עבור לתוכן

לאחר רכישת ATI על ידי AMD, מה צופן העתיד ל-INTEL ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

רציתי לדעת מה אתם חושבים שיהיה בשוק כרטיסי המסך בעתיד ?

אני אפרט :

ראינו לא מזמן ש-ATI הודיעה על הפסקת ייצור ערכות שבבים ל-INTEL,

http://hwzone.co.il/news/1156780942/67842/

מה יקרה אם הם יבצעו מהלך שה-CROSSFIRE גם יהיה בלעדי ל-AMD ?

בלוחות עם ציפסט של 975X של אינטל היה עד היום תמיכה ב-CROSSFIRE בלבד,

מעניין אם עכשיו לאחר רכישת ATI על ידי AMD, תהיה תמיכה ב-CROSSFIRE בציפסטים הבאים של INTEL,

או שהם יבצעו מהלך כמו של NVIDIA שה-SLI פעיל רק על לוחות עם ציפסט שלהם.

תחשבו על זה, במידה ובאמת AMD-ATI יבצעו מהלך כזה, שה-CROSSFIRE פעיל רק על גבי לוחות עם ציפסט שלהם,

מה יהיה עם לוחות ה-HIGE-END של אינטל באיזה טכנולוגיה הם יתמכו ? אם בכלל ?

האם INTEL יכנסו לתחום של כרטיסי המסך ? ויתחרו גם ב-NVIDIA וגם ב-ATI ?

מה אתם חושבים ?

פורסם
מה יהיה עם לוחות ה-HIGE-END של אינטל באיזה טכנולוגיה הם יתמכו ? אם בכלל ?

מה הבעיה פה? כבר היום יש לוחות המתאימים למעבדי אינטל ותומכים ב SLI.

האם INTEL יכנסו לתחום של כרטיסי המסך ? ויתחרו גם ב-NVIDIA וגם ב-ATI ?

קשה לאמר, אני לא רואה בזה הגיון.

פורסם
  • מחבר

מה הבעיה פה? כבר היום יש לוחות המתאימים למעבדי אינטל ותומכים ב SLI.

התכוונתי ללוחות עם ציפסט של INTEL, הלוחות שאתה דיברת עליהם הם עם ציפסט של NVIDIA.

בדיוק זו הבעיה שאני מתכוון, מה יקרה אם ATI תצא באותו צעד ?

אם מישהו ירצה מערכת משחקים חזקה וירצה CROSSFIRE או SLI הוא יקח לוח אם עם ציפסט של ATI או NVIDIA,

וזה יגזול לה חלק שוק גדול מאוד מהלוחות אם.

קשה לאמר, אני לא רואה בזה הגיון.

אם ATI תלך בכיוון של הצעד שאמרתי למעלה, אני לא רואה שום הגיון ש-INTEL לא תיכנס לתחום,

הם יהיו חייבים לספק פתרון גרפי חזק לשחקני מחשב כבדים.

כמובן כל מה שאני אומר פה תלוי בצעד מ-AMD-ATI לגבי הצהרת בלעדיות על תקן ה-CROSSFIRE כמו חברת NVIDIA !

פורסם
אם ATI תלך בכיוון של הצעד שאמרתי למעלה, אני לא רואה שום הגיון ש-INTEL לא תיכנס לתחום,

הם יהיו חייבים לספק פתרון גרפי חזק לשחקני מחשב כבדים.

נראה לי שאתה מתכוון לזה שאינטל יוכלו להכנס לתחום ברגע שיהיה בא להם, והם יצליחו כבר מן הרגע הראישון וכבר יציעו טכנולוגיה משלהם לחיבור 2 הכרטיסים. אינטל עוסקת ב CPUs ו Chipsets, הנושא של ה GPUs הוא נושא אחר לחלוטין.

עוד סיבה שאני לא רואה את זה מתקיים, זה שמספר הגיימרים הכבדים שלוקחים מערכות עם 2 כרטיסים הוא מאוד קטן יחסית לאחרים, בגלל זה אני לא רואה בזה הגיון שאינטל ידאגו ויתחילו להשקיע כל כך בפיתוחי GPUs.

פורסם
  • מחבר

נראה לי שאתה מתכוון לזה שאינטל יוכלו להכנס לתחום ברגע שיהיה בא להם, והם יצליחו כבר מן הרגע הראישון וכבר יציעו טכנולוגיה משלהם לחיבור 2 הכרטיסים. אינטל עוסקת ב CPUs ו Chipsets, הנושא של ה GPUs הוא נושא אחר לחלוטין.

עוד סיבה שאני לא רואה את זה מתקיים, זה שמספר הגיימרים הכבדים שלוקחים מערכות עם 2 כרטיסים הוא מאוד קטן יחסית לאחרים, בגלל זה אני לא רואה בזה הגיון שאינטל ידאגו ויתחילו להשקיע כל כך בפיתוחי GPUs.

אני מתכוון שאינטל אולי תיכנס לתחום, אם טכנולוגיית ה-CROSSFIRE תהיה בלעדית ללוחות אם עם ערכת שבבים של ATI,

כמו שכבר היום טכנולוגיית ה-SLI בלעדית ללוחות אם עם ערכת שבבים של NVIDIA,

אני חושב שזה יוריד את מכירות לוחות האם של INTEL בצורה משמעותית, אם לא יהיה לה לוח אם עם תמיכה בשני כרטיסי מסך,

למרות שזה שוק יחסית קטן, אבל אני מניח ש-INTEL לא תוותר עליו, היא לא תיתן ל-NVIDIA או ATI לגדול ככה,

זה פשוט לא נראה לא הגיוני. :nixweiss:

פורסם

מה שאתה אומר זה לא הגיוני.

כמו שכבר ציינתי, האחוז של אלא שלוקחים 2 כרטיסים הוא מאוד קטן, אפשר לאמר שהוא נע בסביבות ה 1% אם לא פחות.

לא הגיוני שאינטל תתחיל להכנס לתחום חדש בגלל זה, זה ממש לא שווה את זה.

אני מעריך שהם לא ירגישו בכלל את ה"ההפסד".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים