עבור לתוכן

האם זה נכון שחיבור הרדיסק וצורב על אותו חיבור IDE מפחית את ביצועי ההרדיסק??

Featured Replies

פורסם

אז ככה ההרדיסק שלי והצורב מחוברים באמצעות אותו כבל IDE וממה ששמעתי זה גורם להפחתת הביצועים של ההרדיסק

האם זה נכון ובמידה וכן עד כמה זה משמעותי ???

תודה מראש למגיבים :yelclap:

פורסם

אם אתה משתמש בשניהם בו זמנית אז בהחלט כן.

משמעותי.

פורסם

ואם אני מעתיק cd מהצורב להרדדיסק ?

פורסם

אז אתה משתמש בשניהם בו זמנית....

למרות שבזמן ההעתקה הסופי לא יהיה הבדל גדול כי במילא כל ההעברה תהיה מוגבלת על ידי ה-CD.

פורסם
  • מחבר

אם אתה משתמש בשניהם בו זמנית אז בהחלט כן.

משמעותי.

אז כל עוד אין לי CD בכונן ההרדיסק עובד כאילו הוא מחובר בכבל נפרד

וההבדלים בביצועים יווצרו רק בזמן שימוש בו זמני בשניהם CD+הרדיסק

כלומר זה לא כל כך עקרוני אם הם יהיו על אותו כבל IDE :smile1:

פורסם

זה נכון בגלל 2 הסיבות הבאות:

הבקר IDE עובד במהירות של הכונן הכי איטי באותו ערוץ, ומכיוון וצורבים וכוננים אופטיים עובדים ב Ultra DMA 33 הוא מאיט ובעצם מגביל את תעבורת הנתונים של הדיסק הקשיח.

בנוסף, הבקר IDE לא יודע לבצע קריאה וכתיבה בו זמנית, ולכן במצב בו אתה מעתיק מידע מהצורב או CD-ROM לדיסק הקשיח הבקר לא יכול לקרוא מהכונן האופטי ולכתוב אותו לדיסק הקשיח בו זמנית (באותו מחזור שעון) והוא צריך לקרוא (משך זמן של מחזור) ואז לכתוב (משך זמן של מחזור) שזה פי שתיים פעולות מבחינת הבקר , ולכן רוחב הפס התאורטי יורד בחצי לכל כונן על אותו ערוץ בבקר.

המצב הזה יותר קריטי כאשר אתה מנסה לצרוב דיסק שהמידע שלו מגיע מהדיסק הקשיח, כי יכול להיווצר מצב שבו הבקר לא יהיה מספיק מהיר בשביל להביא את המידע מהדיסק הקשיח בזמן והצורב יכשל בפעולת הצריבה.

פורסם

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=202529.msg1777168#msg1777168

אם תפתחו ספרים בתחום, במקרה של שני כוננים קשיחים, שני כוננים אופטיים, ושני חיבורי IDE, מומלץ לחבר לכל צמה כונן קשיח וכונן אופטי.

מה שנאמר כאן ובת'ראד שבקישור, שלא מומלץ כונן קשיח עם כונן אופטי על אותה צמה, פשוט אינו נכון.

פורסם

שרואים בברור שההרדיסק על dma 5

והצורב על dma 2

ולא כמו שטענו שהמהירות תהיה של הנמוך מבין השנים

פורסם

ה-DMA הוא מצב העברת המידע.

יכול להיות במצב DMA49803248 ועדיין להעביר נתונים בקצב של צב.

ברגע שיש שני התקנים מחוברים על אותו חוט, ועובדים עם שניהם במקביל, הבקר אינו יכול לשלוח בקשה למידע חדש כל עוד לא התקבלה התשובה הנוכחית.

ולכן, תשלח בקשה ל-CD, בגלל שהוא עונה באיטיות רבה ביותר הוא יאט את קצב העבודה של הדיסק הקשיח.

פורסם
  • מחבר

ה-DMA הוא מצב העברת המידע.

יכול להיות במצב DMA49803248 ועדיין להעביר נתונים בקצב של צב.

ברגע שיש שני התקנים מחוברים על אותו חוט, ועובדים עם שניהם במקביל, הבקר אינו יכול לשלוח בקשה למידע חדש כל עוד לא התקבלה התשובה הנוכחית.

ולכן, תשלח בקשה ל-CD, בגלל שהוא עונה באיטיות רבה ביותר הוא יאט את קצב העבודה של הדיסק הקשיח.

ואם זה מצב שבו שניהם מחוברים על אותו כבל אבל אני לא משתמש בCD בו זמנית עם ההרדיסק אז אין הבדל?

ההבדלים במהירות מתבצעים רק בזמן ששניהם עובדים בו זמנית?

פורסם

אז מה הבעיה תפריד בינהם ותקנה עוד כבל IDE

פורסם

ואם זה מצב שבו שניהם מחוברים על אותו כבל אבל אני לא משתמש בCD בו זמנית עם ההרדיסק אז אין הבדל?

ההבדלים במהירות מתבצעים רק בזמן ששניהם עובדים בו זמנית?

נכון, ועל אחת כמה וכמה נכון בעת צריבה כאשר גם הצורב וגם הדיסק הקשיח ממנו נקראים הנתונים יושבים על אותו ערוץ.

מכיוון ומהירות הצריבה המקסימלית ב CD-R היא 52x מה שנותן לנו 7.8MB/s שהוא הרבה מתחת ל 33MB/s שניתן להעביר ע"י ה UDMA2 של הצורב, אז ברוב המקרים לא תתקל בבעיות עם זה. ב DVD-R X8 המצב די דומה כאשר קצב הצריבה הוא 12MB/s, שנמוך מה 33MB/s שניתן להעביר בערוץ.

פורסם
  • מחבר

אז מה הבעיה תפריד בינהם ותקנה עוד כבל IDE

יש לי כבל וגם אין בעיה להפריד בינהם אבל העניין הוא לא רק לעשות מבלי לדעת הוא להבין מדוע לשם כך קיים הפורום לא????

וגם עדיין לא ענו לי על השאלה!!

והיא: "ואם זה מצב שבו שניהם מחוברים על אותו כבל אבל אני לא משתמש בCD בו זמנית עם ההרדיסק אז אין הבדל?

ההבדלים במהירות מתבצעים רק בזמן ששניהם עובדים בו זמנית?"

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים