עבור לתוכן

OC FOR E6300

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

המפרט שלי :

E6300 1.86 GHZ

GIGABYTE DQ6

2GB RAM KINGSTON VALUE 667MHZ

GF 7600GT

אני רציתי לעשות קצת OC מעולם לא עשיתי אבל לאחר עזרה הבנתי את הלוגיקה של העניין

רציתי לשאול מנסיון של התותחים פה לכמה לדעתכם ניתן להגיע בלי לשנות מתחים אלא רק לשנות את מהירות הבאס ללא סיכון.

שמעתי שלעיתים עלול להיות מצב של מסך שחור שצריך לעשות CLR CMOS

אני משתמש בקרור המקורי של אינטל

האם כדאי להגדיר בביוס לזכרונות 1:1 שכן אלה זכרונות VALUE?

תודה מראש

פורסם

בתכלס עד באס 333 שזה 2331MHZ לא אמורה להיות שום בעיה וגם לא תצטרך להעלות מתח.. משם והלאה אני ממליץ לך להעלות תיזמוני זיכרונות ל15-5-5-5 ולתת להם +0.6V ולהמשיך להעלות את הבאס לאט לאט(לעלות למשל ל350.. לבדוק שהכל טוב ולמשיך ל370 ואז ל380 ואחרכך בקפיצות של 5 עד 400.. בתקווה שתגיע ל400...)

בעיקרון הדבר היחיד שאמור להגביל אותך זה הזיכרונות...

פורסם

0.6V לזכרונות? זה המון!

לא מומלץ לעבור את ה0.3V בייחוד בזכרונות VALUE כאלה.

חוץ מזה, אם הוא קובע את היחס ל1:1, אז סביר להניח ש0.2-0.3V יספיקו בהחלט עד בערך באס של 350. כמובן שזה אינדיווידואלי ואין חלק שדומה למשנהו, אבל הוא תמיד יכול לעשות יחס שלילי לזכרונות אם זה תוקע אותו.

לגבי התזמונים - כמובן שצריך לשים אותם על 5-5-5-15, למרות שאני חושב שגם אם הוא ישאיר את זה על אוטומטי אז זה מה שייקבע בכל מקרה.

פורסם

דווקא לא הלוח לא ממש יודע לקבוע כמו שצריך את התיזמונים.. ו+0.6 בלוח הזה אומר 2.4V וזה לא נחשב כלכך הרבה לDDR2 וכל זיכרון יכול לעמוד בזה..

פורסם
  • מחבר

הבנתי

לדעתכם עד באס 333MHZ לא יהיה מצב של מסך שחור שצטרך לעשות CLR CMOS?

בלי לשנות מתחים כמוסן רק מעלה MHZ

פורסם

בתכלס? עם הלוח הזה לא תצטרך לעשות כמעט בשום מצב CLR CMOS מכיוון שיש לו DUAL ביוס ואם הוא אתה רואה מסך שחור אז פשוט תחכה עוד כמה שניות והוא יעלה מהביוס השני.. אם לא אז פשוט תוציא את החשמל מהספק.. תחכה איזה 10שניות.. תחזיר ואז תדליק את המחשב וישר שהוא נדלק תלחץ כל הזמן על DELETE - ככה יתאפשר לך לעלות לביוס בהגדרות סטוק והוא יעשה POST על בטוח.. לא משנה מה עשית.. כל הלוחות החדשים של גיגהבייט(גם הלא כלכך חדשים) יש בהם את האופציה הזאת..

פורסם
  • מחבר

האם בלוח הזה PCI ננעל אוטומאטית?

שכן ממה שהבנתי צריך לקבע את PCI על 33 ו PCIE על 100

פורסם

PCI וPCI-E ננעלים אוטומאטית.

פורסם

מצטער אם השאלה לא כל-כך קשורה - אבל יש אפשרות לשנות יחסים בDQ6?

פורסם

אך ורק כלפי מעלה.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לפרט מה הכוונה רק כלפיי מעלה?

פורסם

2.4V זה גבוה. הייתי מעלה לכאן קישור בדיון באתר אחר אמריקאי ומאוד מכובד שכולכם מכירים, אבל הסיכוי שאני אצליח לעלות אותו עכשיו מתהום הנשייה הוא די אפסי.

אני בכל מקרה לא חושב שיש לו צורך בוולטג' כזה גבוה בבאס של עד 350. אם הוא רוצה לעלות גבוה יותר הוא בכל מקרה יצטרך להשתמש במכפל של 1.5 כלומר יחס שלילי לזכרונות(ויש אותו בלוחות של ג'יגהבייט).

PCIE לא ננעל אוטומטית בלוחות של גיג'הבייט. מאיפה הבאתם את זה? יש אפשרות לנעול את זה בביוס על 100MHZ וכך צריך לעשות.

PCI ננעל אוטומטית כפי הנראה לפי מייל ששלחתי לג'יגהבייט(לא בDQ6 אבל בלוח אפילו נחות ממנו).

לגבי הדואל ביוס. לא בכל לוח חדש של גיגהבייט יש את זה אבל ברובם. בכל מקרה, בתור אחד שמשתמש לא מעט בפונקציה הזאת כדאי לדעת שלעיתים היא לא עובדת כראוי(ואני לא היחיד שזה קרה לו). לכן לפעמים עדיין צריך להשתמש ב"גוד אולד" CLEAR CMOS.

פורסם

GGUYS... במחשב שלי.. בלוח שלי - אין DUAL BIOS ולא משנה איזה באס אני מגדיר(זה יכול להיות גם 500 - מה שהמחשב שלי בחיים לא אמור להחזיק) עדיין אם יש מסך שחור.. אז אני מכבה את המחשב - מוציא את החשמל.. מחכה כמה שניות,מחזיר,מדליק את המחשב ולוחץ על DELETE ללא הפסקה ואז הוא מראה לי פוסט ורשום שם SKIP CPU FREQUENCY 500 ונכנס לביוס כאילו כלום והכל מוגדר בידיוק כמו מקודם(גם ה500 נשאר איפה שהוא היה) והדבר היחיד שאני צריך לעשות זה רק להוריד בחזרה ל327 והמחשב יעבוד כמו גדול... וגם בלוח שלך(היה לי ניסיון איתו) זה עובד ככה. אתה יכול לבדוק אם בא לך.. תנסה לתת באס 250 למשל...

פורסם

ייתכן. לא ניסיתי בצורה הזאת. אשמח אם תתן לי קישור לאסמכתא בלוח שלי, כי במדריך לא רשום כלום על זה. מוזר לא?

בכל מקרה, על הנייר הביוס אמור לאתחל את עצמו בהגדרות סטוק אחרי כל כשל של פוסט.

זה בד"כ עובד, ולפעמים לא - ועל זה אין עוררין. אני בכלל לא מבין מה הסיפור בלעשות CLEAR CMOS. כולה לחבר ג'אמפר. לוקח 10 שניות.

זה דבר שתמיד טוב לדעת לעשות, במקרה ושאר האופציות המתוחכמות לא עובדות.

אה ועוד דבר - גם אצלי אין dual bios וזה בכלל לא קשור לאתחול הביוס בהגדרות סטוק - הוא אמור לעשות את זה גם ככה.

פורסם

זה האמתי משהו שאני גיליתי... כאשר אתה לוחץ DELETE מעליית המחשב אז לפני שהוא מעלה את המחשב בהגדרות של האוברקלוק יש לך אפשרות ללחוץ על DELETE ואז הוא כאילו עושה SKIP להגדרות ועולה בסטוק אבל ההגדרות נשמרות בתוך הביוס(רק לא מופעלות) זה לא כתוב בחוברת.. אבל זה עובד.

הוא כותב SKIP CPU FREQUENCY(גם בלוח שלי וגם בשלך וגם בDS3 החדש ומה שלא תרצה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים