עבור לתוכן

התאמה בין רכיבים

Featured Replies

פורסם

שלום רב.

להלן המפרט אותו אני מתכנן לקנות:

מעבד: Core 2 Duo E6700

לוח: Gigabyte GA-965P-DQ6

מאוורר למעבד: Zalman CNPS7700-Cu

כרטיס מסך: Asus EN7300GT Silent

כונן קשיח: WD 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II?

מארז: Antec SonataII.

זכרונות: עדיין לא יודע......

הייתי מעוניין לברר מספר פרטים לגבי הרכיבים שבחרתי ולהתייעץ בכלל באופן כללי על המפרט.

מטרה חשובה מאד במחשב הזה היא לתת ביצועים מעולים (עם אפשרות ל-OC) תוך שמירה על שקט, לכן הלוח והכרטיס מסך עם קירור פאסיבי, המאוורר למעבד שקט והמארז שקט.

אני אשמח לחוות דעת בנושא.

במיוחד מטרידות אותי השאלות הבאות:

1. לוח אם Gigabyte GA-965P-DQ6: באתר של Gigabyte מצויין שללוח יש 4 יציאות eSATA. לעומת זאת, במדריך למשתמש לא נאמר דבר על אותן יציאות. כאשר כתבתי ל-Gigabyte ושאלתי אותם האם היציאות אכן קיימות, הם השיבו לי שכדי לנצל את היציאות הנ"ל נדרשים מתאמים מיוחדים וכבלים eSATA מיוחדים. הם הוסיפו ואמרו שהמתאמים הנ"ל לא תמיד מסופקים עם הלוח ושזה תלוי בספק המקומי.

הייתי מעוניין לדעת האם מישהו קנה בארץ את הלוח הזה והאם הוא קיבל את המתאמים הנ"ל ביחד עם הלוח.

2. מאוורר למעבד Zalman CNPS7700-Cu: תחילה הייתי מעוניין לדעת שהמאוורר הנ"ל אכן מתאים למעבדי Intel Core 2 Duo. באתר היצרן מתייחסים רק עד ל-Pentium 4.

בנוסף, שמעתי שקיימת בעיה להרכיב את המאוורר הנ"ל על הלוח הנ"ל מכיוון שללוח יש פלטת קירור בצידו האחורי, בדיוק במקום שבו אמורה להתלבש התושבת של המאוורר ועקב כך, הברגים המסופקים עם המאוורר אינם מצליחים להגיע למאוורר. האם הבעיה באמת נכונה?

האם אתם ממליצים על מאוורר אחר למעבד שמתאים ללוח נ"ל, למעבד Core 2 Duo E6700 ושהוא שקט במיוחד?

3. המערכת שאני מתכנן להרכיב כוללת את הלוח האמור (DQ6), עם מעבד E6700, עם מאוורר למעבד Zalman CNPS7700-Cu, כרטיס מסך שקט (ללא מאוורר) כגון Nvidia 7300GT או Nvidia 7600GS, ומארז Antec SonataII (עם מאוורר אחד בלבד).

הייתי מעוניין לדעת האם המערכת הנ"ל תצליח לשמור על טמפרטורות נמוכות ואולי לקבל הצעות לשינוי.

4. זכרונות 2x1Gb DDRII 800: אילו זכרונות מומלצים יש לכם שיתאימו ללוח DQ6? רצוי זכרונות CL4 לפחות.

5. אני מרכיב מערכת מחשב נוספת עם מעבד E6600 ולוח Intel BLK965PLTCK. שאר הרכיבים יהיו זהים.

הייתי מעוניין לדעת האם המערכת הזאת תהיה מספיק קרירה והאם אני אתקל גם כאן בבעיות הרכבה של מאוורר ה-Zalman.

תודה מראש,

ג`ו.

פורסם

WHY such a slow Graphic Card with Such High end Spec???

u dont game at all or what?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים