עבור לתוכן

אני קונה היום מחשב בשעה 14:00, לפוטושופ 9000 ש"ח.

Featured Replies

פורסם

שלום מקצוענים !

אני קונה היום מחשב בשעה 14:00 שנועד בעיקר לפוטושופ ב-9000 ש"ח. את המפרט הרכבתי במשך מספר ימים \ שבועות אם עזרתכם האדיבה.

להלן המפרט הסופי \ כמעט סופי, אשמח להערות למי שיש.

ולהלן המיפרט :

461 - מארז - Coolermaster RC-532 Centurion eXtreme PS380W Case

200 - צורב - LG GSA-H10A 16x Black Bulk DVD-R/RW+-R/RW

191 - קירור למעבד - Igloo 5700 CPU Cooler for 775 Prescot

1230 - מעבד - Intel Core2 Duo 1.86GHz 2MB E6300 Box CPU

375 - דיסק קשיח 1 - Samsung 160GB 7200 rpm 8MB Buffer S-ATA II HDD

1220 - דיסק קשיח 2+4 - Western Digital 320GB 7200rpm 16MB Buffer S-ATAII HDD

943 - דיסק קשיח 3 - Western Digital Raptor 74GB 10000 rpm 16MB Serial ATA HDD

239 - מגירה נשלפת לדיסק קשיח - Vantec MRK-300ST EZ SWAP SATA Black HDD Cooling Rack

1429 - לוח אם - Gigabyte GA-965P-DQ6 Intel 965P LGA775 Motherboard

1080 - זיכרון*2 - Twinmos 1024MB DDR-II DDR 667 Memory

461 - ספק - Enermax 400W E400AWT Liberty 20/24Pin Power Supply

450 - אל פסק - Ippon Back Power Pro 800VA UPS

665 - כרטיס מסך - Leadtek PX7600GS TDH PX7600S25b PCI-e 256MB bulk Video Card

108 - קירור לדיסקים קשיחים - GlacialTech IceCrown 1000 Silent Hard Disk Cooling

47 - כבל מעוגל לצורב - Thermaltake A2077 UV Green 60cm ATA IDE Round Cable

זיכוי 50 ש"ח על הספק שבא אם המארז.

סה"כ : 9050 ש"ח.

(מה שהשתנה מהמפרט הקודם זה המארז, הקירור לדיסקים הקשיחים והכבל העגול).

תודה מראש על התגובות,

מנטי.

פורסם

יפה :xyxthumbs:

פורסם

אמנם כבר קנית לפי השעה, אבל המפרט לא כל כך מאוזן ובנוי טוב. עדיין רלוונטי?

פורסם
  • מחבר

אמנם כבר קנית לפי השעה, אבל המפרט לא כל כך מאוזן ובנוי טוב. עדיין רלוונטי?

אכן קניתי,

אבל עדיין מסקרן אותי למה לדעתך הוא לא מאוזן טוב (חלק מחוסר האיזון בנוי על כוונה לשידרוג עתידי של המחשב).

אם יש לך זמן וכוח לכתוב למה לפי דעתך הוא לא מאוזן, אשמח לשמוע.

מנטי.

פורסם

תתחדש,מפרט מעולה.

פורסם

OK. קודם כל - שלא תבין לא נכון - קנית מחשב חזק מאוד, תתחדש.

שהערתי את ההערה לא שמתי לב למספר דברים, אבל בכל זאת, אני הייתי עושה מספר שינויים:

קנית מארז עם ספק, וספק בנפרד. ניתן היה לקנות את המארז לבד ולחסוך כסף. נכון?

אני לא רואה שום צורך בקירור לדיסקים הקשיחים.

לדעתי לקחת הרבה יותר מידי דיסקים קשיחים. מה תעשה עם 4 דיסקים קשיחים? 74 ג'יגה מהיר למערכת וSWAP, 160GB לתוכנות ו320X2 לתוצרים? יותר מידי, לטעמי.

אני רואה שלקחת מעבד, קירור ולוח אם Top End - אני מבין שאתה הולך לעשות OC כבד, נכון? בכל אופ, גם אם כן, אני הייתי הולך על DS4 עם E6400, ואם אתה תעשה באמת OC כבד, אז בכלל ללכת על ה-ASUS P5B DELUX.

הייתי לוקח זיכרונות 800MHZ, במיוחד אם תעשה OC, אבל זה כבר זניח יחסית.

וזהו.

בקו התחתון - מפרט מאוד מרשים. תתחדש ותהנה!

פורסם
  • מחבר

OK. קודם כל - שלא תבין לא נכון - קנית מחשב חזק מאוד, תתחדש.

שהערתי את ההערה לא שמתי לב למספר דברים, אבל בכל זאת, אני הייתי עושה מספר שינויים:

קנית מארז עם ספק, וספק בנפרד. ניתן היה לקנות את המארז לבד ולחסוך כסף. נכון?

אני לא רואה שום צורך בקירור לדיסקים הקשיחים.

לדעתי לקחת הרבה יותר מידי דיסקים קשיחים. מה תעשה עם 4 דיסקים קשיחים? 74 ג'יגה מהיר למערכת וSWAP, 160GB לתוכנות ו320X2 לתוצרים? יותר מידי, לטעמי.

אני רואה שלקחת מעבד, קירור ולוח אם Top End - אני מבין שאתה הולך לעשות OC כבד, נכון? בכל אופ, גם אם כן, אני הייתי הולך על DS4 עם E6400, ואם אתה תעשה באמת OC כבד, אז בכלל ללכת על ה-ASUS P5B DELUX.

הייתי לוקח זיכרונות 800MHZ, במיוחד אם תעשה OC, אבל זה כבר זניח יחסית.

וזהו.

בקו התחתון - מפרט מאוד מרשים. תתחדש ותהנה!

תודה על ההערות, ובכל זאת מספר תשובות :

* את המארז קניתי מכיוון שהמליצו לי עליו בחום (לא המארז, ההמלצה) בפורום מארזים וספקים. הוא גדול, נוח ושקט. אני אקבל זיכוי על הספק שבה יחד עם המארז.

* הקירור לדיסקים הקשיחים באמת יכול להיות שהוא מיותר, אבל מכיוון שעובדים במחשב בו זמנית 3-4 דיסקים, אני פוחד שהוא התחמם יותר מידי. אחד הטכנאים שעובד איתי המליץ לי לשים אותו. מאוד יכול להיות שזה מיותר אבל הוא עולה בס"כ 100 ש"ח ככה שנראה לי ששווה לא להסתכן.

* דיסקים קשיחים : המטרה העיקרית של המחשב הזה היא לבצע עריכה בתוכנת פוטושופ, אני צלם חובב ומשתמש המון בתוכנה זו. דיסק ראשון 160GB למערכת ההפעלה וההתקנות השונות. דיסק שני 320GB לתמונות מהמצלמה הדיגיטלית. דיסק שלישי 320GB נוספים מגבה את הדיסק השני פעם בשבועיים \ חודש בערך, כאשר הגיבוי נעשה ע"י הכנסתו למגירה הנשלפת ולאחר הגיבוי הרחקתו לדירה שונה ע"מ לשמור 2 גיבויים של התמונות במקומות שונים למקרה אסון. דיסק רביעי 74GB, קטן ומהיר נועד ע"מ להאיץ את העבודה של תוכנת פוטושופ. פוטושופ עובד יותר מהר כאשר יש לו דיסק פיזי נפרד, ורצוי דיסק מהיר.

* מעבד ולוח אם (האמא של הלוחות :lol:) : במקרה של הלוח אם באמת שלקחתי לוח חזק הרבה יותר ממה שאני צריך. אני לא מתכוון לעשות OC במחשב, והבחירה בלוח באה מכיוון שאינטל הבטיחו שהלוח הנ"ל יתמוך הטכנולוגיה העתידית שלה - קרי מעבד מרובה ליבות. הכוונה שלי היא עוד שנתיים לשדרג את המעבד + זיכרונות במידת הצורך כדי להמשיך ולשמור על מחשב עם ביצועים טובים מאוד בכל מה שקשור לעיבוד תמונה.

* זיכרונות :

1. אני לא מתכוון לעשות OC.

2. לזיכרון של 800MHZ יתרון זניח (4-5 אחוז) על ביצועי המחשב לעומת זיכרון 667MHZ בתוכנת פוטושופ CS2.

בכל מקרה,

תודה על התגובה.

מנטי.

פורסם

איזו תגובה מספקת :)

אבל אני יגיד לך משהו .. אני עובד עם שני הארדיסקים כבר כמעט 4-5 שנים...

הם צמודים [ וחמים מאוד] והמחשב עובד 24/7 ולפעמים גם אני סוחט אותו..

קשה לי להאמין שהארדיסקים נשרפים בצורה כזאת .. או משהו כזה..

אולי יש לי פה שני שורדים :smile1:

פורסם

דיסקים בהחלט יכולים להתחמם, אבל מאוורר 120 שמכניס אוויר עליהם בקדמת הבעיה יותר ממספק ברוב המקרים.

דרך אגב, אם כבר הדיון, אז למה לא RAID?

פורסם

מפרט חזק אבל באמת לא מאוזן לדעתי (מצטער) .

בכסף שלקחת את ה 7600 היית לוקח E6600 ואז היית רואה שינוי בפוטושופ.

הספק הנפרד מיותר לדעתי. מארז של HEC עם ספק 400W היה די והותר.

קרור לדיסקים מיותר אם משתמשים במארז טוב (שלקחת).

HD של שמונים לSYSTEM , שני רפטורים 74 בSTRIPE ואחד 400 לגיבוי היה יותר טוב לדעתי מבחינת מהירות. אגב, תגבה גם לDVD :)

תתחדש בכל אופן! אי אפשר להגיד שהמחשב חלש :silly:

אגב, מסך לא לקחת?

פורסם

יש לי שיפור בשבילך בנקום לקנות את כול הדיסיקים קשיחים שזה יוצא 2885 :-\

אתה יכול לקנות את זהhttp://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_783&products_id=13482

שזה הכי טוב שיש ו600GB זה יספיק לך לכול החיים אם רק פוטושופ וכול משקשור בזה

בקיצר אתה שומר לעצמך 218 שקל

ועוד את הקירור למעבד אתה יכול לקנות את זה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_937&products_id=8249

שזה גם יפה ויותר זול בבשקל

וגם הזיכרונות שאתה לקחתה יקר מה זה גונבים ממך כסף סתקל http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_1351_2110&products_id=14103

פחות ב510 שקל :o :o :o :o :o:screwy:

בקיצר 729 שקל יוו זה הרבה כסף אחי

9050-729=8321

יש עוד http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_269_76_2211&products_id=14617

-80 שקל

ועוד הלוח הזה לא תומך במעבד אם ה4 ליבות

הנה לוח שתומך למשלhttp://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270_822_824&products_id=14341

374-

בקיצר מה שאני חסכתי לך ועזרתי לך כי הלוח שלך לא תומך במעבדים שיצאו עוד שנה

אז החישוב 7867

ואפשר גם לקחת כרטיס הכי רע שעולה 208 ךPCIE והגעתי ל7411 שקל ועוד בלי למכור שום דבר ואני לא יודע כמה שווה היה המעבד עוד שנה אבל ניחוש פרוע 500 שקל אז הסכום 6800 שקל בשביל כול זה בלי המעבד

וכול זה עוד מאתר אחד

אתה צריך לחפש מהרבה חנוות ואז תעשה מה שהכי זול

כמוני אבל אני לוקח את ברצינות על כול חצי אגורה אני נלחם

צריך עוד משהו תבקש ממני

פורסם
  • מחבר

דיסקים בהחלט יכולים להתחמם, אבל מאוורר 120 שמכניס אוויר עליהם בקדמת הבעיה יותר ממספק ברוב המקרים.

דרך אגב, אם כבר הדיון, אז למה לא RAID?

מאוד ייתכן שאתה צודק לגבי האיוורור, אבל להזיק אני מניח שזה לא יזיק וזה תוספת של סה"כ 100 ש"ח כדי להיות בראש שקט.

לגבי RAID, השאלה איזה - RAID לגיבוי אני לא צריך מכיוון שאני רוצה להרחיק את הדיסק הקשיח למקום פיזי שונה. וRAID0 להאצה התלבטתי גם אני ובסוף החלטתי שיש לי יותר מידי דיסקים קשיחים אז לקחתי אחד מהיר במקום.

מפרט חזק אבל באמת לא מאוזן לדעתי (מצטער) .

בכסף שלקחת את ה 7600 היית לוקח E6600 ואז היית רואה שינוי בפוטושופ.

הספק הנפרד מיותר לדעתי. מארז של HEC עם ספק 400W היה די והותר.

קרור לדיסקים מיותר אם משתמשים במארז טוב (שלקחת).

HD של שמונים לSYSTEM , שני רפטורים 74 בSTRIPE ואחד 400 לגיבוי היה יותר טוב לדעתי מבחינת מהירות. אגב, תגבה גם לDVD :)

תתחדש בכל אופן! אי אפשר להגיד שהמחשב חלש :silly:

אגב, מסך לא לקחת?

לגבי המעבד אתה צודק מה שהצעת באמת היה מאיץ את הפוטושופ, אבל המעבד עולה הרבה מכיוון שהוא היקר והחדשני כיום. המטרה שלי היא להחליף את המעבד שקניתי בעוד 2-3 שנים במעדב מרובה ליבות שיטיס לי את הפוטושופ (אולי יחד עם החלפת \ הוספת זיכרון).

לגבי הספק והמארז, ייתכן שאתה צודק אבל עשיתי מה שקיבלתי עליו המלצה חמה בפורום.

לגבי הדיסקים הקשיחים ראה בהמשך התשובה שלי.

דרך אגב, אני לא מתכוון לגבות גם על DVD כמו שאני עושה היום ממספר סיבות :

* צריך לחדש את הגיבוי עליהם כל מספר שנים.

* הנפח שלהם עדיין לא מספיק לדעתי, אולי בטכנולוגיות החדשת שיצאו יהיה טוב יותר.

* לעשות ארכיון עליהם זה דבר קשה. אני רוצה לדוגמה שבלחיצת כפתור היא יראה לי את כל התמונות המשפחתיות שצילמתי ב-3 השנים האחרונות. בדיסק קשיח הוא יטען פחות מדקה ויציג לי אותם כדי שאוכל לבחור מהם, בפיתרון של DVD הוא יגיד לי להתחיל להוציא את דיסקים מספר 3,8,15 כדי להסתכל על התמונות בשביל לבחור מהם את התמונות.

ל - PROSK8 14 :

תודה על התגובה, לגבי הדיסק קשיח אני רוצה מספר דיסקים פיזים נפרדים גם כדי להאיץ את הפוטושופ וגם כדי לבצע גיבוי לדיסק שאותו אשים לאחר הגיבוי בדירה אחרת למקרה אסון (שריפה, גניבה, קטיושה...). כך שתמיד יהיה לי את אותם תמונות בשתי דיסקים קשיחים נפרדים במקומות שונים. ודרך אגב 600GB לא מספיק לכל החיים, אני כנראה ימלא את הדיסק של ה320 בתוך 2-5 שנים. לגבי הקירור של המעבד קיבלתי עליו המלצה חמה + מבחני ביצועים שמראים שהוא מעולה. לגבי הזיכרון אני באמת לא מבין את ההמלצה שלך, מכיוון שלקחתי 2GB ואתה ממליץ לי על 1GB. אני רוצה 2GB ולא 1GB לפוטושופ. והלוח שקניתי תומך בטכנולוגיה הבאה של אינטל על פי הפירסומים שלהם.

תודה לכולם על התגובות,

אם יש עוד הערות אשמח לשמוע.

מנטי.

פורסם

למה כל כך הרבה הארד דיסק?

פורסם

עם לוח כזה ה E6300 יהיה מצויין. תעשה לו אוברקלוק נחמד ל 3.5 גיגה והוא יספיק די והותר.

פורסם

קודם כל תתחדש על המחשב . :yelclap:

רק שאלה קטנה: מסקרן אותי איך אתה יכול להכניס 320 ג'יגה של תמונות? ו160 ג'יגה רק בשביל הווידוס? הווינדוס לא ישקול לך יותר מג'יגה, ועוד כמה תוכנות, ואני מגזים, לא יעברו את ה 5 ג'יגה

ונשאר לך כמעט הכל פנוי

אז למה אתה צריך כ"כ הרבה מקום?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים