עבור לתוכן

איזה דגם עדיף מבין השלושה בתחום ה- 1200-1350$

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

רציתי לדעת איזה לפטופ עדיף לקנות של DELL או של HP (לא משנה כרגע המפרט רק לגבי המוניטין של החברה).

ועוד שאלה קטנה, קראתי פה שיש מעבד חדש dual core וראיתי באחת ההודעות שיש dual 2 core. זה מעבדים שונים? מה עדיף?

תודה לעונים :)

קובי

פורסם

מתוך שרשור "טיפים לקניית מחשב נייד" אשר נמצא בראש הפורום:

מספר נקודות מפתח שחשוב לבחון אותן כאשר קונים מחשב נייד, אשר לרוב אנשים מתעלמים מהן:

אחריות ואמינות

שלא כמו במחשב שולחני, מחשב נייד קשה לתחזק ולתקן במקרה של תקלה. למעט דיסק קשיח, זכרון ולעיתים סוקט ה-Mini PCI עבור כרטיס רשת אלחוטי, שאר הרכיבים קשים מאוד לגישה. בנוסף לכך, חלקים כמו לוח האם, מסך ה-LCD וגוף הקירור של המערכת מיוצרים במיוחד עבור יצרן המחשב, כך שלא ניתן לקנות אותם בקלות בשוק החופשי. תיקון תקלה של מחשב נייד במעבדה פרטית יהיה יקר משמעותית מתיקון תקלה דומה ממחשב שולחני.

לכן, חשוב לקנות נייד מיצרן גדול ומוכר, עם אחריות ארוכה ככל הניתן. שימו לב לא ליפול בפח של אחריות ל-3 שנים, אולם בשנתיים האחרונות אחריות על חלקים בלבד ללא עלות עבודה. כיוון שתהיו מחוייבים לתקן במעבדה "מוסמכת" של נותן האחריות, אפשר להלביש את עלות החלקים על עלות העבודה, ואין הרבה מה לעשות.

בין היצרנים הגדולים קשה להבחין בין יצרן אמין יותר ליצרן אמין פחות. לכל יצרן יש דגמים אמינים יותר ואמינים פחות. ככלל אצבע, אם ניתן, תמיד עדיף לרכוש ניידים בקטגוריה עסקית ולא בקטגוריה ביתית. הם לרוב עמידים ואמינים יותר.

נתוני אמינות של דגמים ספציפיים אפשר לדעת לרוב רק כשנה שנתיים אחרי שהם משוחררים לשוק, ויש אותם למספיק אנשים. במצב כזה, לרוב יש ניידים מעודכנים ומודרניים יותר, והניידים שיש לגביהם נתוני אמינות כבר לא משתלמים לקנייה. לכן, קשה לדעת עד כמה נייד ספציפי אמין כאשר קונים אותו. אולם, חשוב לבדוק ברשת לגבי מחלות ילדות כלשהן של הדגם הספציפי אשר מתגלות מהר.

עדיף Core 2 Duo.

פורסם
  • מחבר

יש מבצע ב900$ את המחשב הבא:

Notebook Computer with 15.4-in. UltraBright Widescreen. Intel Centrino Core Duo T2250 processor, 2GB DDR2 memory, 120GB hard drive, Double layer DVD +-RW DVD Writer drive, Intel Pro 802.11g wireless LAN

הדבר היחיד שמפחיד זה שאני ממש לא מכיר את החברה, מישהו מכיר? אפשר לסמוך עליהם? המפרט טוב?

פורסם
  • מחבר

שלום,

אני מתלבט בין שלושה מחשבים ניידים והייתי שמח אם הייתם יכולים לעזור לי להחליט, המחשבים הם:

1. Hewlett Packard DV8330US

DV8330US Pavilion Notebook Computer with 17-in. BrightView widescreen. Intel Centrino Core Duo T2250 processor, 1024MB 667MHz DDR2 memory, 200GB hard drive, LiteScribe DVD +-RW DVD writer, 6-in-1 Media reader. Intel Pro Wireless 3945ABG Network Connection

1350$

2. Toshiba P105S6064

P105-S6064 Satellite Notebook Computer with USB TV Tuner. 17-in. TruBrite Widescreen. Intel Centrino M Core Duo T2400 processor, 2GB DDR2 memory, 160GB hard drive, Double layer DVD +-RW DVD Writer drive. 802.11A/B/G Wireless LAN. DVR, Fingerprint reader

1300$

3. Hewlett Packard DV2050

Notebook Computer with 14.1-in. Widescreen. Intel Centrino M Core Duo T2250 processor. 2GB DDR memory, 120GB hard drive, Double layer DVD +-RW LightScribe Drive. Wireless 802.11b/g LAN. QuickPlay for movies, music, photos, video

1200$

אני אשמח לשמוע מה אתם חושבים על הדגמים ואיזה עדיף לדעתכם,

תודה

קובי.

פורסם
  • מחבר

היי,

אני הולך לקנות את הלפטופ הבא של DELL ורציתי לשמוע הערות\הארות על הלפטופ.

אם אתם חושבים שכדאי לי לשדרג משהו לפני שאני קונה אותו ומה אתם חושבים על הלפטופ ועל המחיר.

תודה מראש,

קובי.

הכתובת למפרט המלא היא

http://www.costco.com/Browse/Product.aspx?Prodid=11170887&whse=BC&Ne=4000000&N=4001556&Mo=22&No=13&ViewAll=23&Nr=P_CatalogName:BC&cat=4337&Ns=P_Price|1||P_SignDesc1&Sp=C

פורסם

kobbyc,

תפסיק בבקשה לפתוח שרשור חדש על כל דגם של מחשב נייד שאתה רואה.

רכז את השאלות שלך בשרשור אחד.

כל השרשורים שלך אוחדו. >:(

פורסם
  • מחבר

אני לא פותח שרשור על כל מחשב שאני רואה :pissed:

חשבתי שהתפקיד של הפורום הזה זה לעזור לאנשים שלא מבינים, אבל אם זו התגובה שלך אז באמת תודה רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים