עבור לתוכן

קצונה, כן? לא?

להיות קצין? 1,103 הצבעות

1. 1. להיות קצין?

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

MBN- מה שאמרתי נכון לאיפה שאני.

לגבי השאר אני לא יודע.

• תגובות 33
  • צפיות 13.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

סליחה על ההקפצה פשוט הנושא מתאים בול לדילמה שלי

הייתי בכנס קצונה בבית חה"א בהרצליה לפני 10 ימים. חשבתי אולי יצליחו להרעיל אותי קצת ולחדש לי, אבל יצאתי מאוכזב

אז ככה: אני בחיל האוויר, כרגע משרת בתור טכנאי מעבדת מחשבים בבסיס רמת דוד.

התנאים לא משהו בכלל - חצאים (עד סמל), הרבה תורנויות והרושם שלי מהבסיס לא מזהיר (אני סה"כ 4 חודש בבסיס, כן כן אני יודע שאני צעיר ;D)

יש לי פרופיל 45 בשל פטור משמש, וממה שהבנתי קצין מחשוב יכול להיות רק בן אדם שיוצא מאופק (ממר"ם של חה"א) ויודע לתכנת (יש יוצאי דופן אבל אני לא אוהב לתכנת)

ככה שאני בטוח עובר מקצוע. הבנתי שאין יותר מדי אופציות במקרה שלי - שלישות/תזונה/ת"ש או משהו בלאי כזה

אני לא מתכוון לעשות קריירה צבאית, אם אני אצא לקצונה אני חושב רק על שנה קבע

אגב, המפקד שלי אמר חד וחלק "הייתי אומר לך בהצלחה, אבל אנחנו צריכים אותך כאן". מזה אני מבין שלא יהיה קל לצאת לקצונה, כי המפקד שלי יהווה חומה כי יכול לקטול אותי בחו"ד.

מה דעתכם?

פורסם

גם אני הייתי בגף תמ"מ בבסיס אחר... אם זה מה שהמפקד שלך אמר לך, רוב הסיכויים שיקטול אותך בחו"ד. הייתי מציע לך לוותר על הרעיון.

צבור מספיק נסיון בגף שלך ותוכל להרוויח כסף די טוב באזרחות, זה הרבה יותר טוב מכל תפקיד קבע בצבא.

בהצלחה.

פורסם

אני לא הייתי יוצא לקצונה במשטרה צבאית.

כמו שנאמר, יש סיכוי גדול מאוד שישלחו אותך להיות קצין במגזר אחר של החיל (להיות קצין שיטור או מ''מ במעבר נשמע לך מהנה?), מה גם שאין לך את האפשרות ארוכת הטווח כמו שיש לקצינים בחילות אחרים (אני מניח ששמת לב עד עכשיו שאין יותר מדי קצינים בדרג בכיר בחיל הזה), עדיף לך להשאר חוקר מצ''ח, אלא אם-כן אתה בונה על מספר מה של שנים בצבא לצבירת ניסיון בתחום החקירות ומתכוון להמשיך לעסוק בתחום גם בחיים האזרחיים.

אני מתפלא שאתה פונה לאנשים בפורום בנוגע לזה, כי השאלה של האם לצאת לקצונה או לא, במיוחד בחיל שכזה (שהוא לדעתי האישית, חיל כושל), הייתה צריכה להיענות על-ידך ברגע שירדת מהאוטובוס בבה''ד 13 ואמרו לך "הגעתם לבה''ד 13, בית-הספר למשטרה צבאית".

אבל אני צעיר, כך שאני מדבר מתוך דעתנות וביקורתיות, ולאו דווקא ניסיון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים