עבור לתוכן

מחשב מקרטע, האם ההרדיסק שלי הולך למות?

Featured Replies

פורסם

מדובר במחשב ישן: celron850 256RAM עם הרדיסק של 20GB,

עד לפני כחצי שנה הוא הריץ win2000pro במהירות סבירה.

כיום כל פעולה שמצריכה קריאה מההרדיסק לוקחת זמן רב, ואם אני מפעיל תוכנה בזמן שאני מנגן שיר ב winamp אז השיר מגמגם / נפסק לזמן מה.

גם כאשר אני עושה פעולה קטנה כמו התקנת תוכנה קטנה של MBים בודדים, השירים מגמגמים, וגם תנועת סמן העכבר לא חלקה.

ביצעתי איחוי לשני המחיצות: 3GB לחלונות ואופיס, ומחיצה נוספת לכל השאר (השתמשתי ב perfectdisk)

בכל מחיצה יש יותר מג'יגה פנוי.

במחשב יש כרטיס קול onboard ac97, נסיתי לשחק עם hardware acceleration אבל זה לא עזר.

כרגע המחיצות מאוחות, האם סופו של ההרדיסק שלי קרב?

האם יש תוכנה שתוכל לעזור, או לפחות לאבחן את הבעיה יותר במדיוק?

פורסם

ייתכן כי -HD שלך מגיע לסיום חייו, בהחלט מדובר כאן בהמחשב חלש ומבוגר למדי. בקשר לאיחוי דיסק אז DISKEEPER מצויין לדעתי.

(אל תעשה יותר מדי איחויים כי זה מאמץ מאוד את ה-HD). העניין הוא שאחרי תקופה מסויימת של זמן ה-WINDOWS מתחיל להתפרק

אם אפשר לקורא לזה ככה. בנוסף לזה כל מני תוכנות מותקנות ומתווספות לאחרות ברקע, מה שצורך יותר ויותר משאבי מערכת שלמחשב אין ממש.

אני מציע לך לעשות כמה דברים כמו סריקות ל-SPYWARE עם תוכנות כמו ADAWARE או SPYBOT S&D. בנוסף לזה תריץ סריקת וירוסים,

ותמנע מכל מני תוכנות לא נחוצות לך או למערכת הפעלה לעלות יחד עם הוינדווס. במלים אחרות צמצם את מספר ה-processes.

לי אישית הייתה בעיה דומה מאוד לשלך במחשב הישן, שהיה לו מעבד דומה לזה שיש לך וזיכרון 128 שהריץ XP PRO. בזמן ניגון שיר אם הייתי

פותח למשל תוכנה כלשהי כבדה יחסית, הוא היה מקרטע (השיר) וכמובן שלתוכנה היה לוקח זמן להיפתח. המחשב הזה מתפקד עד היום, 3 שנים אחרי (ונקווה שימשיך לתפקד). כך שלא נראה שיש לך בעיה ב-HD.

פורסם
  • מחבר

שכחתי לציין שביצעתי פירמוט והתקנה מחדש של win200pro לפני שפתחתי את הנושא בפורם.

לכן לא קיימת בעיה של וירוסים / spywares או הרבה תוכנות שהותקנו.

האם הבעיה בהרדיסק?

פורסם

כדי לבדוק את מצב ההרדיסק מומלץ שתוריד את HDD LIFE PRO - התוכנה הזאת תוכל לומר לך מה מצבו הפיזי של הכונן.

בהצלחה ויום נעים.

פורסם
  • מחבר

תודה לכל העוזרים, אבל התוכנה אומרת שמצב ההרדיסק טוב (54% בשני המדדים, ואין וכולת למדוד את הטמפרטורה),

ובנוסף שההרדיסק בן פחות מ 3 שנים למרות שקניתי אותו ב 2001. כיצד התוכנה קובעת את גיל ההרדיסק?

בהנחה וההרדיסק תקין, מה יכול לגרום לו לירידה כה גדולה בביצועים וכיצד ניתן לתקן זאת?

פורסם

שכחתי לציין שביצעתי פירמוט והתקנה מחדש של win200pro לפני שפתחתי את הנושא בפורם.

לכן לא קיימת בעיה של וירוסים / spywares או הרבה תוכנות שהותקנו.

האם הבעיה בהרדיסק?

רציתי להציע לך לפרמט, אבל אם כבר עשית זאת בדוק שהדיסק הקשיח עובד במצב DMA.

פורסם
  • מחבר

ההרדיסק עובד במצב use dma if available, האפשרות השנייה היא pio only וזו האפשרות שהסידירום עובד בה.

פורסם

כתוב Use DMA if Available, אבל צריך להיות מוצג באיזה מצב DMA הוא עובד בפועל.

שנה אגב את ה-CD גם למצב DMA.

פורסם
  • מחבר

ההרדיסק עובד במצב: ultra dma mode

זה מופיע באפור, כלומר לא ניתן לשינוי.

פורסם

איזה MODE ? צריך להיות שם מספר

פורסם
  • מחבר

צירפתי תמונה המראה את המצב הנוכחי.

[attachment deleted by admin]

פורסם

הדיסק נראה בסדר

האם בדקת עם תוכנה כמו

Ad-Aware SE Personal

או

Spybot - Search & Destroy

אמרת שאין בעייה כזו אבל כדאי לבדוק

בנוסף צרף צילום מסך של PERFORMANCE במסך המשימות של חלונות, אחרי עבודה של כחצי שעה.

פורסם
  • מחבר

בדקתי עם Ad-Aware SE Personal ולא היו spywares

צירפתי את תמונת ה performance

[attachment deleted by admin]

פורסם

נראה תקין

יש עוד כמה דברים שאפשר לעשות

1- להכנס לתפריט של הזיכרון הוירטואלי ולשנות לו את הגודל ל-512 מ"ב, לאתחל ולבצע איחוי של הדיסק

(אם הוא כבר על 512 אז תשנה לערך דומה אחר, תאתחל, תבצע איחוי ואחר כך תחזיר ל-512 מ"ב)

2- לבדוק שכל הדרייברים של הסאונד והמסך מעודכנים

3- תן תמונת מסך של PERFORMANCE אחרי שהמחשב ביצע את "הגימגומים", (גימגם תעצור ותן תמונת מסך)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים