עבור לתוכן

התייעצות לגבי שדרוג מערכת מבוססת Prescott להקלטות ועריכת מוזיקה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

ראשית אני רוצה לפתוח בזה שזוהי ההודעה הראשונה שלי בפורום המצויין הזה, אך יחד עם זאת, אני קורא בפורומים השונים באופן סדיר במשך החודש האחרון ואני רוצה לציין לשבח את איכות הפורום ותרבות הדיון כאן וכי למדתי המון מהקריאה בפורומים.

רציתי להתייעץ לגבי אפשרות לשידרוג המערכת הנוכחית שלי במפרט הבא:

CPU: Intel Pentium 4 "Prescott" 1MB Cache 2.8 GHz

MotherBoard: Abit IS7-V Socket 478

Memory: 2x256MB DDR400 200MHz

CPU Cooler: Zalman 9500 Led

כמו כן, יש לי שני כוננים קשיחים: 1 80GB IDE ועוד אחד של 80GB SATA.

המארז וספק הכוח שניהם ג'נריים.

היו לי בעיות חימום רציניות עם המעבד הזה שהיה מגיע -70 מעלות ב-Idle ולכן התקנתי את המאוור של זלמן.

כיום טמפרטורת המעבד עומדת על כ-60 מעלות במנוחה.

אני מתכוון להיכנס לתחום עריכת המוזיקה וההקלטות בקרוב ע"י שימוש בתוכנות כגון Reason ו-Cubase וכמו כן להתקין כרטיס קול המיועד לכך.

השאלות שלי לגבי שדרוג המערכת הן:

1. האם ניתן לשפר את ביצועי המערכת ע"י הוספת זיכרון, החלפת המארז והוספת מאווררים?

2. האם כדאי לקנות מערכת חדשה מבוססת Conroe, מה שיצריך השקעה של כ-4000-5000 ש"ח כולל הכרטיס קול?

3. אילו אלמנטים נוספים ניתנים לשידרוג על מנת לשפר את ביצועי המחשב?

אני מקווה שאני לא פולש לתחומים השייכים לפורומים אחרים, אך מאחר ומדובר על דיון סביב המעבד הנוכחי פורום זה נראה לי המתאים ביותר.

תקנו אותי אם אני טועה.

תודה.

פורסם

קודם כל ברוך הבא :hi:

בתוכנות עריכת מוזיקה תוספת זיכרון מאוד תעזור.

אני ממליץ לך לקנות 2 סטיקים של 1G זיכרון DDR2 667MHZ, אמור לעלות לך כ-900שח. ואת הסטיקים הנוחכיים להוציא.

זה השדרוג היחיד שאני ממליץ לך לעשות למערכת שלך, שדרוג אחר לא יועיל.

אבל כמובן אם יש לך תקציב למערכת חדשה מבוססת קונרו, מאוד מומלץ.

זה אמור להיות השיקול שלך.

פורסם

טמפ מטורפת לפרסקוט עם קירור מעולה כמו שיש לך.

ככל הנראה או שלא שמת משחה טרמית בכלל, או שהגוף קירור לא יושב טוב על המעבד. המעבד שלך אמור להיות במנוחה על משהו כמו 45 עם קירור כזה.

בכל אופן הבנאדם שמעליי המליץ לך על זיכרונות שלא מתאימים למערכת שלך!!, מה שכן תוכל לעשות זה להביא לאיזשהוא דילר/חנות מחשבים את הזיכרונות

הנוכחיים שלך. להוסיף סכום כסף ושיתנו לך שני סטיקים של 512 כך שלא תאבד את אופצית הדואל שמובנית לך בלוח.

מה שעוד תוכל לעשות זה אחרי שתפתור את בעיית הקירור הנוכחית שיש לך במחשב, תוכל לשקול OC למעבד. עם כזה קירור תוכל להגיע ל3.6 בלי יותר מדי

בעיות.

בהצלחה ;)

פורסם

סליחה, נכון התבלבלתי.

הלוח תומך עד DDR400, אז אני מתקן את עצמי,

קודם כל ברוך הבא :hi:

בתוכנות עריכת מוזיקה תוספת זיכרון מאוד תעזור.

אני ממליץ לך לקנות 2 סטיקים של 1G זיכרון DDR 400, אמור לעלות לך כ-900שח. ואת הסטיקים הנוחכיים להוציא.

זה השדרוג היחיד שאני ממליץ לך לעשות למערכת שלך, שדרוג אחר לא יועיל.

אבל כמובן אם יש לך תקציב למערכת חדשה מבוססת קונרו, מאוד מומלץ.

זה אמור להיות השיקול שלך.

OC למעבד הזה בלי קירור ממש טוב זה בעיה.

פורסם
  • מחבר

Torn:

אכן מרחתי משחה טרמית (מה שהגיע ביחד עם המאוורר) אבל ייתכן שאתה צודק שהמאוורר לא יושב טוב על המעבד בגלל שהיה לי מאוד קשה להתקין בתוך המארז שלי.

נכון לעכשיו, דלת המארז שלי פתוחה וזוהי עדיין הטמפ' שאני מקבל.

אני חושב שאני מבין את התמונה הכללית, אני אצטרך להשקיע כ-900 ש"ח עבור הזכרונות, עוד 400 למארז חדש שיתרום לקירור, וכנראה גם ספק חדש כדי שיוכל לדחוף את הזלמן כמו שצריך ביחד עם שאר המאווררים (הם הפסיקו לעבוד משום מה ברגע שהתקנתי את הזלמן). מה שמציב אותי עם הוצאה של כ-1600 ש"ח ואני עדיין לא רחוק מנקודת ההתחלה שלי. יכול להיות שבסוף אני אלך על מפרט חדש מבוסס קונרו.

איזה מפרט הייתם מציעים למחשב חדש המיועד להקלטות ועריכת מוזיקה בתקציב של עד 4000-4500 ש"ח?

קחו בחשבון שאין צורך בציוד היקיפי, גוף קירור למעבד כבר יש וגם בלי צורב DVD שאני אעביר מהמחשב הישן.

תודה על העזרה.

פורסם

כמו שדיברנו, עדיף לך לפי דעתי להתחיל עם מחשב מבוסס קונרו, בייחוד כי אתה מחפש פתרון לטווח ארוך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים