבלים (בזק בין לאומי אני מניח, או ספקית אחרת + כבלים)

(ואז החיבור מתבצע ללא ססמא בכלל)

אני מקווה שהתומך באמת נתן לך את הססמא הקודמת שלך

ולא איפס לך ססמא בלי ליידע אותך, ונתן את החדשה

כי אם זה מה שקרה, אז מתישהו, שהראוטר שלך יתנתק פעם הבאה מהאינטרנט, הוא לא יוכל להתחבר חזרה, עד שתגדיר לו את הססמא החדשה

(שוב, אלא אם כן אתה מחובר בחיבור ללא חייגן, ואז לא יקרה שום דבר, גם אם איפסו לך את הססמא, הכל יהיה בסדר)

פורסם
  • מחבר

פעם נוספת תודה לך על הסבר עיניני. אני חוזר ומדגיש את זה מכיוון שלרוב אתה (אני) מקבל כל מיני תשובות מתחכמות וחכמות בעיני עצמן בלבד.

לעצם העינין, אני אכן מחובר ללא חייגן אבל בכל מקרה הסיסמא אשר קיבלתי היא אכן הסיסמא הנכונה וכעת הכל בסדר. שוב תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים