עבור לתוכן

עיצוב תוכנה

Featured Replies

פורסם

שלום,

רציתי לשאול מה לומדים בעיצוב תוכנה בבית ספר? זה אמור להיות קשה?

יש לי דילמה.. עשיתי כבר 3 יחידות במדעי המחשב/פסקל ואלו ה-2 האחרונות.

תודה מראש

פורסם

לומדים מבני נתונים בסיסיים והצגת תוכנה באמצעות מכונת מצבים, בעיקר...

זה שווה משמעותית יותר מ-3 יחידות, בהקשר של תיכנות, אם זאת השאלה שלך.

מצד שני, השאלה מה אתה כבר יודע בכל מקרה - כי אולי אתה יודע את כל הדברים האלה בלי קשר. אבל, בעצם, במקרה כזה עדיף לך לעשות עוד 2 יחידות ללא מאמץ, לא? ;)

פורסם
  • מחבר

פשוט שמעתי מעתודאי שה-2 יחידות האלו קשות יותר מפיזיקה.

משתמשים שם בשפת תכנות ספסציפית?

פורסם

הן לא כל כך קשות.. הוא סתם נסחף.

בגדול מלמדים אותך כל מיני צורות כתיבה וסוגים של מבני נתונים. בנוסף מלמדים אותך שם איך לתכנן קוד(אלגוריתמים).

לא מלמדים שם שפות אחרות.

פורסם

פשוט שמעתי מעתודאי שה-2 יחידות האלו קשות יותר מפיזיקה.

היסחפות פראית :lol: .

ההבדל העיקרי בין ה-3 ליחידה של העיצוב תוכנה הוא שבשלוש יחידות הראשונות אתה לומד בעיקר להכיר את השפה - משתנים, מערכים, לולאות וכו', ופחות על יצירת אלגוריתמים. היחידה של עיצוב תוכנה עוסקת בעיקר במבני נתונים בסיסיים ויותר אלגוריתמיקה ותכנון אך עדיין באופן בסיסי.

אצלנו למדו ביחידה החמישית "אוטומטים ושפות פורמליות", פרק קל יחסית שאינו קשור ישירות לתכנות אלא לתחום של ה parser-ים וכו' (תיאור גרפי של שפות, דיקדוקים וכו').

כמובן שישנו הבדל ברמה אבל לא צריך להגזים, זה אולי טיפה יותר קשה כי הנושאים טיפה מתקדמים יותר למי שלא בעל ידע מוקדם אבל בסה"כ זה לא קשה.

הרמה של מדעי המחשב בבי"ס די נמוכה כרגע לדעתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים