עבור לתוכן

למה טוב העלה גבוהה? רק בשביל לעלות חומר לאינטרנט?

Featured Replies

פורסם

למה טוב העלה גבוהה? רק בשביל לעלות חומר לאינטרנט?

פורסם

נו, אז במה חשבת שזה עוזר?

פורסם

וגם בצ'אט קולי וגם בצ'אט מצלמות

פורסם
  • מחבר

לא יודע כי אני שומע מלא אנשים אומרים שרק זה חשוב ורק זה הכי חשוב

אז שאלתי

פורסם

וזה לא נחשב להעלות חומר לאינטרנט?

זה כמו להגיד שקצב הורדה יותר גבוה עוזר גם בלהוריד סרטונים וגם שאתרים יעבדו מהר יותר. זה אותו דבר.

פורסם
  • מחבר

וזה לא נחשב להעלות חומר לאינטרנט?

זה כמו להגיד שקצב הורדה יותר גבוה עוזר גם בלהוריד סרטונים וגם שאתרים יעבדו מהר יותר. זה אותו דבר.

צודק אבל לא כל אחד מבין שצאט מצלמות צריך קצב העלה מהיר אלה הורדה

זה מבלבל וטוב שהוא אמר

פורסם

בשביל רשת לדוגמה. אם יש כמה מחשבים כולם מחזירים תשובה על כל חבילת מידע שמתקבלת. ברוב החבילות ההורדה גבוהה וההעלאה היא גבוהה לא משמעותית מאינטרנט בחיוג (96kbit, פעם היה 56kbit). הדבר מעכב את הגלישה. חוץ מזה שהיום שולחים הרבה FW:FW:FW (מיילים "מצחיקים" וכו') עם קבצים גדולים ומשתמשים בתוכנות שיתוף קבצים הדורשות מהמשתמש להעלות כדי להוריד במהירות טובה.

מה גם שבד"כ לא מנצלים את רוב החבילות הסטנדרטיות של 1.5 מבחינת הורדה כך שכדאי להשקיע בערוץ חזור מהיר במקום לשדרג לחבילות מיותרות של 5 מגה.

פורסם

מתי יש אפשרות להשתמש בהורדה גבוהה? רק כשאתה מוריד תכנים חוקיים מאנשים אחרים. בכל התוכנות שמאפשרות לך להוריד מאנשים אלה יש מנגנון קרדיט שסופר כמה העלת. לכן, מהירות ההעלאה שלך משפיעה בעקיפין על מהירות ההורדה(ככל שתעלה יותר, כך תוכל להוריד יותר).

פורסם

מתי יש אפשרות להשתמש בהורדה גבוהה? רק כשאתה מוריד תכנים חוקיים מאנשים אחרים. בכל התוכנות שמאפשרות לך להוריד מאנשים אלה יש מנגנון קרדיט שסופר כמה העלת. לכן, מהירות ההעלאה שלך משפיעה בעקיפין על מהירות ההורדה(ככל שתעלה יותר, כך תוכל להוריד יותר).

זה רק באימיול

זאת שיטה מטומטמת

בגלל זה ביטורנט עדיף יותר

אדם אחד שיש לו את הקובץ המלא 100%

peer שמתחבר אליו ומוריד ויש לו קובץ חלקי וממשיך להוריד ובינתיים יש לו 70%

אדם שלישית שנכנס ומוריד בו זמנית מהאדם עם ה70 ומהאדם עם ה100

ואז אחד מוריד מהשני שם וככה יש יותר מהירות הורדה

בלי תורים וכל החרא הזה

פורסם

זה ממש לא נכון מה שאתה אומר

השיטה (הרעיון, לא הביצוע) של האימיול בתיאוריה היא מושלמת, הבעיה שכולם מנסים להתחמק מלהעלות ולתרום לשיתוף

וגם הביטורנט עובד ככה למקרה שלא ידעת

בטראקרים ציבוריים, אתה לא מחוייב להעלות, ורוב האנשים , איך שמסתיימת להם ההורדה - מסיימים גם את ה session ולא מעלים יותר

אתה אולי מצליח להוריד מטראקרים ציבוריים, כי אתה מוריד רק דברים של O-day כלומר, דברים חדשים שהשתחררו בימים האחרונים

ומכיוון שזה חדש, אז יש דרישה והרבה מורידים, ותוך כדי הורדה אתה משתף את הקובץ - אז בימים הראשונים של השחרור - זה יוריד לך מהר וטוב.

אבל אחרי שבוע - שבועיים, לך חפש... קצב איטי להחריד

למה ? כי זה טראקר ציבורי, אז זורקים זין, לא מעלים.

ואם זה עדיין מהיר, זה רק בגלל שזה קובץ פופולרי מאוד, בטראקר ציבורי ידוע מאוד, וכל יום מורידים אותו עוד אנשים

באימיול אתה מוצא הכל - גם קבצים ישנים, גם כאלה שמשתפים אותם 3 אנשים, עדיין יירדו לאורך זמן

בביטורנט (בטראקרים ציבוריים) אם בכלל תמצא קובץ "ישן" שלא מת לו הטראקר, או הטורנט, הוא יירד במהירות איטית להחריד לרוב

ולמה המהירות תמיד תהיה גבוהה בטראקרים פרטיים ? כמו סופר-טורנטס, או טורנטבייטס וכו' ?

כי שם מחייבים אותך בתור חבר בטראקר, להעלות עד ליחס של מינימום 1:1

וכולם מעלים, וכולם מרוויחים מזה.

בקיצור - ביטורנט בטראקר פרטי זה בול כמו אימיול, רק ששיטת האכיפה עובדת, כי היא בנויה יותר טוב

-

ולפותח הת'רד - העלאה זה חשוב, כן, לשליחת מידע למחשבים אחרים שנמצאים באינטרנט

לשידור וידאו ו/או אודיו מהמחשב שלך למחשבים אחרים

ואפילו זה תורם לגלישה רגילה באינטרנט (המחשב שלך משדר בקשות למידע משרתי WEB, וכשיש לך קצב העלאה גבוהה יותר - זה יותר מהיר)

תעשה ניסוי, פתח תכנת שיתוף כלשהיא, ותגביל את ההורדה שלה - כלומר שישאר לך רוחב פס הורדה מלא, לשימושך

אבל תן לתוכנה להעלות במהירות המקסימלית

ואז תנסה לגלוש

תראה שזה איטי להחריד

יש אנשים (כמוני למשל) שמתחברים למחשב שלך בשליטה מרחוק (RDC או VNC או בכל דרך אחרת)

וכשיש לך במחשב בבית העלאה גבוהה - השליטה הרבה יותר נוחה ומהירה.

אז לסיכום - העלאה חשובה, השאלה עד כמה היא חשובה לך אישית

פורסם

יופי אז אני בציבורי כי אני לא יכול להתחייב כל הזמן להעלות כי רוב הזמן אני בכלל משחק במחשב ואני בקושי מוריד

ולידיעתך כמעט תמיד בטראקרים הציבוריים אני מסיים הורדה אחרי שיש לי רטיו של 1.0 ומעלה

אבל אימיול זה כל הזמן לפי מי שיש לו יותר קרדיט וזה דפוק

אנשים רוצים להיות אנונימיים

ולא כל הזמן ללקק את התחת של המשתפים הראשיים

הרי ראינו כבר כמה חוקי כל התוכן שמסתובב שם

פורסם

תראה, לא הפניתי אצבע מאשימה אליך, שאתה לא מעלה.

ואם אתה מסיים הורדה ברטיו של 1:1 אז תכלס אתה יכול להיות חבר בקלות בכל טראקר פרטי

אתה לא חייב להתחייב להמשיך להעלות אחרי סיום הורדה, אתה יכול להעלות גם בהזדמנות אחרת

אני למשל חבר ב-2 טראקקרים פרטיים, אבל אני מוריד בקושי פקר של סדרה, פעם בשבוע, ומעלה את הכמות שהורדתי בחזרה, במשך השבוע כשיש אפשרות לזה.

הרטיו שלי עומד על 1.7 (הייתה לי מהירות העלאה של 1 מגה עד לא מזמן, אז הייתי יכול להעלות וצברתי רטיו... עכשיו אני מנצל אותו להורדות :) )

באימיול אתה אנונימי לגמרי, פשוט יש רישום בקליינט עצמו, אף אחד לא יודע מי אתה.

ולצערי, עקב הטבע האנושי, חובת השיתוף שנכפית פה עלינו היא הכרחית, במידה ואתה רוצה רשת שיתוף קבצים שתעבוד.

מה שיותר יפה באימיול למשל, שבלי להגדיר הגדרות מיוחדות, כשהאימיול פתוח אתה משתף, כשהוא סגור - אתה לא משתף

אתה יודע בדיוק איזה קבצים נמצאים בתיקייית השיתוף שלך, שליטה מלאה, העלאה ידידותית לסביבה

וזה ממש לא משנה איזה סוג קבצים חוקיים/לא חוקיים יש ברשת השיתוף שלך, ואין לי חשק להתווכח על חוקיות ההורדות, אנחנו מדברים על הטכנולוגיה, לא התוכן.

פורסם

באימיול צריך לבנות קרדיט כדי להוריד נורמלי ויש תורים של 1000 אנשים שזה פסיכי לגמרי במקום להוריד אחד מהשני שזה בקושי קורה

בביטורנט לא צריך קרדיט קודם או משהו ואפשר ישר להוריד

כרגע אני לא חושב ששווה בכלל להיכנס לטראקר פרטי מהסיבה שאנחנו ישראלים ובסוף יתנו לנו באן גם ככה

אז למה שנשקיע ובסוף נקבל באן? בגלל זה שווה להיות בטראקרים ציבוריים, שם אף אחד לא נותן לי באן בגלל שהשכן שלי עשה שטויות כי הוא מתקמצן על חבילה עם יותר אפלוד

פורסם

עוד דוגמא:

אם אתה משווה חבילה של 1.5Mbps/96Kbps ו-1.5Mbps/512 (העלאה\הורדה - בהתאם), אז בחבילה עם האפלואד היותר גבוהה תוכל לפתוח חדר של משחק, כל משחק רשת, למשל FIFA, Generals, Need For Speed, Red-Alert - בלי שאנשים שנכנסים יחוו 'לאגים' - איטיות ופינגים הזויים.

למשל, עם upload של 96Kbps (12KB/s) תוכל לארח 2 אנשים ב-Counter-Strike v1.6 עד שיתחילו לאגים...

לעומת זאת עם אפלואד של 512 קילו-ביט (64 קילו-בייט (שים לב! 1 בייט = 8 ביט, כנ"ל לגבי מגה\ג'יגה-ביטים \בייטים) תוכל לארח הרבה יותר אנשים, בלי שיתחילו לאגים!

זאת רק דוגמא אחת, חבל שדופקים אותנו ככה בארץ עם האפלואד...

פורסם

בשביל רשת לדוגמה. אם יש כמה מחשבים כולם מחזירים תשובה על כל חבילת מידע שמתקבלת. ברוב החבילות ההורדה גבוהה וההעלאה היא גבוהה לא משמעותית מאינטרנט בחיוג (96kbit, פעם היה 56kbit). הדבר מעכב את הגלישה. חוץ מזה שהיום שולחים הרבה FW:FW:FW (מיילים "מצחיקים" וכו') עם קבצים גדולים ומשתמשים בתוכנות שיתוף קבצים הדורשות מהמשתמש להעלות כדי להוריד במהירות טובה.

מה גם שבד"כ לא מנצלים את רוב החבילות הסטנדרטיות של 1.5 מבחינת הורדה כך שכדאי להשקיע בערוץ חזור מהיר במקום לשדרג לחבילות מיותרות של 5 מגה.

הכי נכון מכל ההודעות פה.

עזוב את הקטע של אימיול (שם זה ממש ברור) אם אתה רוצה לגלוש כמו בנאדם אתה צריך גם העלאה גם אם אתה לא מעלה כלום לרשת.

עוד ניסוי שאתה יכול לערוך: תתחבר לרשת ורק תגלוש, מבחינתי תגלוש רק לאתר אחד. אל תעלה שום דבר לאתר לא הודעות לא כלום ותסתכל באייקון הרשת שלך ותראה כמה ביטים ירדו למחשב שלך וכמה עלו חזרה לרשת.

רוב החבילות היום הן ממש ביזיוניות ברמה מבחינת העלאה שלהן וחלקן (כמו 1.5 הורדה 96 העלאה) מגבילות משמעותית את מהירות ההורדה רק בגלל מהירות העלאה נמוכה (כן כן גם אם אתה לא מעלה כלום שלא לדבר על מקרים שבהם יש צורך להעלות כמויות גדולות של מידע כמו בשיחות וידאו\קול).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים