עבור לתוכן

מיפרט ה-conroe הזול ביותר לגיימר

Featured Replies

פורסם

אבקש מכם להציץ בלינק הבא כדאי שתבינו את הסיטואצייה שאני נימצא בה כעת והדילמה שנובעת ממנה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=204056.0

לאחר שהתעוררו אצלי ספקות לגבי הטעם בתיקון של המחשב הישן שלי

(לוח האם והכרטיס הגרפי נפחו את נישמתם והמחשב כבר ישן מדי טכנולוגית כדי שיהיה כדאי לתקן אותו בעלות של 600שח)

החלטתי להרכיב מיפרט חדש שבחלקו מיסתמך על חלקים מהמחשב הישן בשאיפה לקבל את מקסימום התמורה במינימום הכסף תוך התפשרות מועטה ככול האפשר על אמינות וביצועים ולכן היגעתי למיפרט הבא :

conroe e6300 שח 1140

asrock ?775Dual-VSTA שח370

x1800xt מוחלף ללא תוספת מחיר

סך הכל 1500 שח ,כלומר ב-900שח יותר יקר מעלות התיקון של המחשב הישן ,אבל מיתקבלת מערכת חזקה בהרבה שמתאימה לכל הישומים התובעניים ביותר .

מתוכנן שימוש בחלקים הבאים מהמחשב הישן :

1024 ddr400 ( משני סטיקים 512 זהים )

ספק hec 300w (לגבי הספק , אני כלל לא בטוח שהוא יצליח לסחוב )

הנימוקים שלי לבחירה בחלקים שמצוינים למעלה הם כדלהלן :

את הלוח בחרתי משום שהוא עולה כשליש ממחירו של הלוח הזול ביותר ל-conroe והוא יאפשר לי להמשיך להישתמש בזיכרונות ה-ddr 400 שברשותי .

אין ספק שעל הנייר יש לו חסרונות משמעותיים אולם כשבודקים benchmarks לעומק , מגלים שכל החסרונות שלו הם זניחים ולא ממש משפיעים על הביצועים.

לדוגמא ,העובדה שאין sata2 לא מעלה ולא מורידה שום דבר מפני שאפילו sata1 לא מנוצל במלואו.

זה נכון שה- PCI-E שלו מסורס ( מוגבל למעשה למהירות המקסימלית של agp x8)אבל זה עדיין מספיק, ובדיקות הוכיחו שהוא לא נופל בביצועיו בצורה משמעותית מלוחות עם pci-e x16 (מובן מאליו שזה נכון לכרטיסי המסך של היום , בתצורה שאינה sli או crossfire וברור מאליו שבדורות הבאים של כרטיסי המסך המצב ישתנה ).

אני בטוח שלחלק גדול מכם זה לא יראה הגיוני מה שאני טוען , אבל האמינו לי שחרשתי את הרשת וראיתי עשרות benchmarks ואי אפשר להתווכח עם מיספרים של fps.

הלוח לא מאפשר המהרה משמעותית ,אבל זה לא קריטי מפני שמהירות מעבד ה-conroe ה-6300 החלש ביותר היא מעל ומעבר לדרישות של הישומים והמישחקים התובעניים ביותר ,ובכל מקרה החיסכון של כ-600 שח על הלוח מאפשר קניית מעבד יותר חזק -e6400 או בתוספת מחיר קטנה של כ-200 שח אפילו e6600.

זה ניראה לא כדאי לקנות כרטיס מסך יקר יותר מ-x1800xt היום ,מפני ששום כרטיס שיש היום, יקר ככול שיהיה לא יתמוך ב- directx-10 שאוטוטו יוצא תוך שלושה חודשים.

לדעתי זה לא משתלם עבור אנשים שנימצאים במצב שלי לקנות זיכרון 667 או 533 שיוחלף במהרה בזיכרון 800

זה ניראה לי חסר שום הגיון לקנות במחיר מופקע ddr 800 שעולה כמעט פי שניים ונותן שיפור מגוחך של 4% בביצועים לעומת ddr400 .

הצעות וביקורות יתקבלו בברכה.

פורסם

על פניו נראה רעיון סביר רק מה:

1) X1800XT לא נכלל ברשימת התמיכה שלו:

http://www.asrock.com/support/VGA/show.asp?Model=775Dual-VSTA

2) לגבי X1800XT - מומלץ קרור טוב יותר מהמקורי

3) HEC 300 לא לעניין. כרטיס המסך + המעבד לבדם מושכים כ 170-180 וואט, שהם כ 14 עד 15 אמפר. הספק נותן 15 אמפר על ה 12.

תוודא רק שאתה מקבל 3 שנות אחריות על הלוח הזה.

פורסם

הייתי מחליף את הכרטיס ב7600GT שלדעתי יספיק ביותר במקרה שלך, מה גם שהוא ברשימת תמיכה של הלוח ועולה 500-600 ש"ח פחו, תלוי איפה קונים...

סה"כ זה כרטיס שנותן ביעוצים טובים מאוד יחסית למחיר וצורך הרבה פחות כוח מה-X18XT

פורסם
  • מחבר

על פניו נראה רעיון סביר רק מה:

1) X1800XT לא נכלל ברשימת התמיכה שלו:

http://www.asrock.com/support/VGA/show.asp?Model=775Dual-VSTA

2) לגבי X1800XT - מומלץ קרור טוב יותר מהמקורי

3) HEC 300 לא לעניין. כרטיס המסך + המעבד לבדם מושכים כ 170-180 וואט, שהם כ 14 עד 15 אמפר. הספק נותן 15 אמפר על ה 12.

תוודא רק שאתה מקבל 3 שנות אחריות על הלוח הזה.

האם זה אומר שה-x1800xt לא יעבוד על הלוח הזה או שפשוט לא בוצעה עדיין בדיקה ספיציפית עם הכרטיס המסויים הזה.

אישית לא ניראה לי הגיוני שכרטיסים חזקים ממנו כמו MSI NX7900GTX שמופיעים ברשימה יעבדו ואילו דווקא הוא לא יעבוד.

האם הספק הזה למרות היותו גבולי יסחוב ? או שאין מצב כלל (אין לי שום כוונה לעשות overclocking) ?

ככול הידוע לי שאר הרכיבים מלבד כרטיס המסך והמעבד לא שותים כמעט חשמל ולא רץ אצלי מערך raid שבו עובדים מיספר דיסקים שמעמיסים בו זמנית על הספק +רק מאוורר אחד איטי של 12 סנטימטר+כונן אופטי יחיד .

הייתי מחליף את הכרטיס ב7600GT שלדעתי יספיק ביותר במקרה שלך, מה גם שהוא ברשימת תמיכה של הלוח ועולה 500-600 ש"ח פחו, תלוי איפה קונים...

סה"כ זה כרטיס שנותן ביעוצים טובים מאוד יחסית למחיר וצורך הרבה פחות כוח מה-X18XT

מציעים לי כרטיס x1800xt שהוא הרבה יותר חזק מה-7600gt שאתה מדבר עליו וזאת מבלי להוציא אגורה נוספת (להזכירך אני מחליף כרטיס מסך מקולקל באחריות )

האם אני ניראה לך כל כך מטומטם שאני אעשה החלפה כזאת אידיוטית?

נ.ב

אל תעלב Elior_Z ,זה לא אישי ,כנראה שפשוט לא שמת לב שאני מחליף כרטיס בכרטיס ולא קונה חדש.

פורסם

אני לא יודע אם נבדק או לא, אבל מה שבטוח תבדוק אתה.

עשיתי לך את החישוב קודם. ה 7900GT יהיה הרבה יותר סלחני (צורך פחות מחצי מה X1800XT)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים