עבור לתוכן

שני אנטי וירוסים במקביל, למה Kaspersky מונע את זה?

Featured Replies

פורסם

עד עכשיו עבדתי עם NORTON מופעל תמידי ובמקביל מוריד מיד פעם ומתקין במקביל גירסת ניסיון של NOD32.

1. כיום רציתי לעבור ל Kaspersky אבל הוא מכריח אותי להסיר את ה NOD32, למה?

2. האם לא ניתן להחזיק אנטיוירוס שני במקביל (גירסות דמו למיניהן לשימוש מידי פעם)? איך אפשר לעשות זאת?

3. האם אפשר להתקין את אנטיוירוס השני (למשל דמו של NOD32) לאחר התקנה של Kaspersky? והאם הוא יעשה בעיות או התנגש איתו בגלל זה?

פורסם

הוא צודק...

לעבוד עם שני AV במקביל זה ממש לא מומלץ, זה לא איזה תוכנת אנטי-ספייוור שלרוב אין לה מודולים שעולים עם המחשב ופועלים ב-REAL TIME.

אני לא מבין גדול בתחום ה-AV אבל הנה דוגמא אחת פשוטה לבעיתיות:

תחשוב על זה ש-AV סורק לך כל קובץ שאתה ניגש אליו, כולל קבצים של וינדוס.

אז אם שני AV יתחילו לסרוק לך כל קובץ מתחיל להיות בלגן, ההרצה של הקובץ לא מאופשרת עד שהסריקה מסתיימת, אבל עכשיו יש לך שני AV שסורקים אותו.

אז אתה בעצם צריך להמתין ששניהם יסרקו אותו עד שהקובץ מורץ.

יש עוד בעיות והתנגשויות בין AV, וממש אבל ממש לא כדאי לך לעבוד ככה.

פורסם

אז תסגור את הקספרסקי אם אתה רוצה לנסות אנטי וירוס אחר, אני לא יודע ממש נותנת לך האפשרות להריץ שתיים במקביל.

פורסם
  • מחבר

תודה לכל העונים!

אין כוונה ששתי התוכנות ירוצו ביחד אלא כגיבוי כמו למשל להריץ בדיקה יזומה מתוך האנטיויורס השני כאשר עולה הצורך

(נגיד וירוס שלא מזוהה על ידי הרגיל או שאנטיוירוס עצמו נהרס מויורס או סיבה אחרת)

הקספרסטיקי מסיר את NOD32 (גם אם הוא לא רץ כרגע כאנטיויורס שמופעל תמידי) השאלה אם כאני אנסה להתקין NOD32 אחרי שהתקנתי אותו,

האם הוא יתן לי לעשות את זה וגם אם כן האם יכולות להיות בעיות (כמובן כשאני לא מפעיל את שני האנטיוירוסים בכוננות תמידית)?

תודה על עזרה

פורסם

מכיוון שקספרסקי התחילו למכור את עצמם בזול (את מנוע הסריקה שלהם), אני אישית מתכנן בקרוב לעשות משהו כזה: להמשיך לעבוד עם NOD32 המעולה/קליל כל הזמן בזיכרון, אולם לעשות סריקה מקיפה של כל קובץ במחשב מדי כמה ימים (אוטומטית, באמצע הלילה) עם סורק המבוסס מנוע קספרסקי, כמו AOL AVS או F-Secure Anti-Virus או Online Armor AVP

ובשלב כלשהו גם למצוא איזה חומת-אש רצינית (פחות קריטי לדעתי האישית) - רובן יותר מעצבנות מאשר עוזרות.

פורסם

בנושא חומת אש אני ממליץ לך על Kerio Personal Firewall

תנסה ולא תיתאכזב לדעתי.

דן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים